Zadovoljna.si
Po poroki se je Robert spremenil.

Novice

Ni vedela, kakšno temačno skrivnost ima njen mož

Z. T.
15. 10. 2012 17.37
2

Joy je bila sveže ločena, ko je spoznala Roberta. Očaral jo je s svojim šarmom, bil je zelo pozoren in tudi precej radodaren. Čeprav je imela nekaj dvomov, sta se kmalu poročila. Kmalu je spoznala tudi Robertov drugi obraz, a še zdaleč ni slutila, kakšno temačno skrivnost ima njen soprog. Poglejte.

Po poroki se je Robert spremenil.
Po poroki se je Robert spremenil. FOTO: YouTube
Joy Lynn Bruce je svojega drugega moža Roberta Howarda spoznala, ko ji je bilo 27 let. Bila je sveže ločena in je skušala ugotoviti, v katero smer naj pelje svoje življenje in življenje svojih dveh sinov. Ni imela namena iskati novega moškega, a so jo prijatelj prepričali, da se jim je nekega večera pridružila v baru. ''In tam je bil on, podoben Benu Afflecku, jaz pa se nisem niti toliko potrudila, da bi se uredila. Smehljal se mi je in kasneje naju je skupni znanec predstavil. Do konca večera sva si že izmenjala telefonski številki,'' pripoveduje Joy. Robert je bil njen princ na belem konju, bil je 12 let starejši, a v formi, bil je tudi radodaren in družaben. Joy je bila rada z njim, kot materi samohranilki ji je tudi finančno pomagal, čeprav je imel sam tri otroke iz preteklega zakona.

Znal jo je prepričati

Robert je Joy takoj po tem, ko sta se spoznala, sicer dejal, naj se ne zaljubi vanj, saj da se bo preselil v Pueblo, kar je dve uri vožnje iz Albuquerqueja, kjer je živela sama. A ko mu je dejala, da se ne namerava spustiti v resno razmerje, je obrnil ploščo in čez devet mesecev jo je zaprosil za roko. ''A nisem sprejela,'' nadaljuje Joy. Nekaj jo je ustavilo. ''Mogoče je bilo krivo njegovo razsipništvo, mogoče način, kako je govoril o drugih ženskah, ko sva bila skupaj. O ženskah je govoril na hladen, tudi grob način.'' Poleg tega Robert ni bil všeč njeni mami in njenemu občutku za ljudi je zaupala. A kljub vsemu jo je kasneje prepričal z obljubo, da ji bo plačal šolanje za učiteljico, kar si je vedno želela. Poročila sta se septembra 2003 na Havajih.

Poskusil je umoriti policista.
Poskusil je umoriti policista. FOTO:

Po selitvi je pokazal pravi obraz

Ko se je leta 2004 Joy končno preselila v Pueblo in sta z Robertom resnično zaživela skupaj, so stvari postale napete. ''Začel me je nadzirati in zelo paziti na denar, postal je tudi zelo strog do mojih sinov. Kadar sem omenila moje šolanje, je vedno našel razlog, da sem to odložila.'' Veliko sta se prepirala, a Robert jo je vedno prepričal s kesanjem in z velikimi šopki rož, da ostane. ''Vsakič sem upala, da je on tisti pravi.''

Šokantno odkritje

Nekega dne je Joy iskala videokaseto s posnetkom sinove šolske igre. Pregledovala je tudi kasete, ki jih je našla v Robertovi torbi in naletela na šokantno odkritje. Nenadoma je na ekranu zagledala sebe, nezavestna je ležala na postelji, Robert pa je imel spolni odnos z njo. ''Stekla sem v kopalnico in bruhala. Nisem mogla verjeti. Potem sem ga poklicala in hladno me je vprašal, ali me je posnetek vzburil. Bruhala sem kar med pogovorom z njim. Začel se je opravičevati, da se je zgodilo nekega večera, ko sva bila pijana. Dejal je, da sem med predigro omedlela ter da nisem počela nič, česar sicer ne počnem.'' A Joy ga ni mogla pogledati, ko se je s službenega potovanja vrnil domov.

Manjkajoči spomini

Mesec dni kasneje, ko sta sinova zaključila šolo, je spakirala kovčke in se odpravila v Albuquerque, svoj domači kraj. In Robert je nenadoma spet postal človek, ki jo je osvojil. Bil je zelo pozoren in nežen, Joy pa se je počasi mehčala. A nekaj jo je mučilo. ''Nikakor se nisem mogla spomniti tega, kako so se zaključili nekateri od najinih skupnih večerov, ko sva šla ven. Vedela sem, da nikoli nisem toliko spila, da bi vse pozabila.'' Ta dvom je skušala potlačiti, saj ni želela dvomiti v Roberta.

Posiljevalec z etrom

Konec septembra 2009 je Joy čisto po naključju brala članek z naslovom 'Policisti spet na sledi 'posiljevalcu z etrom''. Prebrala je, da je to najbolj razvpit posiljevalec v Albuquerqueju ter da ustrahuje območje okoli Univerze New Mexico vse od zgodnjih 90. let. Njegovih domnevnih žrtev je bilo takrat nekaj čez deset, vse so bile mlade ženske, pogosto študentke. Policija je predvidevala, da je 'posiljevalec z etrom' svoje žrtve zasledoval, vdrl v njihovo sobo, medtem ko so spale, ter jih omamil, tako da jim je na obraz pritisnil s kemikalijami prepojeno krpo. Tako omamljene ženske je spolno napadel, včasih jih je zlorabljal tudi po več ur. Ko se je žrtev zbudila, se seveda ni spomnila ničesar. Policija je imela njegov DNK, vedeli so, da je spet udaril, tokrat v Austinu.

Spoznanje

''Takoj me je prešinila misel, da je to Robert. Vse se je ujemalo, poleg tega seveda nisem mogla pozabiti zgodbe s posnetkom. A le trenutek za tem me je prešinilo, da to ne more biti on, saj ne morem biti poročena s posiljevalcem, ne da bi to vedela!'' Seveda ni mogla kar pozabiti na vse skupaj in ob prvi priložnosti je Robertu pokazala časopis s člankom, češ, poglej, med kakšnimi ljudmi živimo. ''Z mirnim obrazom je dejal: 'Obkrožajo nas res bolni ljudje.' in to me je prepričalo, da posiljevalec ne more biti on.'' A vseeno mu ni več zaupala, zdrznila se je ob vsakem njegovem dotiku.

Poskus umora

Dva dni kasneje pa šokantna novica – Robert je bil osumljen, da je poskušal ubiti policista, ki naj bi pričal proti njemu v nekem primeru, kjer je šlo le za prekršek. Pred njegov dom naj bi nastavil doma narejeno bombo. Aretirali so ga še istega večera. Naslednjega dne so policisti obiskali tudi Joy. ''Zanimalo jih je, zakaj bi Robert poskusil ubiti policista zaradi tako nepomembnega primera. In takrat se nisem več mogla zadrževati. Povedala sem jim, da mislim, da je on posiljevalec.'' Robert se je bal, da bi mu odvzeli DNK, zato je želel preprečiti policistu, da bi nadaljeval svoje delo.

Kruta resnica

Robertu so odvzeli DNK in ta se je ujemal z DNK-jem 'Posiljevalca z etrom'. ''Ko sem zvedela, me je strlo. Pomislila sem na trenutke intimnosti, on je vedno zaprl oči. Vprašala sem ga, o čem razmišlja, pa mi je nagajivo odgovoril, da ne želim vedeti. Slabo mi je bilo ob misli, da sem bila tako neumna. Bolelo me je ob misli, kako bodo drugi gledali name, ker nisem vedela, s kom sem.''

Mučno pričanje

Roberta so obtožili skupaj dvanajstih spolnih napadov, a policija je sumila, da je primerov še več. Obsodili so ga zaradi poskusa umora, dobil je 64 let zaporne kazni. Joy je bila poklicana kot priča. ''Na mestu za priče sem bila uro in pol, a niti za trenutek si nisem upala pogledati proti Robertu. Pogledala sem ga samo takrat, ko sem ga morala identificirati. Pomežiknil mi je in se mi nasmehnil. Kar slabo mi je postalo. Nič ni ostalo od postavnega Bena Afflecka, bil je shujšan, zdej se mi je duševno bolan.'' Sojenje proti serijskemu posiljevalcu še poteka, doslej so uspeli od Roberta dobiti nekaj priznanj, tudi s pomočjo Joy.

Premagati strah in pridobiti zaupanje

''Počutim se kot Robertova končna žrtev, izbral me je, ker sem bila naivna in ravno ločena. Večina njegovih zločinov se je zgodila pred najinim srečanjem in po tem, ko je najin zakon začel propadati. Niti pomisliti nisem hotela, kaj se je dogajalo ob tistih večerih, ko sva bila skupaj zunaj. Potem ko sem ga prijavila, sem večkrat imela nočne more, da je pobegnil iz zapora ter me umoril ali posilil.'' Joy je hvaležna svoji okolici, ker ji je pomagala pri premagovanju težkih trenutkov, še vedno pa se sprašuje, zakaj ni zapustila Roberta že prej. A odločila se je, da bo odslej naprej zaupala svojim instinktom, tudi na zmenke je že šla. ''A trajalo bo še kar nekaj časa, da bom lahko nekomu spet zaupala.''

Policija je iskala pretkanega posiljevalca.
Policija je iskala pretkanega posiljevalca.FOTO:

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413