Zadovoljna.si
Zdravnika naj bi oče in sin izsiljevala z golimi fotografijami. (simbolična fotografija)

Novice

Uglednega zdravnika posneli med seksom z moškim

Z.B.
07. 04. 2011 16.29
3

Beograjski taksist je obtožen, da je uglednega zdravnika, ki živi v manjšem kraju nedaleč od srbske prestolnice, izsiljeval s fotografijami, ki naj bi nastale med tem, ko sta imela spolni odnos. Izsiljevanja je obtožen tudi 21-letni taksistov sin, ki naj bi sporne fotografije posnel.

Zdravnika naj bi oče in sin izsiljevala z golimi fotografijami. (simbolična fotografija)
Zdravnika naj bi oče in sin izsiljevala z golimi fotografijami. (simbolična fotografija)FOTO:
Srbski mediji so razkrili, da je 48-letni taksist od maja 2009 do 5. junija lani izsiljeval uglednega srbskega zdravnika. Grozil mu je, da bo v javnost dal fotografije, na katerih sta oba gola. Ena fotografija naj bi nastala v zdravnikovem stanovanju, druga pa v taksistovem. "Prvo fotografijo je z mobilnim telefonom posnel B. M. (taksist, o.p.) v stanovanju oškodovanega. Na fotografiji je zdravnik gol. Drugo fotografijo je naredil taksistov sin, na fotografiji pa sta goli zdravnik in B. M., ki prav tako gol stoji za njim," je med drugim navedeno v obtožnici, ki so jo objavili srbski mediji.  B. M. naj bi od zdravnika večkrat zahteval denar in mu grozil, da bo posnetke poslal njegovi družini ter jih dal tudi v javnost. Prestrašeni zdravnik naj bi svojemu izsiljevalcu v več obrokih plačal 65.000 švicarskih frankov in 35.000 ameriških dolarjev, 5. junija lani pa se je odločil vse skupaj prijaviti policiji. Takrat sta namreč oče in sin prišla k njemu po 600 evrov.

Zgodilo se je v Beogradu.
Zgodilo se je v Beogradu. FOTO:

Zdravnik: Ni bilo seksa!

Taksist je na policiji zanikal, da bi kogar koli izsiljeval, ter dejal, da je žrtev perverznega zdravnika. "Zdravnika mi je predstavila sestra in me je že kmalu zatem začel seksualno nadlegovati. Nekega dne me je omamil in posilil. Fotografije sem posnel, da bi se mu maščeval. Obljubil mi je in podpisal celo izjavo, da mi bo zaradi psihičnih in fizičnih bolečin, ki mi jih je prizadejal, dal 100 tisoč evrov, vendar tega denarja nisem videl nikoli," je med zaslišanjem pri preiskovalnem sodniku zatrdil obtoženec.

Krivdo je zanikal tudi taksistov sin

21-letni sin je dejal, da ni nikoli fotografiral očeta in zdravnika brez oblačil, zanikal pa je tudi, da bi bil prisoten ob podpisovanju kakršne koli izjave ali pogodbe. Pojasnil je, da je zdravnika spoznal v očetovem domu. "Oče mi je rekel, da gre k zdravniku po denar, ki mu ga ta dolguje, odpeljal sem ga tja, vendar sem počakal v avtomobilu," je še povedal mladenič med zaslišanjem pri preiskovalnem sodniku. Očeta in sina sicer niso zaprli, med sojenjem, ki se bo začelo maja, se bosta lahko branila s svobode. Zaradi izsiljevanja jima grozi do deset let zapora. Žrtev, priznani srbski specialist, sicer trdi, da s taksistom nista spolno občevala. Kot je še dejal, sta ga zlikovca na silo slekla do golega in fotografirala. Ni sicer znano, zakaj je zdravnik čakal kar leto dni, preden je izsiljevanje prijavil policiji.

Žrtev je izsiljevalca prijavila šele po letu dni. (simbolična fotografija)
Žrtev je izsiljevalca prijavila šele po letu dni. (simbolična fotografija)FOTO:
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478