Zadovoljna.si
Eurosong

Novice

Preberite resnico o hrvaškem škandalu na Evroviziji

Z.C.
27. 05. 2012 09.17
43

Dan pred nastopom Nine Badrić, hrvaške predstavnice na predizboru za pesem Evrovizije v Bakuju, so se v medijih pojavile trditve, češ da je ena od njenih spremljevalnih vokalist kradla v hotelu, kjer je prenočevala. O tem so se razpisali predvsem v srbskih medijih, ki so navedli, da so Ivano Čabraja ujeli, ko je v hotelu Hilton v Bakuju v hotelski sobi snela umetniške slike in jih spakirala v kovček. Hrvaški mediji so informacije preverili in kot trdijo, je na dan prišla povsem drugačna resnica.

Eurosong
Eurosong FOTO:
Ivana Čabraja, spremljevalna vokalistka Nine Badrić na izboru za pesem Evrovizije v Bakuju, naj bi v hotelu Hilton poskusila ukrasti umetniške slike. Kot so poročali srbski mediji, naj bi slike snela s stene in jih spakirala v kovček, vendar naj bi jo hotelski varnostniki ujeli.

"Laži, ki jih je objavil srbski časopis Kurir, nato pa so jih povzeli še drugi mediji, so brez osnove in izmišljene. Trditev, da so me ujele kamere hotelske sobe, medtem ko sem slike pakirala v kovček, je smešna, saj v sobi ni kamer. Manager hotela Kadir Mehmedov, ki so ga citirali v Kurirju in naj bi Kurirju potrdil zgodbo ter izjavil, da je naša delegacija povzročala nemir, ni resnična oseba. Pravi manager hotela Hilton se je celo opravičil in potrdil, da navedena oseba ne obstaja," je za hrvaški portal Dnevnik.hr izjavila Ivana Čabraja.

Iščejo 'globoko grlo'

Srbski mediji so tudi poročali, da naj bi hrvaške pevke v poznih nočnih urah pijane s hrvaško zastavo v rokah razbijale po vratih hotelskih sob drugih delegacij in je zaradi tega morala posredovati celo policija. "Trditev, da so me zaprli in da sem dva dni prebila v zaporu ter se zaradi tega nisem mogla udeležiti uradne hrvaške zabave, je tudi laž, kar dokazujejo fotografije, objavljene na mojem Facebooku. Obžalujem, da je ta zgodba zasenčila vse, kar je pozitivnega, to je čudovita pesem Nine Badrić, njen nastop in čudovito vzdušje v naši delegaciji. In morda prav to nekoga zelo moti," je še dejala Ivana Čabraja. Srbski Kurir medtem poroča, da se v hrvaški delegaciji zdaj ukvarjajo predvsem s tem, kdo je bil njihov vir, saj naj za incident ne bi vedel nihče, razen članov hrvaške delegacije.

Zmagala Švedska

Tako kot slovenska predstavnica Eva Boto se tudi hrvaška pevka Nina Badrić ni uvrstila v finale letošnje Evrovizije. Medtem smo bdobli zmagovalka 56. pesmi Evrovizije, to je švedska predstavnica Loreen z "Euphorio". Osemindvajsetletna pevka z maroškimi koreninami je že od samega začetka veljala za favoritinjo, energična pesem "Euphoria" pa je že hit na številnih evropskih radijskih postajah. To je v evrovizijski zgodovini peta zmaga za Švedsko. Švedski so na drugem mestu sledile ruske babice, tretja pa je bila Srbija z Željkom Joksimovićem.

Znani so tudi že rezultati z obeh predizborov; Eva Boto se je s pesmijo Verjamem na četrtkovem predizboru uvrstila na 17., to je predzadnje mesto.

KOMENTARJI (43)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413