Zadovoljna.si
Huda ritka

Novice

Prepovedani pogled pod obleko

Z. T.
26. 08. 2010 17.55
16

Z razmahom interneta postajajo popularni popolnoma novi pojavi, ki v hipu lahko dosežejo mlade in stare po vsem svetu. Tako dobiva tehnika fotografiranja, imenovana 'upskirt', vse več navdušencev, hkrati pa se vse več držav ukvarja s tem, kako omejiti nedovoljene fotografiranje intimnih predelov.

'Upskirt' je nova angleška beseda, ki označuje tehniko fotografiranja, pri kateri je fotograf postavljen tako, da objektiv ujame, kar se skriva pod žensko obleko. Ženska je postavljena tako, da jo fotograf posname od spodaj navzgor. Pri tem je seveda poudarek na njenem spodnjem perilu oziroma včasih tudi na tem, da pod obleko ni ničesar.

Ups! Ob tako kratkem krilcu se kaj hitro zgodi, da se razkrije spodnje perilo.
Ups! Ob tako kratkem krilcu se kaj hitro zgodi, da se razkrije spodnje perilo.FOTO:

Britney jo največkrat pokaže

V dobi interneta se je ta tehnika fotografiranja, pa tudi risanja, naglo razširila po vsem svetu. Nekatere spletne strani opevajo zgolj nedolžne 'upskirt' posnetke, ki razen spodnjega perila ne razkrivajo prav veliko. Potem so tu strani, ki beležijo vsako zvezdniško spozabo, zaradi katerih je bilo razkrito že marsikatero slavno mednožje. Rekorderka pa je zagotovo neprevidna Britney Spears, ki je že večkrat brezskrbno pokazala, da ne mara spodnjega perila. Pornografske strani pa imajo čisto posebno zvrst 'upskirta', kjer so objavljene fotografije, ki neposredno razkrivajo mednožja.

Ni enostavno izstopiti iz avtomobila ...
Ni enostavno izstopiti iz avtomobila ...FOTO: X17ONLINE.COM

Navdušila je Sharon

Za popularizacijo 'upskirta' je nedvomno poskrbela za mnoge nepozabna scena iz filma Prvinski nagon, v kateri si Sharon Stone med policijskim zaslišanjem nonšalantno prižge cigareto, ob tem pa nadvse sproščeno prekriža noge, ob tem pa razkrije, da pod seksi oblekico ne nosi spodnjih hlačk.

Prizor, o katerem so mnogi še dolgo sanjarili.
Prizor, o katerem so mnogi še dolgo sanjarili.FOTO:

Pazite, da vas kdo ne snema!

Ta način fotografiranja in snemanja je v nekaterih državah prepovedan, zato lahko ima širjenje takšnih vsebin preko spleta tudi pravne posledice. Pri 'upskirtu' lahko gre za obliko voajerizma, saj so te fotografije v nekaterih primerih dogovorjene, v drugih pa 'ukradene', kar pomeni, da jih oseba posname brez vednosti in privoljenja fotografirane osebe. V tem primeru gre za voajerizem, ki se je močno razširil, odkar so mobilni telefoni opremljeni s fotoaparati in kamerami.

Težko je kaj skriti pod takšno minico.
Težko je kaj skriti pod takšno minico.FOTO:

Ponekod je prepovedano

V Avstraliji so z zakonom prepovedali 'upskirt' fotografije na javnih krajih, ne da bi oseba, ki se jo fotografirala, to dovolila. Na Novi Zelandiji je prepovedano fotografiranje intimnih delov telesa na krajih, kjer oseba lahko upravičeno pričakuje, da je zasebnost zagotovljena, pa naj gre za zasebne ali javne prostore. Takšne posnetke je tudi prepovedano posedovati in jih posredovati. V Veliki Britaniji takšnih fotografij niso eksplicitno prepovedali, se pa tovrstno fotografiranje lahko označi kot voajerizem, kar se šteje kot kršitev javne morale po zakonu o spolnih prekrških. V ZDA so leta 2004 sprejeli zakon o preprečevanju video voajerizma, po katerem je prepovedano snemanje ali fotografiranje intimnih delov telesa brez dovoljenja posameznika, če ta pričakuje, da je na nekem kraju zasebnost zagotovljena. Na Finskem so kaznovali moškega in mu odvzeli fotoaparat, čeprav 'upskirt' z zakonom ni izrecno prepovedan.

Takšni ukradeni pogledi so marsikje prepovedani.
Takšni ukradeni pogledi so marsikje prepovedani.FOTO:

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471