Zadovoljna.si
Lauren pred in po posegih.

Novice

Prevelike ustnice so jo skoraj 'ubile'

Z.K.
17. 05. 2012 16.26
4

Ženske, ki niso zadovoljne s svojim videzom, se dandanes pogosto odločajo za različne lepotne popravke, ki pa se včasih ne končajo dobro. Angležinja Lauren Smalley ni bila zadovoljna z videzom svojih ustnic, zato se jih je odločila povečati. Uporabljene kemikalije so ji ustnice popolnoma iznakazile, na koncu pa je zaradi zastrupitve skoraj umrla.

Lauren pred in po posegih.
Lauren pred in po posegih.FOTO:
Boleha za telesno dismorfično motnjo

Obsesija z videzom se je pri Lauren Smalley začela že v otroštvu. Že pri 12 letih se je začela obremenjevati s svojim videzom, saj je trpela za tako imenovano telesno dismorfično motnjo (TDM). Ne gre za telesno napako, pač pa motnjo v doživljanju lastnega telesa oziroma dela telesa. Pri posameznikih, ki trpijo za TDM, ostali ljudje pogosto sploh ne opazijo napake, ki preganja obolelega, če pa jo opazijo, jo imajo za manjšo nepravilnost in popolnoma nepomembno stvar. Laura je bila sicer lepotica, pri 15 letih pa je obsesija z videzom prerasla v hudo bolezensko stanje. Zdravnik ji je sicer predpisal zdravila za TDM, vendar si je lahko pomagala le tako, da je spremenila svoj videz.

Strupena substanca jo je skoraj ubila

Lauren se je tako odločila za lepotni popravek, zaželela si je namreč polnejših ustnic. Začela je redno obiskovati lepotno kliniko v Londonu, kjer ji je kirurg v ustnice vbrizgaval začasno polnilo, zato so postali obiski bolj redni. Ker je bila cena zelo visoka, saj je vsakič morala odšteti od 250 do 300 funtov, je začela iskati drugo rešitev. "Iskala sem polnilo, ki bi bilo permanentno, in to sem tudi našla. Imenuje se bio-alcamid,“ je pojasnila Britanka. Le malo je vedela o tovrstni substanci, ki jo je povsem iznakazila. "Bio-alcamid mi je povsem uničil videz, počutim se deformirano. Vsem, ki uporabljajo tovrstna polnila, bi svetovala, naj bodo zelo previdni,“ je dodala. Njena obsesija se je skoraj tragično končala, ko so se ji na obrazu začeli tvoriti majhni tumorji. Sledila je hospitalizacija, kirurg pa ji je iz zgornje ustnice odstranil strupeno polnilo. Lauren je morala na vrsto rekonstruktivnih posegov, da so ji popravili storjeno škodo.

Krisitna želi imeti največje ustnice na svetu

30-letna Lauren pa ni edina, ki jo je obsesija z videzom povsem zanesla. 22-letna Rusinja Kristina Rei ima nenavadno željo, saj bi rada imela največje ustnice na svetu. Že od 17. leta si vanje vbrizgava silikon, do zdaj pa je postopek ponovila več kot 100-krat, kar je dokaj velik finančni zalogaj. Za ena injekcijo namreč odšteje kar 360 evrov. Kristina je bila zelo nezadovoljna s svojimi dokaj tankimi ustnicami in je komaj čakala, da bo stara 17 let, ko ji je zakon omogočil lepotni poseg. Zdaj načrtuje še plastično operacijo nosu in povečanje prsi.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413