Zadovoljna.si
Fotografijo je imela za profilno sliko na Facebooku.

Novice

Ravnateljica se je preveč sprostila ...

Ni.J.
15. 12. 2011 16.23
18

Ravnateljica srednje šole Jane Addams na jugu Bronxa se je znašla v hudih težavah. Njeni študentje so namreč objavili fotografijo, na kateri pleše z neznanim moškim brez majice, ki ravnateljico poliva s čokolado.

Fotografijo je imela za profilno sliko na Facebooku.
Fotografijo je imela za profilno sliko na Facebooku.FOTO: Facebook

Sharon Smalls, ravnateljica šole, ki jo preiskujejo zaradi domnevnih prevar, zaradi katere skoraj polovici dijakov grozi, da ne bodo mogli maturirati, je zabredla v še večje težave. Dijaki so se ji za škandal maščevali tako, da so natisnili njeno fotografijo, na kateri pleše poleg moškega brez majice, ta pa po njej poliva čokoladni preliv, in kopije nalepili po vsej šoli. Njihov namen je bil, da informacija o neprimernem vedenju ravnateljice pride v medije. Za New York Daily je 18-letna dijakinja Christine Daniels povedala: "Ne morem verjeti, da moja ravnateljica tako pleše." Drugi so opozorili na ravnateljičina dvojna merila. Smallsova naj bi pred časom dejala, da je "razbojniški slog oblačenja prepovedan« ter od deklet zahtevala, da so spodobno oblečena, fantje pa urejeni, sama pa se načel očitno ne drži. »Ne dovoli nam, da bi v šolo prišle oblečene v krajše kratke hlače, nato pa vidimo, da se ona vede takole," je povedala 17-letna Tehrra Smith.

Smallsova bi morala odstopiti

Učenci na ravnateljico, ki je vodenje šole prevzela leta 2007, niso jezni le zato, ker postavlja pravila, katerih se sama ne drži. "Te fotografije so le še en dokaz slabe zmožnosti presoje naše vodje,« je povedal Stephen Tavano, ki na šoli že dolga leta poučuje matematiko. »Ne glede na to, kako se bo ta škandal razpletel, sem prepričan, da bi morala Smallsova odstopiti." Zoper 43-letno Smallsovo sicer preiskava poteka tudi, ker naj bi dijakom priznavala določene predmete kot opravljene in jim 'podarjala' kreditne točke.

Ravnateljica se je preveč sprostila ...
Ravnateljica se je preveč sprostila ... FOTO:

Bodo šolo zaprli?

Šola na jugu Bronxa je sicer že več let na slabem glasu, tamkajšnji dijaki naj bi imeli najslabše ocene, kot najslabšo pa so jo že več let zaporedoma ocenile tudi oblasti. V preteklem letu jih je maturo uspešno opravilo le 45 odstotkov. "Ta šola se je že več let zaporedoma izkazala za daleč podpovprečno v primerjavi z drugimi šolami v mestu. Resno razmišljamo, da bi jo zaprli," je za medije povedala Margie Feinberg, predstavnica občinskega oddelka za šolstvo.
 

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 404