Zadovoljna.si
Mayra si želi novega življenja.

Novice

Razkrili resnico o 'poltonski morilki'

Z. T.
03. 12. 2012 13.18
21

Čeprav že nekaj časa nima več 500 kilogramov, se bo Američanka bolj težko znebila vzdevka 'poltonska morilka'. To ime se je je prijelo, potem ko se je zlagala, da je ubila svojega nečaka. Trdila je, da se je po nesreči ulegla nanj in ga pomečkala. A resnica je popolnoma drugačna.

Mayra Rosales je hotela zaščititi svojo sestro.
Mayra Rosales je hotela zaščititi svojo sestro.FOTO: Profimedia
Mayra Rosales se verjetno ne bo nikoli znebila vzdevka 'poltonska morilka', čeprav je shujšala za polovico in je bila na sodišču oproščena obtožbe, da je morila. Leta 2008 je namreč Rosalesova priznala, da je ona umorila svojega dveletnega nečaka Elisea, in sicer tako, da se je ulegla nanj. Takrat je ženska tehtala skoraj 500 kilogramov, zaradi česar se je je prijel omenjeni vzdevek.

Hotela je zaščititi sestro

Rosalesova je medtem shujšala za okoli 270 kilogramov, odločila pa se je tudi, da spregovori o svoji tragični zgodbi. Povedala je, da je takrat želela le zaščititi svojo sestro in njeno družino. ''Nisem želela, da bi ji odvzeli otroke,'' je dejala. Mali Eliseo je namreč umrl pod udarci svoje matere Jamie, Mayrine sestre. ''Jamie je Elisea udarila, ker je bila frustrirana. Ko je odhajala, se sploh ni zavedala, da je svojemu oitroku zadala smrtne poškodbe,'' sestro zagovarja Rosalesova. ''Hitela je. Nečak je imel diagnozo motnje pomanjkanja pozornosti. Mislim, da je bilo vsega skupaj preveč zanjo in je hotela le, da bi pojedel svoj zajtrk. Ni hotel jesti in takrat ga je začela pretepati s krtačo za lase. Nato ga je dala spat.''

Mali Eliseo je umrl zaradi materinih udarcev.
Mali Eliseo je umrl zaradi materinih udarcev.FOTO: Profimedia

Ni poklicala pomoči

Mayra trdi, da je opazila, da je z nečakom nekaj hudo narobe šele takrat, ko njene sestre ni bilo več doma. ''Ko sem prižgala luč v njegovi sobi, sem videla, da ima na glavi buško. Takrat sem naredila veliko napako, namesto da bi poklicala pomoč, sem poklicala Jamie. Nisem vedela, kaj naj naredim.'' Policistom je kasneje dejala, da je nečaka po nesreči pomečkala, ko se je ulegla.

Ne bi mogla tega storiti

Po njenem lažnem priznanju je moralo Rosalesovo iz njenega doma odnesti kar deset policistov, saj je takrat tehtala skoraj pol tone. Sodišče jo je sicer spoznalo za nedolžno, med drugim je bil del zagovora njenega odvetnika tudi to, da dejanja nikakor ne bi mogla storiti, saj je bila nepokretna. Obsodili so Jamie, ki je dobila petnajstletno zaporno kazen. Mayra pravi, da sestri ničesar ne zameri in da ji je oprostila. ''Morda se bo zdelo čudno, a imam jo rada,'' je odgovorila na vprašanje, kako lahko oprosti osebi, ki je ubila njenega nečaka.

Rada bi znova zaživela

Mayra je v nekem intervjuju tudi dejala, da je bila aretacija zaradi umora nečaka zanjo ključen trenutek v življenju, saj se je odločila, da bo shujšala. Spoznala je, da mora spremeniti svoje življenje. Danes živi v negovalnem domu v Houstonu, namerava še shujšati in ko bo pravi čas, bo šla tudi na poseg, s katerem ji bodo naredili obvod želodca. ''Rada bi se vrnila k svoji družini, k svojemu možu. Rada bi bila zdrava in bila del družabnega življenja.''

Mayra si želi novega življenja.
Mayra si želi novega življenja.FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413