Zadovoljna.si
Dojenje

Novice

RESNIČNA ZGODBA: Hčerka doji očeta, da bi ozdravel

Z.B.
08. 08. 2011 14.50
35

Večina staršev bi naredila tako rekoč vse, da bi rešila življenje svojemu otroku. 25-letna Sonia Ortiz Allen pa se je znašla v obratni vlogi in bi naredila vse, da bi rešila življenje svojemu 51-letnemu očetu Richardu, ki ima raka. Na internetu je zasledila, da je materino mleko lahko koristno za človeka, ki ima raka, in zdaj Sonia svojega očeta doji. Sprva si je mleko črpala, a so s časom njene bradavice postale tako boleče, da se je odločila, da bo tudi očeta dojila tako kot sinka.

Ne počutim se prav nič drugače, kot ko dojim svojega sinčka. Vsekakor me to spolno prav nič ne vzburja,” je Sonia Ortiz Allen povedala za britanski magazine Closer. Pojasnila je, da jo je osebna tragedija prisilila v to, da se je odločila na, po mnenju nekaterih, šokanten in bizaren način pomagati očetu. “Sem edinka. Januarja 1999 so moji mami Marii diagnosticirali raka dojke in debelega črevesa. Že po dobrega pol leta je umrla. Mamina smrt me je precej zbližala z očetom, potem pa so septembra 2005 zdravniki odkrili, da ima raka prostate. Bila sem povsem obupana in pripravljena na vse, da mu pomagam,” je pojasnila Sonia, ki je februarja 2009 s partnerjem Justinom Petersom zanosila: “Moj oče je bil navdušen, da bo postal dedek. Žal pa je bilo takrat njegovo zdravstveno stanje porazno.”

Manj kot pet let življenja

Kemoterapije mu niso pomagale, zdravniki pa so mu napovedali, da ima 60 odstotkov možnosti, da preživi naslednjih pet let. Nekaj mesecev pred porodom me je Justin zapustil. Najino življenje je bilo precej stresno. Oče je bil hudo bolan, jaz noseča, Justin brez službe. Nekega dne mi je dejal, da ne zdrži več in je odšel. Ostala sva sama z očetom," je pojasnila 25-letnica. Novembra 2009 je rodila zdravega sina, ki ga je po očetu poimenovala Ricky. Spominja se, da je bil sin star mesec dni, očetovo zdravsteno stanje je bilo vse slabše, ko je v nekem časopisu prebrala, da materino mleko lahko pomaga bolnikom z rakom.

Govorila sta z očetovim zdravnikom

Oče je odšel k svojemu zdraviku in mu povedal, kaj je hčerka prebrala. Zdravnik ga je sicer sprva zavrnil, češ da ni nobenih dokazov, da bi materino mleko imelo zdravilne učinke na rakave bolnike. Potem pa je dejal, da škoditi tudi ne more. Mesec dni kasneje je tako Richard dobil svojo prvo merico hčerkinega mleka. S črpalko je izčrpala za lonček mleka in oče ga je spil.  "Nekoliko sladko je," je komentiral. Dnevi so tekli, oče je pil njeno mleko, Sonia pa je začela tudi eksperimentirati in svoje mleko uporabljala za pripravo smutijev, omlet in peciva. A nenehno črpanje je kmalu pustilo boleče posledice na njenih prsih.

Začela ga je dojiti

Nekega dne se je utrujena zgrudila in ko je oče prišel v njeno stanovanje po svoj dnevni odmerek mleka, mu je le dejala: "Oprosti, nisem ga uspela načrpati." In takrat se je odločila. Zakaj ne bi tudi očeta podojila, saj je to veliko manj zamudno, naporno in boleče. Mleka mu ni nič več črpala, temveč ga je enostavno prislonila k prsim. Njegovo zdravstveno stanje je zdaj opazno boljše: “Oče ni ozdravel, se pa počuti veliko bolje,” je v svoji odkriti izpovedi priznala Sonia.

Dojenje
Dojenje FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (35)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 404