Zadovoljna.si
V ekskluzivnem intervjuju je Susan razkrila podrobnosti o umoru svojega moža. (Vir: A Current Affair)

Novice

RESNIČNA ZGODBA: Kako sem ubila svojega moža

Z.K.
01. 07. 2010 08.50
11

Tragična zgodba Susan Falls razburja avstralsko javnost. Ubila je svojega moža, ker jo je prisilil, naj izbere, katerega od njunih štirih otrok bo ubil. Najprej mu je dala uspavalne tablete, nato pa ga je dvakrat ustrelila. Pred kratkim se je končalo sojenje, sodišče pa je Susan spoznalo za nedolžno.

V ekskluzivnem intervjuju je Susan razkrila podrobnosti o umoru svojega moža. (Vir: A Current Affair)
V ekskluzivnem intervjuju je Susan razkrila podrobnosti o umoru svojega moža. (Vir: A Current Affair)FOTO:

'Če ga ne bi ubila jaz, bi on mene'

Susan Falls je 20 let trpela fizično in psihično nasilje, ki ga je nad njo izvajal njen mož Rodney. Da bo umrl, se je odločila, ko jo je postavil pred dejstvo, da bo ubil enega izmed njunih štirih otrok. Na list papirja je napisal njihova imena in jo prisilil, naj izbere žrtev. “Močno me je zagrabil za glavo in me porinil ob mizo. Zadrl se je, naj nekoga izberem in tudi sem. Nato sem morala odviti listek in ime prebrati na glas, ob tem pa sem točila solze,” se spominja Susan. Verjetno ni nič bolj groznega, kot da moraš izbirati žrtev med svojimi otroki. Verjela je, da njenih otrok in nje same pred krutim nasilnežem ne more obvarovati nihče, zato je pravico vzela v svoje roke. “Zagotovo bi ubil tudi mene, bilo je le vprašanje časa,” pove Susan. Rodney je bil tudi sicer izjemno agresiven moški. Razbesnel ga je celo jok njunega triletnega otroka in kosilo, ki ga Susan ni pripravila po njegovih željah. Ženo je pogosto pretepal, potem pa se je zgovarjal na svojo neprištevnost.

Susan je s sodišča odkorakala z oprostilno razsodbo. (Vir: The Courier-Mail)
Susan je s sodišča odkorakala z oprostilno razsodbo. (Vir: The Courier-Mail) FOTO:

Dva strela in steklenička uspavalnih tablet

Susan je umor skrbno načrtovala. Hčerki je dala denar, s katerim je kupila pištolo z dušilcem. Možu je najprej skuhala njegov najljubši obrok in vanj dala uspavalne tablete. Ko je zaspal, je vzela v roke smrtonosno orožje – pištolo. “Stegnila sem roki, tresla sem se kot šiba na vodi. Pištolo sem močno držala z obema rokama, saj je bila zaradi dušilca neverjetno težka,” pove Susan. Takoj zatem, ko je sprožila, je prestrašena zbežala nekaj metrov stran in se skrila pod mizo. Iz pištole je vzela preostale naboje, saj se je bala, da bi mož vstal in pograbil pištolo. Slišala je, da nekaj kaplja in kmalu ugotovila, da je to moževa kri, ki teče iz njegove glave.

'Bil je kot Terminator'

Rodney je še dihal, zato ga je Susan ustrelila še enkrat. “Takrat sem videla, da je Rodneyju po licu spolzela solza. Zamislil se mi je, ker sem vedela, da trpi. Kmalu pa sem se zavedla, da njemu nikoli ni bilo žal za moje trpljenje,” pretresena pripoveduje Susan in doda:“Cela steklenička uspavalnih tablet in dva strela, pa še vedno ni bil mrtev. Kot da bi bil Terminator.”  Zatem je odšla po vzglavnik, s katerim bi ga zadušila. “Nisem se ga hotela dotikati, zato sem blazino le spustila na njegovo glavo in zdelo se je kot, da bi še zadnjič vdihnil,” pove Susan. Ko je končno nehal dihati, je Susan pretresena od vsega hudega planila v jok. “Nisem jokala, ker bi ga pogrešala, ampak zato, ker me je prisilil v to, da ga ubijem. Nisem imela druge izbire,” pretresena pripoveduje. Po umoru ni vedela, kaj naj naredi s truplom. Poklicala je tri moške, ki so truplo odvrgli v gozdu. Kljub temu so Susan na sodišču spoznali za nedolžno zaradi hudega nasilja, ki ga je njen mož izvajal nad njo dolgih 20 let.

Rodney in Susan včasih (Vir: The Sunshine Coast Daily)
Rodney in Susan včasih (Vir: The Sunshine Coast Daily)FOTO:


 

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478