Zadovoljna.si
Nikoli več se ne bi vrnila na stara pota.

Novice

RESNIČNA ZGODBA: 'Prodajala sem se po zagrebških hotelih'

Z.V.
01. 02. 2010 18.40
0

Pred kratkim je na Hrvaškem odmevala aretacija zvodnika, ki je dekleta prodajal strankam nekaterih uglednih zagrebških hotelov. Ob tej priložnosti se je nekdanja prostitutka, ki se je v Zagrebu prodajala sredi devetdesetih, svojo zgodbo odločila zaupati medijem.

'Bila sem mlada, neumna in revna,' pravi Magdalena.
'Bila sem mlada, neumna in revna,' pravi Magdalena.FOTO: Reuters

Izpoved hrvaške prostitutke

Bilo je sredi devetdesetih, v šestnajstem nadstropju zagrebškega hotela Interkontinental: “S Slovenko sva bili z dvema poslovnežema iz Nemčije. Njen se je napil kot svinja in ni mogel opraviti svojega dela. Ponorel je in jo hotel vreči skozi okno. Skočila sem nanj za hrbtom in ga zvlekla na tla. Situacijo je na srečo umiril njegov prijatelj. Slovenka se je tresla od groze. Tako je bilo pač naše delo,”  je za hrvaške medije povedala nekdanja prostitutka, ki so jo mediji poimenovali Magdalena. Z najstarejšo obrtjo se je začela ukvarjati že kot najstnica. Po dolgi karieri, Magdalena je danes stara 36 let, pa je nehala in se z dvema otrokoma odselila iz Zagreba.

Odšla s trebuhom za kruhom

V hrvaško prestolnico je prišla iz Bosne, bila je iz revne družine. S prostitucijo se je prvič srečala v zagrebški četrti Trnava, kjer je nekaj časa delala s še nekaj dekleti v neki hiši. “Bila sem mlada, neumna in revna. V hiši je bilo več sob, ki so bile kot hlev. Stranke so prihajale ena za drugo in hitro sem spoznala, da se bo zame slabo končalo. Nič nisem zaslužila, vse mi je pobral zvodnik. Zato sem nekega dne pobegnila in začela delati samostojno. Takrat sem spoznala, kaj je pekel. Na ulici te napadajo druge prostituke, njihovi zvodniki ti grozijo ... S seboj sem vselej imela nož, a ga nikoli nisem uporabila. Nekoč me je pred zagrebško banko napadel zvodnik, na srečo sem imela solzivec in ga poškropila po obrazu,”  se spominja Magdalena.

Nek odvetnik je zaradi nje prihajal iz Slovenije.
Nek odvetnik je zaradi nje prihajal iz Slovenije. FOTO: Reuters

Odvetniki, sodniki, politiki ...

Šla je skozi vse oblike prostitucije, nešteto noči je pespala na policijski postaji. V najbolj mračnih trenutkih svojega življenja je bila brezdomka in alkoholičarka, v najbolj svetlih je bila celo eskort dama in je delala v najboljših hotelih, kot sta zagrebški Westin in Palace. “Nek odvetnik je zaradi mene prihajal iz Slovenije. Moje kolegice so mi pripovedovale, da so bile njihove redne stranke politiki in poslovneži, sodniki in odvetniki. Tudi sama sem šla skozi roke raznih tujcev in poslovnežev. Nekateri zelo znani politiki še danes redno obiskujejo prostitutke, nekateri med njimi so si naročali tudi moške. Imen ne bom razkrila, saj bi trpele njihove družine,”  pripoveduje Magdalena.

Receptorji so vedeli vse

V hotelih so delali na tak način: Magdalena ni imela zvodnika, zato je stranke nabirala v boljših restavracijah in lokalih. Najprej je v hotel odšla stranka, ona pa je prišla za njo. Receptorji, ki so delali ponoči, so jo dobro poznali, saj jim je vedno stisnila v roko od 50 do 350 kun in odšla v sobo k stranki. Čez eno uro je odšla iz sobe, receptorjem diskretno pomahala v slovo in zapustila hotel. Kot sama pravi, je imela izjemno stroga pravila. Nič analnega seksa, obvezna zaščita s kondomom in nikoli ni ostala vso noč. “Redno sem hodila na zdravniške preglede, saj sem imela otroka.”

Nikoli več se ne bi vrnila na stara pota.
Nikoli več se ne bi vrnila na stara pota.FOTO: POP TV

Umrl pred njenimi očmi

“V devetdesetih je bilo lahko podkupiti policijo. Starejše kolegice so mi pripovedovale, da so jih policisti celo stražili po parkih in vežah, medtem ko so opravljale svoje delo,”  se spominja Magdalena. Nekaterim so uslugo plačale z denarjem, tudi Magdalena je to počela na začetku, nekatere pa kar s svojim telesom. Nekega dne je naletela na precej problematično stranko in je v središču Zagreba med vožnjo skočila iz avtomobila. Posledica je bila hud zlom kosti, kar šest mesecev je imela roko v mavcu. Druga podobna izkušnja je bila, ko se je s stranko vozila v kombiju. Moški je na semaforju prevozil rdečo luč. “Zadel nas je tramvaj, moški pa je bil na mestu mrtev. Zbežala sem iz kombija in nikoli niso ugotovili, da sem bila takrat v vozilu,”  pripoveduje Magdalena. Posel so pred kratkim začele prevzemati tujke, veliko mlajše in pripravljene na vse.

Novo življenje

“To so bili zelo težki časi, danes bi raje jedla zemljo, kot pa da bi se vrnila v svet prostitucije,”  končuje svojo pripoved 36-letna mati dveh otrok, ki se ji je uspelo rešiti iz tega pekla.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493