Zadovoljna.si
Umor

Novice

RESNIČNA ZGODBA: Zaljubil se je v svojo žrtev in jo ubil

Z.V.
2010-02-22 15:15
1

Soprog ga je najel, da bi zapeljal njegovo ženo, kar bi lahko uporabil kot pretvezo za hitro ločitev. Vendar se je najeti ljubimec v svojo žrtev zaljubil. In ko mu je po dveh letih zagrozila, da ga bo zapustila, jo je ubil. Takašiju Kuwabari zdaj grozi 17 let zapora.

Takaši je mlad in privlačen Don Juan, po poklicu 'wakaresaseya' ali ‘najeti uničevalec družin’. Leta 2007 ga je angažiral neki japonski soprog in vse je kazalo, da bo šlo za povsem rutinski postopek. Njegova naloga je bila zapeljati Rie Isohata, ženo možakarja, ki ga je najel, in jo spraviti v posteljo. Med prešuštvovanjem naj bi ju slikal fotograf, fotografije pa naj bi izročil njenemu soprogu, ki mu je bila cilj hitra ločitev. A zgodilo se je nepredvideno in načrti so se izjalovili. Po nekaj srečanjih se je Kuwabara zaljubil v 32-letno Japonko in razvila se je lepa ljubezenska zgodba, ki je trajala dve leti. Potem pa je gospa nekega dne zvedela resnico. Užaljena in prizadeta je ljubimcu povedala, da ga bo zapustila. Takaši tega ni prenesel. Življenja brez nje si ni mogel predstavljati. V trenutku norosti je storil nekaj grozljivega, svojo ljubljeno je zadavil. 

Tvega 17 let zapora

Zdaj ga čaka sojenje, japonski mediji pa bolj kot umoru mlade ženske, posebno pozornost namenjajo poklicnim uničevalcem zakonov, saj so na dan prišle informacije, da se s tem nečastnim poklicem preživlja veliko japonskih mladeničev. Med sojenjem je Kuwabara podrobno opisal svojo tragično ljubezensko zgodbo. Prvič se je s svojo drago srečal v nekem nakupovalnem središču v severnem predelu  Tokia. Privlačni Romeo se je z zvijačo približal 32-letni žrtvi in jo vprašal za nasvet, kje bi lahko pojedel dobro sirovo torto. Svojega pravega imena seveda ni povedal. Mladenič je uporabil vse svoje čare in tehnike zapeljevanja ter damo hitro osvojil. V dneh, ki so sledili, naj bi ju fotografirali, medtem ko vstopata v hotel, v katerem oddajajo sobe na ure. Mož Isohate naj bi nato prejel fotografije in jih uporabil kot dokaz za ženino nezvestobo, ki bi pospešila njuno ločitev.  A ljubezenska zgodba, ki se je razvila med mladeničem in nič hudega slutečo Japonko, je pretkanemu soprogu prekrižala načrte.

Poročeni Kazanova

Zanimivo je, da je tudi Kuwabara poročen, za nameček ima tudi tri otroke. Kljub temu je ljubezenska zgodba z Rie trajala kar dve leti, vse dokler ni prišla na dan kruta resnica. Nekega dne je zvedela, s čim se ukvarja njen ljubimec, prišlo je do hudega prepira in zagrozila je, da ga bo zapustila. V trenutku neprištevnosti jo je Kuwabara zadavil z elastiko, še isti večer pa se je predal policiji. “Sprva sem mislil, da gre le za posel, ampak kmalu sem se vanjo zaljubil. Ves čas sem ji lagal, saj sem se bal, da jo bom izgubil. Potem pa sem se znašel v kotu. Še zdaj jo ljubim,” je pred sodnikom povedal nesrečni ljubimec. Žrtvin oče je medijem povedal: “Do konca življenja mu ne bom odpustil tega, kar je storil. Tudi njenemu nekdanjemu možu ne, saj ga je on najel. Sovražim poklic wakaresaseya. Ne le, da je uničil življenje moji hčerki, ampak tudi meni in moji vnukinji!”

So 'wakaresaseya' zakoniti?

V japonskih medijih se je zdaj razvila polemika o legitimnosti poklica 'wakaresaseya'. Na Japonskem deluje že več deset specializiranih agencij za uničevanje zakonov in jih je zelo lahko poiskati na internetu. Ne le da ponujajo pomoč pri uničevanju zakonskih zvez z goljufijo. Ukvarjajo se tudi z drugimi nečednimi posli, kot je pomoč podjetjem pri nezakonitem odpuščanju delavcev, pri čemer uporabljajo mobing, izsiljevanje in korupcijo. Wakaresaseya je izraz v japonskem slengu, večina podjetij, ki ponujajo tovrstne usluge, pa je v Tokiu in v Osaki. Svoje usluge strankam zaračunavajo od 5 do 150 tisoč dolarjev, odvisno od zahtevnosti primera.

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 140