Zadovoljna.si
Za Iana je Fatine najlepša ženska na svetu.(foto: facebook.com)

Novice

RESNIČNA ZGODBA: 'Zaljubil sem se v transseksualko!'

K.B.
2010-01-14 18:55
5

Ko je nekega dne Ian v kavarni prisedel k ljubki ženski, si niti v sanjah ni predstavljal, da pred njim v resnici sedi moški. Sploh pa ne, da bo ta oseba nekega dne postala njegova žena.

Ian se povsem zaveda, da ljudje težko sprejmejo in razumejo njegovo ljubezen do Fatine. Srečen je, da je spoznal tako ljubečo in čudovito osebo. “Dejstvo, da je Fatine transseksualka, me ne moti, saj sem se zaljubil v njeno osebnost. Ne morem si predstavljati, da ne bi bila skupaj. Ko jo pogledam, vidim prelepo žensko,” o svoji  izvoljenki ljubeče pripoveduje mladi Britanec.

'Nisem običajna ženska!'

30-letni Ian in 36-letna transseksualka Fatine sta se spoznala v neki kavarni v prestolnici Malezije leta 2006, kjer je Ian delal kot varnostnik. Ko jo je zagledal, ga je prevzela njena eksotična lepota, zato se je opogumil in prisedel. Pogovor je stekel, kot da bi se poznala že vrsto let, čas, ki sta ga preživela skupaj, je minil v hipu, tik preden je odšla, pa jo je Ian prosil za telefonsko številko. Fatine mu je že takrat dejala, da ni povsem običajna ženska. Zaupala mu je, da je transseksualka. Iana je to sicer šokiralo, vendar je bil vtis, ki ga je Fatine naredila nanj veliko močnejši od resnice, ki jo je razkrila o sebi. Tako ga, na začudenje obeh, to dejstvo ni odvrnilo. “Nikoli prej nisem spoznal transseksualke, notranji glas pa mi je pravil, da mi je Fatine kljub temu všeč. Želel sem jo spet videti, četudi bi šlo zgolj za prijateljsko snidenje”, je povedal Ian.

Dva dni zatem sta se dobila v nekem baru, zmenek pa se je končal s poljubom. Ian pravi, da se mu je zdel takšen razplet dogodkov edini možen, saj je bila po prvem vtisu sodeč, Fatine ženska njegovih sanj. “Če bi takrat vedel, da ima moške spolne organe, bi prej pomislil, da gre za nekakšno napako narave, kot pa da je Fatine res moški”, pravi Ian. Po nekaj zmenkih sta ugotovila, da so se med njima razvila čustva, ki jasno kažejo na nekaj več kot le prijateljstvo. Ian je načrtoval odhod nazaj domov v Anglijo, toda Fatine ga je s svojo toplino in nežnostjo povsem prevzela, kar je bil vzrok, da je načrte spremenil. “Bila je drugačna od ostalih malezijskih deklet. Bila je posebna, uspešna vizažistka in neodvisna ženska,” pripoveduje Ian. Pomisleki so se pojavili, ko je začel razmišljati o seksu, saj je vendar heteroseksualec. Prešinilo ga je, ali ni morda gej, kar je v njem sprožilo strah, saj ni vedel, ali ravna prav. Vseeno pa so bila čustva, ki jih je gojil do nje tako močna, da jih enostavno ni mogel prezreti.

Penisa si ne želi odrezati

Fatine jemlje ženske hormone že od svojega 17. leta. A za operacijo, s katero bi povsem spremenila spol, se ne želi odločiti, saj meni, da je preveč tvegana. Z videzom svojega telesa je povsem zadovoljna, čeprav jo mednožje ves čas spominja, da se je rodila kot moški. Ko sta se z Ianom spoznala in ugotovila, da se je med njima razvila ljubezen, je bila tako kot on v dvomih, ali naj sploh začneta ljubezensko zvezo. Spoznala sta se v državi, kjer transseksualcev ne sprejemajo, zatirajo jih in v skrajnih primerih tudi zapirajo. Fatine je zatajila celo lastna mati, kar je močno načelo njeno samozavest. Ian je v zvezi s Fatine spoznal nov svet, prvič se je srečal s transseksualci in njihovim pogledom na življenje. Začutil je njihovo stisko in začenjal razumeti, zakaj se odločajo za spremembo spola. Ljudje jih pogosto obravnavajo kot spake ali kot nekoga, ki ne ve, kaj bi rad. Resnica je drugačna. "Spoznal sem, da so povsem običajni ljudje. Imeli so pač to smolo, da so se rodili v napačnem telesu," pripoveduje Ian.

Strah ga je bilo seksa

S Fatine sta se poznala že pet mesecev, Ianu je potekla pogodba o delu in bi se moral vrniti nazaj domov. Obema je bilo jasno, da drug brez drugega ne moreta živeti, na srečo si je Ian uspel najti novo delo in ostati pri svoji dragi. Mladi Britanec je svojo skrivnost zaupal svoji materi, ki je Fatinino drugačnost lepo sprejela. Iana je materino odobravanje zelo osrečilo. “Najbolj me je bilo sicer strah, kaj se bo zgodilo z nama, če bova imela težave s seksom. Na srečo so bile vse skrbi odveč. Če nekoga ljubiš, potem njegovo telo sprejmeš tako, kot je, ne glede na morebitne 'napake'," je prepričan Ian. Decembra 2008 je s turistično vizo svojo izvoljenko odpeljal v Anglijo. Kmalu mu je postalo jasno, da se bo kratek obisk spremenil v trajno bivanje. Že samo dejstvo, da sta se po ulicah lahko sprehajala z roko v roki, ju je zelo osrečilo. Tega namreč v Maleziji nista mogla početi. Zato o vrnitvi v Fatinino domovino, kjer so jo zatirali in zaničevali, še pomislila nista. Po mesecu skupnega bivanja v Angliji je Ian Fatine zaprosil za roko. Sklenila sta istospolno partnersko zvezo, saj druge možnosti nista imela, v upanju, da bo to Fatine omogočilo, da tudi po izteku turistične vize ostane v Veliki Britaniji.

'Nisem gej!'

Ianova družina in prijatelji njune zveze niso obsojali, kot sta se zaljubljenca sprva bala. Patricija, Ianova mama je sinovo izbranko sprejela kot hčerko, kar se je zdelo Fatine zelo nenavadno, saj ni bila vajena tako odprtih in prijetnih ljudi. Ko jim je Ian zaupal, da se je zaljubil v moškega, so sprva obnemeli. Ian se spominja: “Ko sem prijateljem in družini povedal, da je Fatine moški, so bili najprej nekoliko šokirani. Sekundo zatem pa so me  začudeno vprašali, ali sem gej. Mogoče zveni čudno, vendar mi moški nikoli niso bili všeč.”  Za Iana je Fatine najlepša, najbolj ženstvena in najbolj čustvena oseba na svetu. Kljub 'detajlu' med njenimi nogami, ki edini spominja na to, da se je rodila kot moški, je zanj ženska njegovega življenja.

Nočna mora

Zaljubljencema je sanje uničila zavrnitev vloge, ker naj bi bila fotografija v Fatininem potnem listu 'nekorektna'. Po preteku veljavnosti turistične vize so britanske oblasti od Fatine zahtevali, naj se vrne v Malezijo. "Sploh ne razumem, zakaj naju zavračajo. Nobeno posredovanje ni pomagalo, oblasti zahtevajo, da se Fatine vrne. Skupaj ne moreva v Malezijo, saj bi naju tam takoj zaprli, ker sva par."  Predstavnik imigracijske službe jima je jasno povedal: "Zakoni so jasni. Obiskovalec mora po preteku turistične vize zapustiti državo. Lahko pa spet zaprosi za vizo v svoji državi."

Ian pravi, da sta z njegovo ljubo obupana, saj ne vidita več izhoda. "Morda sva res drugačna od drugih parov, vendar se ljubiva in že kratka ločitev bi bila za naju najhujša nočna mora."

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 152