Zadovoljna.si
Denarja jim ne manjka.

Novice

Resničnostni šov o pregrešno bogatih damah

Z.K.
10. 01. 2012 15.54
1

Resničnosti šov Mulheres Ricas prikazuje, kako je videti običajen dan bogatih soprog, ki se zabavajo v Riu de Janeiru, Sao Paolu, Parizu in St.Tropezu. Tako 44-letna Lydia Saveg pokaže, da se njen dan običajno začne s kopanjem v mineralni vodi, nato pa se odpravi po nakupih. Resničnostni šov, ki spremlja ekstravagantno življenje novopečenih bogatašev, snemajo v Braziliji, že v prvi epizodi, ki so jo prikazali na televiziji Band, pa so lahko gledalci spoznali bogate dame, ki imajo v življenju težave z vsem, razen z denarjem.

Bivajo v luksuznih domovih, kjer jim nič manjka.
Bivajo v luksuznih domovih, kjer jim nič manjka. FOTO: iStockphoto

Dragi avtomobili in kopanje v mineralni vodi

Na eni izmed brazilskih televizij so nedavno začeli predvajati resničnosti šov 'Mulheres Ricas' ali Bogate ženske, kjer ustvarjalci šova ponujajo vpogled v življenje petih premožnih soprog. Njihov svet se vrti okoli potovanj, prestižnih avtomobilov, nakita, nakupovanja ter velikih količin šampanjca. Prebivajo v luksuznih domov v Riu ter Sao Paolu, po nakupih pa se z zasebnim letalom največkrat odpravijo v Pariz. Kljub denarju pa imajo bogate dame težave z vsem mogočim, saj se obremenjuje s stvarmi, ki ljudem v resničnem življenju niso pomembne.


Bogate dame izgubile stik z realnostjo

"Biti bogat je fantastično,“ gledalcem v prvi epizodi prizna 44-letna Lydia Sayeg. "Denar je zame blagoslov. Menim, da bi morali vsi stremeti k temu, da bi bili bogati,“ še doda. "Ženske, kot sem jaz, izgubijo stik z realnostjo, saj ne vem več, kaj je ekstravagantno in kaj ne,“ še pove Sayegova, ki vodi prestižno trgovino z nakitom. "Kopam se v mineralni vodi, svojemu možu pa sem najela ferrarija, da je z njim lahko odpeljal krog. Ne vem, je to ekstravagantno? To je moje vsakodnevno življenje,“ še pove.

Kupovanje letal kot kupovanje oblačil

V nekem drugem prizoru kamere sledijo premožni televizijski voditeljici Val Marchiori, ki se odloča za nakup zasebnega letala z opremo iz zlata. "Moje letalo je tako staro, čas je za spremembo,“ je pred nakupom potarnala Val. Čeprav se cene tovrstnih letal gibljejo okoli 30 milijonov dolarjev, je Val nakup letala primerjala z zapravljanjem denarja za oblačila. „Kako lepo je malo zapravljati. Zame je nakup letala, kot da bi kupila novo majico,“ z nasmeškom pove Val.

Pripravite vrečko za bruhanje!

Odzivi na resničnostni šov, ki prikazuje razsipno delovanje z denarjem, so bili različni. Novinar Renato Kramer, ki piše za enega izmed brazilskih časopisov, je šov opisal kot nekaj zelo patetičnega. "Težko je razumeti, zakaj bi se ženske, ki so tako finančno stabilne, sploh izpostavljale na ta način. Vse skupaj je rahlo komično, meji že na tragično,“ je izjavil Renato. Nek drug novinar je na spletnem portalu R7 zapisal: “Ogromno denarja, veliko vulgarnosti in plehkosti.“ Po njegovem mnenju je to recept za uspeh, saj bo gledanost zagotovo visoka. "Poskrbite le, da imate ob gledanju zraven tudi vrečko za bruhanje,“ je še dodal.
 

Denarja jim ne manjka.
Denarja jim ne manjka.FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368