Zadovoljna.si
Ricky Martin

Novice

Ricky Martin: 'Sem srečen homoseksualni moški'

T. G.
20. 04. 2010 18.30
5

Ricky Martin se je po dolgih letih ugibanj, ali je gej, odločil, da razkrije svojo seksualno usmerjenost. Vedno je živel mirno in brez škandalov, le govorice so kvarile njegov mir. Rojstvo sinov je bilo prelomnica, po kateri je njegovo gledanje na življenje šlo v novo smer.

Enrique Martin Morales se je rodil decembra leta 1971 v Puerto Ricu, ima italijanske in katalonske korenine. Njegova starša sta se ločila, ko je bila star dve leti. Bil je deležen katoliške vzgoje in bil ministrant, vse dokler se ni pridružil fantovski latino skupini Menudo. Leta 1991 se je odločil za solo kariero. Od takrat je prodal več kot 60 milijonov albumov.

Leta 1995 je preusmeril svojo glasbeno pot in izdal tretji album, ki je bil s hitom Maria, Maria velika uspešnica, ki mu je prinesla prepoznavnost v Evropi. Ampak šele kasneje so ga spoznale špansko negovoreče države. Odločil se je za pesmi v angleščini in njegov single 'Livin' la Vida Loca' se je prebil na prva mesta lestvic širom po svetu.

S svojima dvojčkoma
S svojima dvojčkomaFOTO:

Govorice niso nikoli potihnile

V preteklosti je Martin zatrjeval, da je zaljubljen v mehiško tv-zvezdo Rebecco de Alba, s katero sta imela neke vrste razmerje celih 14 let. Govorila sta celo o tem, da bi si skupaj ustvarila družino, a sta potem ubrala vsak svojo pot. Avgusta 2008 je Martin postal očka dvojčkoma Matteu in Valentinu, ki sta se rodila nadomestni materi. Ves čas so bila pogosta namigovanja, da je Ricky v resnici gej, rojstvo sinov pa je še bolj spodbudilo te govorice. Že leta 2000 je v nekem inetrvjuju na vprašanje glede govoric o njegovi spolni usmerjenosti odgovoril: ''Ne morem kaj veliko narediti. Te govorice so očitno spodbudili tisti, ki nimajo kaj boljšega početi, ali pa si želijo, da bi bil tak kot oni. Lahko bi bil poročen in imel otroke, lahko bi imel 27 deklet, pa bi nekateri še vedno vztrajali pri tem, da sem gej. Mislim, da je to moja stvar, s kom spim.“

'Sem gej!'

Po letih ugibanj pa se je marca 2010 odločil, da o svoji spolni usmerjenosti javno spregovori in razkril, da je homoseksualec. Zapisal je: ''Ponosen sem, da lahko rečem, da sem srečen homoseksualni moški. Sem srečen, da sem to, kar sem.“ Poudaril je, da so ga leta tišine okrepila in da je imel dovolj časa za razmislek in trezno odločitev.

Razgaljeni video

Po odločitvi, da razkrije svojo homoseksualnost, pa je Ricky ubral nenavadno pot, da bi promoviral svojo naslednjo koncertno turnejo. Na Twitterju je objavil posnetek, na katerem nastopa popolnoma gol. Prekrivajo ga zgolj digitalno ustvarjeni tatuji, ki nosijo različna sporočila v španskem jeziku. Prebrati je mogoče 'poišči sebe', 'oproščaj' in 'spremeni svoje življenje'. Posnetek je nastal že pred nekaj leti, a Ricky se je odločil, da ga obudi in da na vpogled svojim oboževalcem. Video, ki naj bi predstavljel njegov preporod, je napoved njegove nove turneje.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471