Zadovoljna.si
Prikrivanje zločinov škofije

Novice

S seksom obsedeni duhovnik naj bi zlorabljal 10-letne dečke

Z. T.
24. 05. 2011 14.32
5

Katoliško cerkev v Italiji pretresa pedofilski škandal, v katerega je vpleten župnik Riccardo Seppia iz manjšega kraja blizu Genove. Bolj ko preiskava napreduje, bolj se kaže, da so policisti odprli Pandorino skrinjico, iz katere prihajajo vsak dan vse bolj groteskne novice o domnevnih zlorabah in perverzijah 51-letnega duhovnika.

Prikrivanje zločinov škofije
Prikrivanje zločinov škofije FOTO:
Policisti iz Milana in Genove so prišli na sled pedofilski mreži, v katero naj bi bil vpleten 51-letni župnik Riccardo Seppia iz kraja Sestri Ponente blizu Genove. Župnik je sedaj za zapahi, na dan pa prihajajo nove in nove grozljive izpovedi mladostnikov, ki naj bi jih Seppia zlorabljal. Od 14-letnika, ki ga je v župnišču otipaval in poljubljal, maroškega 14-letnika, s katerim naj bi imel skupinski spolni odnos, do dveh dečkov, ki naj bi jima župnik dajal kokain. Duhovnik je s pomočjo nekdanjega ljubimca in semeniščnika, 24-letnega Emanueleja Alfana, prišel v stik z mladostniki, ki so večinoma živeli na robu družbe, bodisi prosjačili ali pa živeli v zavetiščih za mladostnike brez družine.

Kruta sporočila

Preiskovalci imajo na razpolago izpise župnikovih SMS-sporočil in posnetke njegovih telefonskih pogovorov, vse naj bi dokazovalo duhovnikovo obsedenost. ''Pripelji mi otroke, hočem otroke,'' se glasi eden od SMS-sporočil. Takšna sporočila je pošiljal vsaj od oktobra lani, v njih pa naj bi izražal tudi zelo specifične želje. ''Rad bi temnolasca s temnim vratom,'' ali pa ''Poišči mi ne pretirano bistre otroke, otroke narkomanov.'' Svoje žrtve je plačeval bodisi tako, da jim je nudil kokain, ali pa tako, da jim je dal 50 evrov za srečanje.

Le erotične fantazije

Don Seppia je na zaslišanju popolnoma zanikal trditve, da bi imel spolne odnose z mladoletniki, celo z otroki starimi okoli deset let. Je pa priznal, to je pricurljajo iz zapisov z njegovega pričanja, da je 'obseden s seksom', ampak da so sporočila zgolj izraz njegovih 'erotičnih fantazij'. A mladoletniki, ki jih je policija zaslišala v spremstvu psihologov in različnih za takšne primere usposobljenih služb, so svoje pripovedi ponovili in spet otežili položaj osumljenega duhovnika. ''Seksal sem z župnikom Seppio in nekim albanskim fantom,'' je policiji povedal mladi Egipčan Mohamed, ki je decembra dopolnil 18 let. Tako Mohamed kot albanski deček živita v zavetišču za mladoletnike brez družine.

Okužen s HIV

Je pa 51-letni Seppia priznal spolne odnose s polnoletnimi moškimi ter redno uporabo kokaina. Dejal je, da si je drogo kupoval izključno z dohodki duhovnika. Potrdil je tudi govorice, ki so se širile že nekaj časa – da je namreč HIV-pozitiven, a hkrati povedal, da je vedno imel zaščitene spolne odnose, kar so potrdili tudi njegovi tožniki.

Elementi satanizma

V prisluhe preiskovalcev se je ujel tudi Alfano, ki naj bi skupaj s Seppio uresničeval perverzne želje in fantazije. Kadar je komuniciral z njim, je bil župnik precej grob in neposreden, kadar pa je pisal dečkom, je spremenil svoj obraz. ''Sam sem, pridi mi delat družbo, mami reci, da greš v šolo. Čakam te.'' Alfanu pa je pošiljaj čisto drugačna sporočila. ''Z njim bi seksal na oltarju,'' ali pa ''Naj bo Satan s teboj,'' je zapisal ob koncu nekega pogovora. Seppia ima tudi vtetovirano sonce na dnu hrbta, kar po mnenju nekaterih nakazuje latentni, če ne prakticirani satanizem. A na dan prihajajo vedno nove podrobnosti, ki osumljenega duhovnika spravljajo v vse težji položaj.

Velika sramota

Prvi mož italijanske škofovske konference, kardinal Angelo Bagnasco, je za medije dejal, da to Cerkvi vzbuja 'občutek velike sramote v odnosu do žrtev ter do cerkvene in laične javnosti'. Povedal je še, da nihče ni niti slutil, da se kaj takega dogaja.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 416