Zadovoljna.si
Postopek je videti boleč, čeprav naj ne bi bilo tako.

Novice

Zvezdnice obožujejo 'cupping' terapijo

Z.K.
08. 08. 2012 10.58
3

Ameriška igralka AnnaLynne McCord se je v javnosti pojavila z nenavadnimi okroglimi znamenji na hrbtu, ki jih je bilo nekoč že mogoče videti na telesu igralke Gwyneth Paltrow. Je AnnaLyne še ena izmed zvezdnic, ki se je odločila za tako imenovano 'cupping' terapijo?

Madeži na hrbtu Gwyneth in Victorie.
Madeži na hrbtu Gwyneth in Victorie.FOTO:

Je bila na akupunkturi?

Zvezdnica serije 90210 AnnaLynne McCord se je nedavno pojavila z bizarnimi izpuščaji na hrbtu. Okrogla znamenja je bilo že mogoče videti na telesu igralke Gwyneth Paltrow, ko je sprožila val ugibanj, ko se je pred nekaj leti pojavila na rdeči preprogi. 25-letna AnnaLynne se je po vsej verjetnosti odločila za akupunkturo, imenovano 'cupping', ki je med zvezdniki še kar priljubljena.

Postopek je videti boleč, čeprav naj ne bi bilo tako.
Postopek je videti boleč, čeprav naj ne bi bilo tako. FOTO:

Gre za starodavno tehniko

'Cupping' ali terapija z ventuzami je starodavna metoda, ki so jo koristila že ljudstva iz preteklosti za lajšanje oziroma zdravljenje različnih težav in je služila kot alternativa puščanju krvi. Gre za terapijo s podtlakom, ki se ga ustvari s posebnimi kozarci, imenovanimi ventuze. 'Zdravilec' jih segreje in obrnjene polaga na kožo. Tako dobi podtlak, ki podkožje povleče v notranjost kozarca. Na ta način spodbudi krvni pretok ter zmanjša vplive stresa in bolečine. Postopek taja od 10 do 15 minut in se lahko ponavlja.

AnnaLyne ni prva!

Zvezdnice se pogosto odločajo za alternativne postopke zdravljenja ali nege telesa, četudi so cene postopkov izjemno visoke. Ali delujejo ali ne, največkrat ni podatkov, navadne smrtnice pa jih pogosto posnemajo v želji, da bi bile videti kot one. Zaenkrat je bilo madeže, ki jih pušča tovrstna akupunktura, zaslediti na modni ikoni in ženi slavnega nogometaša Victorii Beckham in Gwyneth.


 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368