Zadovoljna.si
seks na plaži

Novice

Seks turizem na Hrvaškem

Z. T.
21. 07. 2010 09.03
7

Vroče odmaknjene plaže so kot nalašč za srečevanje ljudi, ki si želijo nemotenega seksa ob morju. Naši južni sosedje ugotavljajo, da je seks turizem v razcvetu, in marsikdo si želi, da bi ob hrvaški obali bilo več plaž, ki bi bile namenjene svobodnemu predajanju užitkom.

V Rovinju sta dva para imela opravka z oblastmi, ker sta se predajala nedovoljenim spolnim užitkom na plaži.
V Rovinju sta dva para imela opravka z oblastmi, ker sta se predajala nedovoljenim spolnim užitkom na plaži.FOTO:

V turizmu svoj razcvet doživlja nova veja, to je seks turizem. Tako so na primer na svetovnem turističnem sejmu v Milanu ugotovili, da kar 80 tisoč Italijanov vsako leto odide na hrvaško obalo, kjer iščejo spolne užitke. Tako je med Dubrovnikom in Vrsarjem kar 17 skritih lokacij, kjer se lahko predajajo strastem pred drugimi pari.

Na Madagaskarju največja svingerska plaža

Turistični delavci ugotavljajo, da si turisti želijo svingerskih plaž, kot je tista v Punta Križu – ta je pravzaprav edina znana na hrvaški obali. Drugod opažajo trend upadanja gostov, a ta plaža je nabito polna. Če si velike svingerske plaže za sedaj ne gre obetati na Jadranu, pa veliko otvoritev napovedujejo na otoku Madagaskar – pravzaprav bo po napovedih ustanoviteljev to največja svingerska plaža na svetu – dolga je 4,5 kilometra, obsega pa 750 hektarjev zemlje. Označena bo na zemljevidih, ne bodo je skrivali. Idejni vodja tega projekta je gospa Djurdjica Maršić iz Rovinja, ki ima svoje društvo Svinger.

Tajske prostitutke
Tajske prostitutkeFOTO: Reuters

Rovinj kot destinacija za seks turizem?

Denis Ivoševič iz rovinjskega turističnega združenja pravi, da ne izključujejo tovrstnega turizma tudi v Istri. ''Če prepoznamo tudi tak pogled turistične promocije v okolju, kot je Rovinj, verjamem, da bo prišlo do dogovora tudi med zasebnim in javnim sektorjem, in če bo obstajal interes, bo mogoče privabiti neko ciljno skupino gostov.“

Tajska prednjači

Sicer pa so nad seks turizmom najbolj navdušeni Američani, Kanadčani in državljani zahodne Evrope. Kot destinacija številka ena na področju seks turizma je znana Tajska, ki letno s prostitucijo in seks turizmom zasluži 4,5 milijarde dolarjev. Hrvaška je seveda daleč od tega, da bi se približala tem številkam, ki jih s seks turizmom iztrži Tajska. Poleg tega je Hrvaška za sedaj še precej stroga do parov, ki se 'spozabijo' na plaži. Tako sta dva para, ki sta se predajala strastem na obali, dobila kazen 100 evrov zaradi kršenja zakona.

Za zdaj striptiz in savna klubi

Kot poudarja Djurdjica, Hrvaška ne potrebuje prostitucije, ampak bolj sofisticirano obliko seks turizma, bolj hedonistično. Moški imajo za zdaj možnost obiskovati striptiz klube ali pa plačati prostitutko, pri ženskah pa so vse bolj priljubljeni savna klubi, eden takih je pri Poreču.

Si svingerji lahko obetajo neomejene užitke na takšni plaži na Madagaskarju?
Si svingerji lahko obetajo neomejene užitke na takšni plaži na Madagaskarju?FOTO:


 

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478