Zadovoljna.si
Fuel Girls

Novice

Tetovirana dekleta, ki bruhajo ogenj

Z.K.
05. 10. 2010 16.50
1

V Londonu so konec septembra na svoj račun prišli ljubitelji tetovaž, ki so se zbrali na enem izmed največjih festivalov tetoviranja na svetu. Seksi dekleta in pester program sta navdušila prav vse!

 

Tetovirali so se lahko le vnaprej prijavljeni obiskovalci.
Tetovirali so se lahko le vnaprej prijavljeni obiskovalci.FOTO: Drago Čigon

Konec septembra se je v Londonu trlo pripadnikov alternativne scene, ki se navdušujejo nad tetovažami. Že šestič se je namreč odvijal eden izmed najbolj pomembnih in obiskovanih festivalov na svetu 'The London International Tattoo Convention'. Zaradi odličnega odziva in velike obiskanosti so organizatorji letos spremenili lokacijo in se preselili v prenovljeno nekdanje skladišče tobaka 'Tobbaco Dock', ki se je izkazalo kot odlično prizorišče.
 

200 umetnikov na enem mestu

Na samem festivalu si je bilo mogoče ogledati več različnih dogodkov. Od opazovanja umetnikov tetoviranja pri svojem delu, do različnih fotografskih raziskav, koncertov ter plesnih točk, ki so jih izvajale seksi burleskne plesalke ter italijanske trebušne plesalke. Že tretje leto zapored se je dogodka udeležilo več kot 20.000 obiskovalcev, kar nakazuje na izjemen uspeh svetovne razsežnosti. V posebnih sterilnih prostorih je letos tetoviralo kar 200 najboljših umetnikov tetoviranja, ki so s svojo spretnostjo navdušili vse obiskovalce. Med njimi so bili Nicole Law, Phil Kyle, Lal Hardy, Tim Hendricks in mnogi drugi. Dogodka se je udeležil tudi najbolj potetoviran moški na svetu 'Lucky Diamond Rick', ki se je zaradi svojih tetovaž zapisal tudi v Guinnessovo knjigo rekordov. Njegovo telo v celoti prekrivajo tetovaže, tako penis kot tudi usta ter ušesa. Atraktiven je zaradi tetovaž in svojih nastopov, ki vključujejo 'požiranje' meča, vožnje monokolesa in žongliranja.

'Ognjena' dekleta so bila prava paša za oči.
'Ognjena' dekleta so bila prava paša za oči.FOTO: Drago Čigon

Divja 'ognjena' ter elegantna in glamurozna dekleta

Med nastopajočimi so občinstvo zagotovo najbolj ogrela divja britanska dekleta 'The Fuel Girls'. Drzne in seksi plesalke v svoje točke vključujejo spretne igre z ognjem, ki bi si jih le malokdo upal izvesti. Manjkali niso niti akrobatski triki, ki so jih dih jemajoča dekleta povezala s seksi plesnimi gibi. Z nastopom so dodobra ogrele moški del občinstva, za to pa sta bili prav tako zasluženi burleskni plesalki Billy Ray in Scarlet Daggers. Za razliko od divjih 'ognjenih' deklet sta zapeljevali z eleganco in glamurjem.

Fuel Girls
Fuel Girls FOTO:

Tetoviranje z dletom in kladivom

Čeprav danes pri svojem delu večina umetnikov tetoviranja uporablja električno 'pištolo' z iglami, ki je sodoben pripomoček za tetoviranje, se v nekaterih predelih sveta še vedno poslužujejo starodavnih tehnik. Mednje sodijo Maori, ki pri tetoviranju uporabljajo dleto in kladivo ali palico ter na ta način v kožo vdolbejo maorske vzorce. V jeziku domorodskih Maorov je tetovaža znana kot 'ta moko'. Ta umetnost je v 19. stoletju in na začetku 20. počasi že izumirala, saj je kulturo Maorov preplavil in malone zatrl val evropskih priseljencev. V zadnjih 20 letih pa maorska kultura in tetoviranje oživljata. Tako je bila starodavna tehnika predstavljena tudi v Londonu, kjer si je bilo mogoče ogledati to izjemno bolečo tehniko tetoviranja.

Boleča in starodavna tehnika tetoviranja 'ta moko'.
Boleča in starodavna tehnika tetoviranja 'ta moko'.FOTO: Drago Čigon


 

 

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471