Zadovoljna.si
Lizzi Miller

Novice

FOTO in VIDEO: Seksi fotografije okroglih manekenk osvajajo svet

T. G.
06. 01. 2010 19.05
40

Pri modni reviji V so celotno januarsko številko posvetili debelosti oziroma pretirane suhosti. Da bi pritegnili pozornost svetovne javnosti, so pripravili celo serijo modnih fotografij, na katerih nastopajo izključno manekenke z izrazitimi oblinami.

Ameriška manekenka Lizzi Miller je čez noč postala zvezda.
Ameriška manekenka Lizzi Miller je čez noč postala zvezda.FOTO:
Modni svet se kljub stalnim negodovanjem, da so dekleta na modnih pistah presuha in koščena, očitno zlepa ne namerava odreči hodečim obešalnikom. Revija V se je te problematike lotila na izviren način, in sicer tako, da je s pomočjo uglednega fotografa v fotografski objektiv ujela šopek okroglih lepotic, ki so sprejele izziv. Med njimi so Candice Huffine, Marquita Pring, Michelle Olson, Tara Lynn in Kasia P.. Za fotografskim aparatom pa je stal priznani norveški modni fotograf Solve Sundsbo. Dejal je, da se bo tega fotografiranja za vedno spominjal. "Vesel sem, da sem lahko sodeloval pri takšnem neobičajnem projektu. Da smo lahko dokazali, da so lahko ženske lepe in seksi, tudi ko ne ustrezajo nekim družbenim merilom." Mehka telesa manekenk so prikazana kot umetnine.
Lizzi Miller
Lizzi Miller FOTO:

Fotografije so retuširane

Kakor koli, kritiki že sedaj ugotavljajo, da se ustvarjalci niso mogli upreti retušranju fotografij. Sicer so pri obdelovanju posnetkov pustili nekatere maščobne obloge, a celutlita in drugih maščobnih blazinic ni opaziti, koža deklet je povsem gladka. Poleg tega nobeni koža ne visi čez pas, kljub velikemu trebuščku.

'Oversize' Lizzi Miller je osvojila ZDA

Da debelost navdušuje, je že pred časom dokazala manekenka Lizzi Miller. Nepričakovano slavo so ji prinesle gole fotografije v reviji Glamour. Bolj znana je bila pod vzdevkom 'manekenka s strani 194'. Lizzi je namreč visoka 180 centimetrov, tehta pa 80 kilogramov. Ameriška javnost je bila navdušena, Lizzi je v nekaj urah postala njihova junakinja, zvezda. Ob tem, da je bila njena fotografija objavljena šele na 194 strani kot priloga k članku o tem, da mora človek zaupati vase. Takrat se je zamislila tudi urednica revije Cindi Leive: "Vse to mi je dalo misliti, da moramo v prihodnje dobro premisliti, kakšne manekenke naj izberemo.“

KOMENTARJI (40)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493