Zadovoljna.si
Fatalna blondinka Marilyn Monroe

Novice

Ali blondinke izumirajo?

S.O.
24. 02. 2009 19.06
5

Pametne, prestižne, lepe, naivne ali pa marsikaj drugega. Blond lasje veljajo za simbol nežnosti, po drugi strani zapeljivosti in nevarnosti. Le kdo ne pozna zgodbe o lepi Loreley, ki je s svojimi zlatimi lasmi mornarje spravljala v pogubne vrtince?

Fatalna blondinka Marilyn Monroe
Fatalna blondinka Marilyn Monroe FOTO:

Zgodovina

Pri Starih Grkih je blond barva veljala za barvo boginj, Rimljani pa so svoje nasprotnike pri zmagah oropali blond las in iz njih izdelali lasulje. V želji po svetlejši barvi las so si lase posuli z zlatim prahom ali pa so si vanje vpletli niti predenega zlata. Revnejši sloj pa je svoje lase nastavljal sončnim žarkom ali pa so jih umivali s kamiličnimi pripravki.

Svetlolase zvezdnice

Zagotovo med najbolj znane spada legendarna Marilyn Monroe, ki je veljala za famozno blondinko, ki je moške zapeljevala s svojim stasom in seksapilnostjo. Prav tako ne smemo pozabiti na kraljico glasbe Madonno, manekenki Claudio Schiffer in Heidi Klum, igralke Kim Basinger, Cameron Diaz, Kate Hudson, ameriško 'party girl' Paris Hilton in mnoge druge. Veliko svetovno znanih blondink lahko potrdi, da so šale in vici o tovrstni barvi las le popolna izmišljotina.


Tudi slovenske zvezdnice so uspešne blondinke. Mednje spadajo pevka Saška Lendero, Alenka Godec, Helena Blagne Zaman, Špela Grošelj, igralki Katarina Čas in Nina Ivanič, športnica Jolanda Čeplak, manekenka Tjaša Kokalj in mnoge druge.

Naravne blondinke izumirajo

Po izračunih znanstvenikov bodo v približno dveh stoletjih naravne svetlolaske preprosto izumrle, saj je pri dedovanju dominantnejša temnejša barva las. Če se torej lahko pohvalite kot naravna blondinka, bodite ponosne.

Moški jih obožujejo

Še vedno velja potrditi, da si marsikateri moški svojo sanjsko žensko predstavlja kot blondinko. Kar polovica moških še vedno meni, da so svetlolaske neustavljivo privlačne in izžarevajo seksapil. K temu je nekaj prispevala filmska in glasbena industrija ter seveda sodobna družba.

Od bele pa vse do medene

Svetla barva je priljubljena tudi zaradi svoje uporabnosti. Skoraj vsak lahko med pestro ponudbo najde odtenek zase. Paziti pa je treba, da se vaša barva las ne tepe z barvo obrvi. Če se torej odločite za tako dramatično spremembo, si pobarvajte tudi obrv ali pa posezite le po tankih pramenih, ki bodo barvo le poživili. Letošnja pomlad zapoveduje medene odtenke in resasto pristrižene lase. Tudi kodri v svetli barvi so lahko še kako zapeljivi.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478