Zadovoljna.si
Scene, ki so šokirale Rusijo.

Novice

Sladke pasti za Putinove sovražnike

V.P.
26. 04. 2010 18.50
0

Žrtve so novinarji, politiki, sodniki in pomembni diplomati. Že preizkušen sistem, ki ga je nekoč izvajal KGB, je v Putinovi Rusiji očitno spet zaživel, saj se na internetu pojavlja vse več videoposnetkov, ki kompromitirajo nasprotnike Putinovega režima.

Scene, ki so šokirale Rusijo.
Scene, ki so šokirale Rusijo.FOTO: YouTube

Glavna akterka seksualnih zgodb, ki pretresajo Rusijo, je poleg njenih žrtev temnolasa Katya Gerasimova, ki ob pomoči svetlolase Nastye lovi v seksualne pasti predvsem nasprotnike Putinovega režima. Tako so se v seksualnih zgodbah znašli že številni moskovski pomembneži, dogodek so posnele kamere, nato pa sta dekleti izginili v neznano. Veseljačenjem v znamenju seksa in drog je potem sledila objava na internetu.

S seksom prežeto politično obračunavanje

Za to, da je grozljivo ozadje ruskih izsiljevalskih zgodb prišlo v javnost, je poskrbela ena od žrtev, član opozicije Iliya Yashin, ki je na svojem blogu zatrdil, da za dvomljivimi akcijami stoji pomembna osebnost iz predsedstva Vladislav Surkov. Yashin je povedal, da je Katyo Gerasimovo spoznal na socialnem omrežju in kmalu ga je dekle povabilo v svoje moskovsko stanovanje. Med druženjem se je sredi večera na mizi pojavil kokain in Yashin trdi, da je takrat stanovanje zapustil ter se morda izognil škandalu na internetu. Take sreče ni imel Viktor Shenderovich, v Rusiji znan televizijski ustvarjalec, ki je v svoji televizijski oddaji ruske politike na oblasti prikazoval kot gumijaste lutke. Oddajo so že pred časom sicer ukinili zaradi Putinovih pritožb. Shenderovich je še pred predvajanjem spornega videa dobil skrivnostno opozorilo, da se bo posnetek pojavil na internetu, zato je namen sporočil na svojem blogu.

Ugledne žrtve

Žrtve zapeljivih lepotic so bili tudi direktor ruske izdaje Newsweeka Mikhail Fishman, pisatelj Eduard Limonov, predstavnik skupine Solidarnost in vodja gibanja proti ilegalni migraciji Aleksander Potkin. Pred časom sta se na spletu pojavila tudi dva diplomata: namestnik britanskega konzula v Ekaterinburgu, svetovalec ameriškega veleposlaništva, zadolžen za človekove pravice, in indijski oficir, ki se je ukvarjal z obnovo letalonosilke, ki jo Rusija prodaja Indiji.

Katya je ruski model in manekenka, dodatno pa zasluži tudi s prostitucijo.
Katya je ruski model in manekenka, dodatno pa zasluži tudi s prostitucijo.FOTO:

Delo obveščevalnih služb?

Vse kaže, da ima prste vmes ruska obveščevalna služba, ki je podobno tehniko, imenovano ‘medene pasti’, že uporabljala v preteklosti. Leta 1999 je bil Putin na čelu FSB, naslednika KGB. Tožilec Yurij Skuratov je bil takrat v sporu s predsednikom Borisom Eltsinom in onemogočili so ga ravno s filmčkom, ki je nastal v neki savni, kjer sta možakarja zabavala dve dekleti. KGB je v preteklosti množično uporabljal medene pasti, žrtev je bil celo Jean Paul Sartre, ki ga je v past ujela neka ‘prevajalka’. Namen je bil dosežen, saj je Sartre v času sojenju disidentoma Siniavskiju in Danielu javno zagovarjal Brežnjeva.

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471