Zadovoljna.si
Seksi učiteljica

Novice

Kaj vas lahko nauči poredna in seksi učiteljica?

T. G.
29. 01. 2010 18.53
2

Je najbrž edina učiteljica filologije, ki se lahko pohvali s skoraj tristo milijoni ogledov na spletu. Ta internetna diva med učiteljicami je poznana od ZDA do Kitajske. Seksi Rusinja vas na duhovit način nauči pomena besed in še marsičesa drugega.

Marino Orlovo pozna na milijone navdušencev po vsem svetu, ob njenem imenu marsikateri moški zasanjano zavzdihne. Ta internetna učiteljica buri domišljijo mnogih. A kaj sploh počne. Devetindvajsetletna Rusinja je po izobrazbi filologinja. Filologija je veda o zgodovini in razumevanju jezika in književnosti. Skratka, nekaj, kar samo po sebi ne bi nikoli privabilo milijone oboževalcev. Kje je torej skrivnost?

Besede iz njenih ust so zvenijo drugačne

Njena spletna pot se je začela tako, da je na YouTubu objavljala posnetke, na katerih je svojim nadobudnim učencem razlagala pomen angleških besed. "Besede, ki jih v angleščini vsakodnevno uporabljamo, imajo za sabo zelo zanimivo zgodovino. Na primer 'hello': to besedo so si izmislili kot način, kako se javiti na telefon." Ali pa, še razloži, ko pokličeš nekoga 'guy', večina ne ve, da je resnično obstajal nek moški z imenom Guy, ki je poskušal razstreliti angleški parlament.

Marina ima dve diplomi iz filologije, eno v ruščini in eno v angleščini. Preden se je preselila v ZDA, je v Rusiji srednješolce učila angleščino in svetovno literaturo. V ZDA je prišla leta 2002, da bi izboljšala svoje znanje angleščine, a je tam ostala. Kot sama pravi, ker je v ZDA vreme bolj toplo.

Seksi znanje

Leta 2007 se je Marina pojavila na spletu. Vse, kar si je želela, je bilo, da bi lahko učila več ljudi, kot jih je v enem razredu. Tako je prešla z 20 učencev v razredu na skoraj 300 tisoč prijavljenih na YouTubeu. Čeprav se morda zdi to, kar dela, dolgočasno, je daleč od tega. Nenazadnje se njego geslo glasi 'Inteligenca je seksi'. Nič nenavadnega torej, da so zabeležili skoraj 280 milijonov ogledov njenih videov.

Marina predvaja svoja predavanja na YouTubu, že nekaj časa ima tudi svojo spletno stran HotForWords. Razlaga besed gre od povsem enostavnih, kot na primer 'irony' ali 'ok', do takih, ki jih je skoraj nemogoče izgovoriti 'floccinaucinihilipilification' in 'antidisestablishmentarianism'. A njen uspeh se ne skriva toliko v tem, kar predava.

Postavna Rusinja je namreč prava seksbomba in tega vsekakor ne skriva. Ravno nasprotno, svoj videz izkorišča, kolikor je mogoče. Na posnetkih se pojavlja razgaljena, spogleduje se in šobi ustnice. A na spletu ne manjka svetlolasih deklet, ki dajejo na ogled svoje čare, zato je Marini preboj prav zagotovo uspel zaradi njenega intelektualnega vložka.

Učiteljica kot iz sanj

Zakaj se je odločila, da bo izpostavila svoje telo? "Večina ljudi si ne bo pogledala videa zaradi izvora besed, zato sem se odločila, da bom vnovčila svoj videz. In tako sem postala vroča učiteljica, o kateri sanjajo fantje v šoli." Kot pravi, svoj videz izkoristi samo zato, da pridobi pozornost, potem pa je pomembno to, kaj in kako pove. "Pri meni dobijo zabavno učno uro, zato se vrnejo," pravi Marina.

Njena najljubša beseda je Floccinaucinihilipilification. "Obožujem to besedo, ker je ena najdaljših v angleščini in pomeni praktično nič, nekaj, kar je popolnoma nekoristno. Nek študent z univerze Eaton jo je sestavil tako, da je skupaj dal besede, ki skupaj pomenijo nepomembne stvari. Obožujem ironijo, ki stoji za to besedo."

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493