Zadovoljna.si
Steklo namesto slastne tortice

Novice

BIZARNO: Za večerjo kroglice iz človeškega mesa

K.B.
18. 10. 2009 18.50
0

Da ljudje uživamo v hrani in radi jemo, je znano dejstvo. Nekateri obožujejo zrezke, spet drugi imajo raje zelenjavo. So pa tudi redke izjeme, ki konzumirajo nenavadne stvari, ki so za večino neužitne in morda celo gnusne.

Steklo namesto slastne tortice
Steklo namesto slastne tortice FOTO:

Medtem ko večina grozdno koščico izpljune, so tudi taki, ki uživajo v žvečenju stekla. Včasih za pomiritev potrebujete nekaj sladkega, nekateri pa namesto tega jejo svoje lase. Morda je za večino tako početje nesprejemljivo, toda nekaterim to predstavlja način življenja.

Anoreksija spada med motnje hranjenja in je simptom številnih bolezni, z drugim izrazom pa jo poimenujemo tudi neješčnost. Pogosto je z anoreksijo povezana navada, ko ljudje, ki trpijo za to boleznijo, namesto hrane uživajo volno, prepojeno s sokom. Na ta način ostanejo dalj časa siti. Seveda pa je treba poudariti, da so posledice te bolezni zelo hude in lahko resno ogrozijo življenje.

Ksilofagija je bolezensko stanje, med katerim bolnik konzumira celo les. Z drugim izrazom tej bolezni rečemo tudi pica in pomeni bolezensko poželenje po nenaravni hrani. Ljudje, ki trpijo za to boleznijo, zaužijejo papir, svinčnike in druge lesene izdelke. Najpogosteje pa se odločijo kar za papir.

Lasje, ki so jih potegnili iz želodca neke Američanke.
Lasje, ki so jih potegnili iz želodca neke Američanke. FOTO:

Ljudje, ki bolehajo za trihofagijo, najpogosteje žvečijo dolge lase, ki so še pritrjeni na skalp, nato jih pogoltnejo. Lasje se običajno nakopičijo v prebavnem traktu, kar povzroči bolečine v trebuhu in slabo prebavo. Zdravniki v tem primeru predpišejo odvajala, da se kepa las spravi iz telesa. V Ameriki je znan primer, ko so morali 18-letni punci odstraniti skoraj petkilogramsko kepo las. Dekle je trpelo za psihološko motnjo, zaradi katere je jedla lase.

Hijalofagija je motnja, ko človek žveči in jé steklo. Gre za izjemno nevarno bolezensko stanje, saj konzumacija stekla lahko poškoduje grlo, črevo in želodec.

Urofagija pomeni, da človek pije svoj ali tuj urin. Vzrokov, da ljudje pijejo svoj urin, je več. Lahko gre za alternativno medicino, preživetje ali pa je vzrok seksualne narave. Običajno je to početje neškodljivo, saj je urin zdravih posameznikov več ali manj sterilen. Vseeno pa obstaja možnost, da je prisotna kakšna bolezen ali pa bakterijska infekcija sečevoda. Tako se lahko pri občutljivih ljudeh pojavijo posledice kot so denimo kožni izpuščaji.

Marco Evaristti je prijateljem za večerjo ponudil košček svoje maščobe.
Marco Evaristti je prijateljem za večerjo ponudil košček svoje maščobe. FOTO:

O geofagiji govorimo takrat, ko človek uživa zemljo, glino ali kredo, pogosto je prepričan, da gre za dieto, s katero naj bi povečali minerale. Strokovnjaki možne pozitivne učinke še preučujejo. Njihova mnenja so deljena, nekateri trdijo, da gre za škodljivo početje, medtem ko drugi verjamejo, da je koristno. Kljub temu se lahko pojavi med uživanjem zemlje več nevarnosti kot ugodnosti, saj lahko zemeljske substance vsebujejo živalske fekalije ali parazite.

Avtokanibalizem je bolezensko stanje, med katerim človek jé samega sebe. Nekateri uživajo svoje meso, spet drugi pijejo svojo kri. Danski umetnik Marco Evaristti je pred časom pripravil večerjo za svoje najbližje prijatelje in jim kot glavno jed ponudil testenine. To ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi meni vseboval tudi mesno kroglico, narejeno iz umetnikove lastne maščobe, ki jo je pridobil z liposukcijo in jo shranil.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493