Zadovoljna.si
O starosti je morala lagati zaradi manekenske kariere.

Novice

Slavna manekenka lagala o svoji starosti

Z.K.
02. 03. 2012 15.22
1

Angleška manekenka Agyness Deyn, ki se zadnje čase v modnem svetu bolj malo pojavlja, je še nedolgo tega veljala za eno najbolj uspešnih manekenk na svetu. 29-letna lepotica je nedavno priznala, da je ves čas lagala o svoji pravi starosti, saj se je z manekenstvom začela ukvarjati sorazmerno pozno, zaradi česar je prilagodila podatek o starosti in v življenjepisu odštela kar šest let.

Zaradi njenega mladostnega videza njena prava leta niso bila vidna.
Zaradi njenega mladostnega videza njena prava leta niso bila vidna.FOTO:

Danes jih ima skoraj 30

Agyness Deyn s pravim imenom Laura Hollins danes šteje 29 let, kar za manekenko ni malo. Vseeno so mnogi vse do nedavnega menili, da ima visokorasla lepotica šest let manj. Zdaj je priznala, da je o letih lagala zaradi svojega poklica, saj se je z manekenstvom začela ukvarjati šele pri 18 letih, kar je v tovrstnem poslu sorazmerno pozno. Agyness je podpisala pogodbo z ameriško modno agencijo leta 2006, tam pa so se odločili, da bodo njeno pravo starost priredili. "Ko sem se odločila, da se bom začela ukvarjati z manekenstvom, sem imela že 18 let, kar je preveč, da bi lahko postala nov in svež obraz v modnem svetu, zato smo skupaj z agencijo odšteli nekaj let," je povedala Agyness. Špekulacije o njeni pravi starosti so se začele, ko je manekenka postajala vse bolj uspešna.

O starosti je morala lagati zaradi manekenske kariere.
O starosti je morala lagati zaradi manekenske kariere. FOTO:

Ustanovili so skupino na Facebooku

Nevoščljivci, ki so poznali njeno pravo starost, so na družbenem omrežju Facebook ustanovili skupino z imenom "Agyness Deyn, nisi stara 18 let". Zapisali so: "Skupina je za vse tiste, ki vedo, da supermodel Agyness Deyn s pravim imenom Laura Hollins v resnici ni stara 18, kot trdi sama. Poznamo ljudi, ki so z njo hodili v šolo, in lahko potrdijo, da ima 24 let." Skupina se je na spletu pojavila takoj za tem, ko je bil v magazinu New York objavljen podatek, da je manekenka rojena leta 1989.

Uspela zaradi imena?

Leta 2009 so jo v enem izmed intervjujev povprašali o govoricah, ki so namigovale, da laže o svoji starosti, Agy pa jih je zanikala. "Lagala sem le enkrat v življenju, pa še to je bila pravzaprav šala," je takrat povedala. Na vrhuncu manekenske kariere so jo razglasili za manekenko leta, bila pa je tudi obraz modnih znamk Burberry, Armani ter Vivienne Westwood. Spregovorila pa je tudi o vzroku, zakaj je spremenila svoje ime. "Ko sem začela delati kot manekenka, so mi v agenciji povedali, da je ogromno deklet z imenom Laura, zato so mi priporočili, naj si spremenim ime. Najprej sem se odločila za ime Agnes, saj je bilo tako ime moji babici." S pomočjo strokovnjaka za imena Laurenca Y Payga, ki uporablja 3000 let staro kitajsko metodo, s katero spremeni ime v bolj pozitivnega, je Laura ime spremenila v Agyness. Payg je prepričan, da je zaradi imena danes veliko bolj uspešna, kot bi bila sicer.

Agyness se je preizkusila tudi kot igralka v filmu "Pusher".
Agyness se je preizkusila tudi kot igralka v filmu "Pusher".FOTO:

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375