Zadovoljna.si
Ko sta bili še najstnici ...

Novice

Umrli sta najbolj znani anoreksični dvojčici

Z.K.
28. 08. 2012 16.17
34

Dvojčici Clare in Rachel Wallmayer sta se kar 25 let spopadali z anoreksijo, a izhoda iz tega temnega brezna nista nikoli našli. Stvari so prišle že tako daleč, da sta skušali druga drugo umoriti. A se je njuna žalostna življenjska pot končala povsem nepričakovano. Poglejte podrobnosti.

Ko sta bili še najstnici ...
Ko sta bili še najstnici ... FOTO:

V boju z anoreksijo kar 25 let

Dvojčici Clare in Rachel Wallmeyer sta imeli turbulentno življenje. Obe sta kar 25 let bili boj s smrtonosno anoreksijo. A ju ni ubila njuna huda motnja, ampak sta pri 42 letih tragično preminili v požaru, ki je zajel njun dom v Avstraliji. Dvojčici sta se večkrat pojavljali na televiziji, kjer sta govorili o svojih težavah. Povedali sta tudi, da nikoli nista bili zaljubljeni, nikoli nista imeli službe in da je bilo le vprašanje časa, kdaj bosta skupaj umrli. Požar, v katerem sta preminili, naj bi bil po mnenju detektivov nesreča. Vendar so policisti skozi leta njunega skupnega bivanja dobili več prijav, saj sta dvojčici druga drugo skušali umoriti. Rachel je bila obtožena poskusa umora Clare, saj je po klicu na pomoč policija pričala o dogodku, ko je Rachel davila svojo sestro.

Njune kosti so bile kot kosti 100 let stare ženske

Po izpostavljanju njunega življenja v javnosti so ju oblasti želele kar aretirati, saj bi ju na ta način morda lahko ustavili pri stradanju in njuno življenje obrnili na bolje. Clare so priprli zaradi številnih kraj, hkrati pa je bil namen pripora tudi to, da bi se prenehala samodestruktivno vesti. Rachel so aretirali, ko je sedla za volan pod vplivom drog, obtožili pa so jo tudi napada na osebo, ki naj bi jo porinila na železniške tirnice. Obtožili so jo na 21-mesečno zaporno kazen. Sestri sta bili sicer tekačici na dolge proge, sami pa sta se opisovali kot perfekcionistki na področju biomedicinske znanosti in športne vzgoje. Obe sta namreč življenje posvečali študiju tovrstnih tematik. Motnja hranjenja se je pri njiju začela že v zgodnjih najstniških letih, ko sta se začeli ukvarjati s tekom na dolge proge. Z maratoni sta postali tako obsedeni, da sta obe imeli številne zlome v stopalih, ki so bili posledica prehudega napora. Struktura njunih kosti bi se lahko primerjala s kostmi 100 let stare ženske.

"Ob sestri bo lažje umreti"

V enem izmed intervjujev sta povedali, da hrane skoraj ne uživata. "Včasih si privoščiva kos lubenice," je povedala Clare. "Ali pa priljubljeno gazirano pijačo, seveda dietetično, in pa kavo," je dodala Rachel. Razkrili sta tudi, da sta pojedli vsaj 20 odvajal na dan. Rachel je povedala, da je Clare edina oseba, ki ji v življenju stoji ob strani. "Vsaj skupaj bova umrli," je nekoč izrekla. Clare pa je dodala, da ji bo ob sestri veliko lažje umreti.

KOMENTARJI (34)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368