Zadovoljna.si
Iris opozarja ženske, da se morajo imeti rade takšne, kot so. (foto: Črt Slavec)

Novice

Slovenke si ne upajo obleči kopalk!

Z.M.
21. 07. 2010 13.15
10

Slovenke so nesamozavestne in pretirano samokritične. To bi lahko sklepali glede na rezultate ankete, kjer je več kot polovica žensk priznala, da jih je sram obleči kopalke, ker so predebele.

Slovenkam primanjkuje samozavesti za skok v kopalke.
Slovenkam primanjkuje samozavesti za skok v kopalke.FOTO: iStockphoto

Prav žalostno je spoznanje, da kar 57 odstotkov Slovenk le sanjari o tem, da bi nekega dne brez zadržkov dočakale poletno sezono. V naši anketi je sodelovalo več kot devet tisoč žensk in od tega jih je kar 5210 takšnih, ki si ne upajo obleči kopalk, ker menijo, da so predebele. To je nedvomno zastrašujoč podatek, ki priča o stanju v naši družbi. Trendi in popačene podobe iz različnih medijev so že dodobra načele samozavest nežnejšega spola. Čeprav je slika na plažah k sreči povsem drugačna, kot so rezultati naše ankete, pa ti povedo, kaj se dejansko plete po ženskih glavah. Z naslovnic modnih revij se smehljajo ultra suha dekleta, ki ustvarjajo še dodatno frustracijo pri povprečnih ženskah. Te strahoma pričakujejo poletje, ko se morajo spopasti s svojimi travmami. Celulit, strije in maščobne blazinice okoli pasu, na stegnih ter zadnjici so smrtni sovražniki številka ena sleherne ženske. Med našimi anketirankami pa je na srečo skoraj tri tisoč takšnih, ki so prepričane, da imajo lepo postavo oziroma jim je vseeno, kakšne so.
 

Iris opozarja ženske, da se morajo imeti rade takšne, kot so. (foto: Črt Slavec)
Iris opozarja ženske, da se morajo imeti rade takšne, kot so. (foto: Črt Slavec) FOTO:
Pomembna je samozavest

Povsem nasprotna slika pa je med znanimi Slovenkami. Ne glede na njihov status in področje, na katerem se uveljavljajo, jim poletna sezona prav nič ne greni življenja. Iris Mulej so že v zibelko položili dobre gene, ki so jo obvarovali pred nagnjenjem k debelosti. "Kot profesionalna manekenka in model se ni dobro zanašati le na gene, ampak moram za svoj videz veliko trenirati. S tem podkrepim naravne danosti, a se kljub temu zavedam, da se ni dobro obremenjevati z ženskimi tegobami. Je že res, da so mediji polni raznovrstnih diet in ultra suhih manekenk, vendar je vse odvisno od potrošnikov. Ženske morajo na manekenke gledati kot poklic, ne pa se primerjati z njimi. Vsi smo različni in takšni kot smo, se moramo počutiti najbolje. V primeru, da nismo zadovoljni s svojim videzom, pa ni dovolj le objokovati odvečne kilograme, strije in celulit. Svoje prijateljice imam rada, ker so zabavne, polne energije in karizmatične, ne pa zato, ker so lepe ali ne. Veliko suhih punc ima celulit in ker je to ženska zadeva, ga je treba sprejeti, tako kot se moramo naučiti sprejemati drug drugega. Le samozavest je tista, ki zares šteje,“ je prepričana ena naših najbolj znanih manekenk, ki še dodaja, da moramo znati prikriti pomanjkljivosti in poudariti atribute. "Zelo dobro bi bilo, če bi ljudje iz medijev pobrali nasvete za zdravo življenje, ne pa tiste, ki nam narekujejo, kako nase spraviti čim manjše kopalke.“

Na plaži zgoraj brez

Ines Dolžan se kljub svoji (po)polni postavi požvižga na trende. "Rada sem oblečena, tako kot mi je v danem trenutku všeč. Ne maram se zakrivati v plahte in se delati, da nimam obilne postave, zato sem na plaži najraje zgoraj brez. Vsekakor se ljudje preveč obremenjujejo s svojim videzom in potem to nezadovoljstvo nad samim seboj prenesejo na druge, namesto da bi se ukvarjali s svojo podobo in počutjem, se raje posvečajo obrekovanju in kazanju s prstom na trebušček ali zadnjico sosede ali celo prijateljice. Sama se na srečo s tem nisem nikoli obremenjevala, ampak se pozimi raje veselim vročega poletja, ko bom lahko smuknila v svoje najljubše kopalke. Že nekaj sezon imam iste, ker preprosto ne najdem več tako dobrega modela, pa tudi sicer imam na sebi le spodnji del 'bikink'. Rada se kopam in sončim zgoraj brez, saj se tako počutim še bolj svobodno in neutesnjeno,“ nam je zaupala simpatična in razigrana Ines.

Ines je na plaži najraje zgoraj brez.
Ines je na plaži najraje zgoraj brez.FOTO:

 

Poti se za dober videz

Tudi zapeljiva plavolasa Prekmurka se rada predaja poletnim radostim v kopalkah. Danica Lovenjak je pri predpripravah na kopalno sezono nekoliko bolj dosledna in striktna kot predhodni zvezdnici. "Vsaj nekajkrat na teden vadim na posebni napravi, ki z vibracijami povečuje moč in aktivnost mišic, za več kot 100 odstotkov povečuje cirkulacijo, med drugim pa znižuje stresni hormon. Zelo rada pa se potim v savni. Tako potekajo moje predpriprave na celotno leto in ne zgolj na poletno sezono. Osebno mi ni bilo nikoli nerodno obleči kopalk in se odpraviti na plažo. Je pa res, da so v zadnjem času postali fotografi zelo nadležni in tvojo sproščenost izkoristijo v zle namene. Razgaljene poletne fotografije prodajo tabloidom in ti s tem zagrenijo življenje,“ je zaskrbljena privlačna vremenarka, ki je prepričana, da ne obstaja ženska, ki bi bila povsem zadovoljna s svojim videzom. "Vsaka ženska je na nek način nezadovoljna s kakšnim delom svojega telesa, vendar se je potrebno s tem sprijazniti. Lepota ne izvira iz fizičnega izgleda, ampak je izraz posameznikovega počutja. Če pokažeš svojo samozavest, te bodo takšnega tudi sprejeli, v nasprotnem primeru pa bodo hitro opazili, da si zakompleksan."

Danica je prepričana, da si boste s samozavestjo lažje oblekle kopalke. (Foto: Tanja Zrinski)
Danica je prepričana, da si boste s samozavestjo lažje oblekle kopalke. (Foto: Tanja Zrinski)FOTO:


KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399