Zadovoljna.si
Slovenski plesalci Bollywood

Novice

Slovenski plesalci osvajajo Bollywood

M.V.
07. 09. 2012 13.47
1

Pred nekaj dnevi se je v Sloveniji mudila filmska ekipa iz Bollywooda, ki je v Sloveniji snemala del novega filma. Pri snemanju so sodelovali tudi slovenski plesalci, ki so dva dneva preživeli v družbi indijskega Brada Pitta in Angeline Jolie. Preberite podrobnosti izkušnje, ki je ne bodo nikoli pozabili!

 

Plesalci, ki so sodelovali na snemanju: Katja Škofic, Maja Sonc, Kristina Zarubica, Špela Kralj, Tjaša Resnik, Andreja Vakselj, Enej in Žiga Jurečič, Goran Kusič. Dario Šegović, Miljan Nojič, Željko Božič.(ne v tem vrstnem redu)
Plesalci, ki so sodelovali na snemanju: Katja Škofic, Maja Sonc, Kristina Zarubica, Špela Kralj, Tjaša Resnik, Andreja Vakselj, Enej in Žiga Jurečič, Goran Kusič. Dario Šegović, Miljan Nojič, Željko Božič.(ne v tem vrstnem redu)FOTO:

Bollywood v Indiji uživa enak status kot znameniti Hollywood v Los Angelesu, zato je dejstvo, da se je indijska filmska ekipa odločila, da v Sloveniji posname nekaj prizorov nove filmske uspešnice, vsekakor omembe vredno. Ne le da so ustvarjalci za snemanje izbrali Ljubljano, Postojnsko jamo, Izolo, Piran in Bled, v prizore so želeli vključiti tudi slovenske plesalce. "Najprej so iskali le šest plesalk, ki jih je izbrala naša plesna prvakinja Špela Kralj, po avdiciji pa so ugotovili, da potrebujejo še šest fantov, tako da nas je na snemanju plesalo dvanajst," nam je povedala Andreja Vakselj, plesalka, ki je pred dvema letoma stala na odru s Kylie Minogue. Prvi dan je ekipa snemala na Blejskem gradu, ob jezeru in na otoku, našim plesalcem pa je hitro postalo jasno, da gre za utečeno organizacijo, kjer nič ni prepuščeno naključju.

Glavna igralca Kajal in Ramu sta v Indiji znana kot Brad Pitt in Angelina Jolie.
Glavna igralca Kajal in Ramu sta v Indiji znana kot Brad Pitt in Angelina Jolie.FOTO: osebni arhiv

Glavna igralca sta velika zvezdnika

"Koreograf, ki je sodeloval na snemanju, je v Indiji eden najbolj spoštovanih. Najprej je naučil koreografijo nas, šele nato sta se nam pridružila glavna igralca Kajal Aggarwal in Ramu Charanu. Vse je bilo narejeno tako, da sta glavna igralca čim manj čakala med različnimi prizori. Sta prava zvezdnika, v Indiji sta znana kot Brad in Angelina," nam je razložila Andreja in dodala, da je imela ekipa s seboj tudi svojega kuharja, a da večina plesalcev njihove hrane ni jedla. "Bila je močno začinjena, zato smo se je raje izogibali," je povedala. Slovenci so indijske goste lepo sprejeli in jim postregli tudi s tremi vrstami slovenske potice, da bi jim čim bolj približali kulturo naše podalpske državice. "Videti je bilo, da so vsi navdušeni nad Slovenijo in tudi za nas so odlično poskrbeli," je priznala ena od dvanajstih plesalcev, ki jih bodo čez nekaj mesecev na velikem platnu spremljali vsi ljubitelji Bollywooda.

Zalilo jih je morje

"Glavna igralka Kajal je veliko komunicirala z nami, se šalila, nekajkrat smo ji tudi pomagale pri koreografiji, saj je priznala, da ni najbolj vešča v plesu. Na snemanje v Slovenijo so jo spremljali starši, medtem ko je Ramu prišel z ženo," nam je nekaj podrobnosti dveh pestrih snemalnih dni izdala Andreja. Večini bo najbolj v spominu ostal drugi snemalni dan, ko se je ekipa z Bleda prestavila v Piran. "Enega od naših plesnih prizorov so snemali s helikopterja in spomnim se trenutka, ko je slednji letel tako nizko, da nas je, preden smo se zavedli, zalilo morje. Najprej smo bili šokirani, nato se je vse skupaj izkazalo za zabaven trenutek, ki nam bo ostal v spominu," je povedala Ljubljančanka, ki je priznala, da je večina plesalcev pričakovala, da bodo okusili delček pravega Bollywooda, ki ga spremljajo barvno bogati kostumi, a temu ni bilo čisto tako, saj koreografija ni bila bollywoodska, prav tako ne kostumografija. "Izkušnja je bila fenomenalna in z veseljem bi jo ponovili. Glede na to, da ekipa namerava v Sloveniji posneti še kar nekaj filmov, upamo, da tovrstno sodelovanje ni bilo zadnje," je za konec povedala Vaksljeva in dodala še, da je indijska ekipa k snemanju pristopila zelo osebno, režiser Veera Venkata Vinayak pa je vse naše plesalce naslavljal z imeni.

Helikopter, zaradi katerega jih je zalilo morje.
Helikopter, zaradi katerega jih je zalilo morje.FOTO: osebni arhiv

Promocija Slovenije

Prizore za film, ki je akcijska romantična komedija, so, preden so prišli v Slovenijo, snemali tudi na Islandiji, 45-članska filmska ekipa pa je na poti med različnimi mesti že dobra dva meseca. S kadrov, posnetih pri nas, bo nastalo pet minut filma, ki mu glede na igralsko zasedbo in žanr v Indiji napovedujejo lep uspeh. Dejstvo, da bo vključeval tudi kadre, posnete v Sloveniji, napoveduje veliko promocijo naših turističnih krajev ter ne nazadnje tudi slovenskih plesalcev, ki so znova dokazali, da se znajdejo v vsaki situaciji.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471