Zadovoljna.si
Demi Moore - 1

Novice

Demi Moore – poskus samomora ali le nesreča?

Z.N.
27. 01. 2012 15.33
2

Odkar se je skoraj 50-letna igralka Demi Moore razšla z Ashtonom Kutcherjem, je drastično shujšala, nedavno pa so jo zaradi domnevne izčrpanosti hospitalizirali. Kot pišejo tuji mediji, naj dejanski razlog za hospitalizacijo ne bi bila izčrpanost, temveč naj bi Demi v bolnišnici pristala zaradi nevarne kombinacije alkohola, tablet in vdihavanja smejalnega plina.

Tuji mediji so sprva pisali, da je Demi Moore v bolnišnici pristala zaradi izčrpanosti, nato so se razpisali da je Demi v bolnišnici poiskala pomoč zaradi nepravilne uporabe stepene sladke smetane v spreju, kot kaže, pa ni šlo za nesrečo – Demi naj bi zaužila alkohol in tablete, nato pa vdihavala plin iz jeklenke in se skoraj onesvestila, zaradi česar naj bi poklicala rešilca. Razlog naj bi bila tako zastrupitev z dušikovim oksidom, znanim tudi pod imenom smejalni plin, ki ga uporabljajo zobozdravniki. Kot pravi dr. Harris Stratyner, je vdihavanje plina pogosta oblika zasvojenosti predvsem mladih. Povzročila naj bi evforijo, nato pa naj bi oseba čutila rahlo odmaknjenosti, včasih celo, kot da je začasno zapustila svoje telo. "Ravno zato mu rečemo smejalni plin," je dodal. Plin uporabljajo tudi za polnjenje jeklenk s sladko smetano, kar nekateri zlorabijo za omamljanje. V določenih primerih plin tudi spuščajo v balone in ga nato vdihavajo. "Že samo podatek, da se dušikov oksid uporablja tudi za povečanje moči motorja na avtomobilističnih dirkah, pove, da je ta substanca nevarna za človeško telo."

Samouničevalna je od ločitve dalje

Demi se je v zadnjih tednih veliko zabavala. Nedavno so jo opazili, ko je v nekem klubu v družbi Miley Cyrus in DJ Paulyja iz šova Jersey Shores nekoliko opita plesala na mizah, pred dobrim tednom pa naj bi naročala celo po ducat energijskih napitkov naenkrat. "Za nekoga, ki je imel težave z odvisnostjo, tovrstno obnašanje vsekakor ni primerno," pišejo v ameriških medijih. "Morala bi se odločiti za zdravljenje, to bi bila zaenkrat edina pravilna odločitev." Njen predstavnik za odnose z javnostmi je sporočil, da se Demi počuti boljše in da je hvaležna za vso podporo tako družine kot prijateljev. Demijin nekdanji mož, 33-letni Ashton Kutcher, naj bi jo močno prizadel, ko naj bi jo na 6. obletnico poroke prevaral z mnogo mlajšim dekletom.

Kot poročajo, naj bi bil eden glavnih razlogov za Demijino nepremišljeno obnašanje ta, da poskuša dokazati, da je še vedno mladostna in da se lahko pri skoraj 50 letih še vedno zabava kot najstnica. "Odgovor ni v samouničevanju, morala bi zbrati dovolj moči, da bi se postavila na noge in obrnila nov list v življenju ter se posvetila karieri," pišejo pri news.yahoo.com. Čeprav naj bi se zastrupila po nesreči pri uživanju smetane v spreju, nekateri menijo, da je plin vdihavala namenoma.

Nevarne posledice vdihavanja plina

Zaradi vdihovanja dušikovega oksida se oseba lahko onesvesti, posledice pa utegnejo biti celo usodne. "Ob pretiranem vdihavanju je lahko tudi življenjsko nevaren," pravi ameriški zdravnik dr. Stratyner in dodaja, da obstajajo dokazi, da zloraba dušikovega oksida lahko povzroča "temne luknje" v možganih, in sicer na področjih, na katerih je bilo zaradi pretiranega vdihavanja pomanjkanje kisika in so se tam možganske celice uničile. »Pogosto so posledice vdihavanja plina slabost, bruhanje, zmedenost, pomanjkanje vitamina B-12, ki povzroči odrevenelost prstov, v nekaterih hujših primerih pa celo uničenje pljuč, krvavitev v pljučih, epileptični napadi in koma,« pojasnjuje. Stratyner je prepričan, da oseba, ki vdihava dušikov oksid, najverjetneje tudi na drugačne načine uničuje svoje telo in ogroža svoje življenje. Samo zaradi vdihavanja plina pa naj bi v rehabilitacijski center sprejeli razmeroma malo ljudi.


 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375