Zadovoljna.si
Jang Lan so nekateri poimenovali kar kitajska Oprah.

Novice

Spoznajte kitajsko Oprah

Z.K.
29. 12. 2011 14.05
0

Ko je bila Jang Lan študentka zadnjega letnika, se je udeležila kastinga, saj so iskali voditeljico za televizijsko oddajo. V hudi konkurenci je premagala vseh 1000 kandidatov in dobila svojo lastno televizijsko oddajo, ki je hitro porušila vse rekorde gledanosti. Danes je uspešna poslovna ženska, mnogi pa jo imenujejo kar kitajska Oprah.

Jang Lan so nekateri poimenovali kar kitajska Oprah.
Jang Lan so nekateri poimenovali kar kitajska Oprah.FOTO:
Kitajska zvezda Jang Lan

43-letna Jang Lan velja za eno izmed največjih zvezdniških imen na Kitajskem. Je voditeljica dveh priljubljenih pogovornih oddaj na televiziji, hkrati pa skupaj z možem Brunom Vujem vodita medijski imperij Sun Media Group. Njuno skupno premoženje naj bi bilo vredno kar 300 milijonov dolarjev. Lanova je tudi zagovornica žensk, ki se borijo proti diskriminaciji žensk po vsem svetu. V svoji oddaji "One on One" gosti velika imena iz politike, poslovnega sveta in tudi umetnosti. Druga oddaja "Her Village" pa ima drugačen koncept. Namenjena je pogovoru o ženskih temah, denimo ozaveščanje o raku na prsih. Televizijski medij uporablja tudi za to, da pomaga obupanim materam najti svoje otroke, ki so postali žrtev trgovine z belim blagom.

Rekli so ji, da ni dovolj lepa za televizijsko oddajo.
Rekli so ji, da ni dovolj lepa za televizijsko oddajo. FOTO:
Ni bila dovolj "lepa"

Na avdiciji za oddajo je producente prepričala s svojo samozavestjo in drznostjo. "Na televiziji so iskali svež obraz, za kviz o potovanju okoli sveta. Producenti so želeli svežo in nedolžno študentko, ki bi imela stransko vlogo pri vodenju oddaje, v kateri je glavni voditelj moški. Na avdiciji sem vprašala, zakaj imajo ženske vedno le stransko vlogo, zakaj menijo, da ženske ne moremo imeti svojih lastnih idej? Kasneje so mi povedali, da je moje vprašanje naredilo velik vtis na izvršnega producenta," je povedala Jang. Ko so izbor kandidatov omejili le na dva, so Jang povedali, da sicer ustreza kriterijem, vendar ni dovolj lepa za televizijo. "Takrat sem bila jezna in razočarana. Dejala sem, da imamo na televizijskih zaslonih veliko lepih nasmeškov, toda le malo je tistih z lastnimi zamislimi. Deset minut kasneje so mi povedali, da sem izbrana," je še dodala Jang.

Pogumna zaradi svoje babice

Jang je naredila uspešno kariero tudi zaradi babice, ki ji je vlila pogum, saj ji je vedno govorila, da se mora vsaka ženska postaviti na lastne noge. "To je mislila dobesedno, saj so si mnoge ženske na Kitajskem nekoč stopala povijale v lotusov cvet. To so lahko dosegle z lomljenjem kosti, zaradi česar so težko hodile, prav tako niso mogle dolgo stati. Moja babica, ki je bila takrat nepismeno vaško dekle, se je povijanju stopal uprla in začela teči. Takrat je zbežala in se pri 17 letih poročila. Odpotovala je v Šanghaj, kjer se je postavila na svoje noge in začela delati v neki tekstilni  tovarni. Imela je dovolj poguma, da je poiskala svobodo in bila to, kar resnično je," je v intervjuju povedala Jang.
 

V svoji oddaji je gostila tudi pevko Celine Dion.
V svoji oddaji je gostila tudi pevko Celine Dion.FOTO:

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368