Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Novice

Sramne dlake, človeški organi in muhe

Z.S.
09. 08. 2010 18.45
9

Jessica Harrison ljubi umetnost, vendar njene ideje večkrat presegajo mejo okusnega. Njena zadnja stvaritev je namreč zbudila veliko začudenih obrazov in neodobravanja. Ste dovolj drzni, da bi na svojih trepalnicah nosili muhe?

Bizarna umetnost

Britanka rada preseneča, šokira in ustvarja samosvojo umetnost, kar lahko potrdi kopica njenih nenavadnih stvaritev. Vse od nedolžnih angelčkov, dlakavega naslonjača do poročnih figuric, ki v svojih rokah držijo človeške organe. Njena domišljija preprosto ne pozna meja. Njena zadnja lepotna stvaritev pa nosi ime 'flylashes'. Umetne trepalnice so narejene iz naravnega materiala, in sicer gre za noge mrtvih muh, ki jih je umetnica nanizala na oko. Zagotovo bi bila njena stvaritev veliko bolj sprejeta, če bi uporabila umetne nadomestke, vendar Jessica zagovarja svojo idejo, medtem ko ženske nad njo niso preveč navdušene. S svojo zamislijo bi po vsej verjetnosti lahko ugodila le pevki Lady Gaga. Ustvarila je tudi 'mouth eyes' – oči, ki spominjajo na ustnice

So meje človeškega razuma presežene?

Tudi druge stvaritve izražajo njeno posebno domišljijo in energijo. Britanka se ne boji uporabiti povsem običajnih materialov, ki pa lahko hitro spominjajo na človeško kožo, sramne dlake in kri. Tako bi namreč lahko z nekaj besedami opisali kolekcijo pohištva, ki spominja na človeške organe. Le kdo bi si želel klubsko mizico, okrašeno s sramnimi dlakami? Veliko razburjenja je povzročila tudi s kipom Marije in Jezusa, kjer je devica ostala brez glave. Tu je še lobanja iz človeških zob, ptice iz oči in nabožne slike, ki odsevajo nasilje.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471