Zadovoljna.si
Jelena in Duško v Dubaju - 4

Novice

Zakaj je srbski divi ves čas za petami kar šest 'goril'?

Z.B.
04. 08. 2011 16.15
3

Jelena Karleuša je na svojem Facebook profilu objavila fotografijo, na kateri je obkrožena s kar šestimi postavnimi mladeniči, ki so skrbeli za njeno varnost med gostovanjem v črnogorskem primorju. Pevka sicer že več let potuje obkrožena z varnostniki, saj je prepričana, da brez tega ne gre. In ni edina med srbskimi zvezdniki, ki potuje obkrožena z 'gorilami'. V Sloveniji so estradniki, ki najamejo telesnega čuvaja, bolj izjema kot pravilo.

Jelena Karleuša je rada obkrožena s postavnimi mladeniči, zaradi enega od varnostnikov pa naj bi šel po zlu tudi njen zakon z Bojanom Karićem. Srbski mediji so se o domnevni romanci precej razpisali, a je pevka vztrajno zanikala, da bi imela zvezo z varnostnikom, češ da je šlo zgolj za urbano legendo. Srbska diva je za domače medije povedala, da nima 'bodyguardov' zato, da bi izstopala in da je fantje ne spremljajo zaradi imidža. "Vsi vedo, da se mi je zgodilo že marsikaj, od smrtnih groženj naprej. Nekajkrat sem se znašla v zelo težki situaciji. Sicer pa, zakaj bi se morala opravičevati? Pomembno je le to, da se ob fantih počutim varno. Kaj si kdo ob tem misli, pa mi je prav malo mar!" je izjavila pred časom. Svojih varnostnikov pa razvpita zvezda ni izbrala naključno. Priporočil jih je njen oče Dragan Karleuša, ki je bil dolga leta visok funkcionar policije.

Najbolj pogosto jih menja Ceca

Ceca Ražnatović slovi po tem, da zelo pogosto zamenja telesne stražarje. Njeni prijatelji celo trdijo, da jih je zamenjala več deset. Zgodba zase so fantje, ki jo čuvajo v njeni vili na Dedinjah, kjer je pevka v hišnem priporu, sodišče jo je namreč obsodilo na osemmesečno kazen. Njene 'gorile' zelo resno jemljejo svoj posel, kot so poročali srbski mediji, celo sodnemu vročitelju, ki je zvezdi želel vročiti poziv na sojenje, niso dovolili vstopiti v hišo. Varnostniki ne čuvajo le Cece, temveč tudi njene otroke, saj jih spremljajo tudi na sprehodu po mesto ali na počitnice, kadar mama ne gre z njimi. "Olajševalna okoliščina je, da fante poznam že več let, prijateljski odnos imam tudi z njihovimi družinami in so zame prijatelji," je pojasnila pred časom temnolasa pevka, ki je še dodala, da bi bila veliko bolj srečna, če bi po mestu lahko hodila svobodno, brez spremstva.

Nenad Milikić je eden najbolj znanih slovenskih 'bodyguardov'.
Nenad Milikić je eden najbolj znanih slovenskih 'bodyguardov'. FOTO:

Imajo jih tudi drugi

V času največje popularnosti je varnostnike imel tudi pevec Željko Joksimović, ko pa je eden od fantov vzel svoje delo preveč 'resno' in napadel nekega fotoreporterja, je Joksimović vse varnostnike odpustil in se od takrat sam sprehaja naokoli. Goran Bregović, svetovno znani bosanski glasbenik, varnostnike najame le občasno, med balkanskimi velikimi zvezdniki pa so tudi taki, ki se vedno sprehajajo naokoli brez spremstva. Mednje sodi ena največjih zvezd v nekdanji Jugoslaviji Zdravko Čolić, ki pravi, da ni nikoli najel 'bodyguarda'. Svobodno hodi po ulici in ga prav nič ne moti, ko ga obletavajo oboževalci in prosijo za avtograme ali pa se z njim želijo fotografirati. Je dostopen in do vseh prijazen, saj se dobro zaveda, da je to sestavni del njegovega posla. Končno, zakaj bi se otepal oboževalcev, če pa od njih živi.

Jelena Karleuša
Jelena Karleuša FOTO: Svet.rs

Kdo jih najame?

V Srbiji varnostnike najpogosteje najemajo estradniki, politiki, otroci politikov, pomembni direktorji, ljudje iz srbskega podzemlja, zvezde, ki si domišljajo, da to so, bogataši, novopečeni biznismeni. Večina varnostnikov, ki dela za zvezdnike, ne želijo o svojem delu govoriti za medije, saj je pomemben del njihove službe prav diskretnost. Zanimivo je, da nekateri med njimi, na vprašanje, kako je delati za zvezdnike, preprosto zamahnejo z roko: "Težko delo, zgolj za drobiž!"

Kaj pa pri nas …

Zagotovo je eden najboljh znanih slovenskih 'bodyguardov' Nenad Milikić, ki ima tudi bogate mednarodne izkušnje. V svoji karieri je sodeloval s številnimi tujimi zvezdami, pa tudi z domačimi estradniki. "Za profesionalnega telesnega stražarja ni zadostna le fizična pripravljenost oziroma moč, kajti uporaba agresivnih prijemov lahko hitro zaostri razmere. Glavno orožje vsakega od nas so možgani, saj moraš v dani situaciji znati pravilno reagirati. Nikakor ni narobe, da se pravočasno umakneš in se tako ogneš morebitnim zapletom in s tem dokažeš sposobnost pravilnega presojanja, kar je izrednega pomena za varovano osebo,“ pravi Nenad, ki je svoje znanje pridobil predvsem v tujini in ga v svojem podjetju zdaj prenaša tudi na druge sodelavce. Od svetovno znanih zvezdnikov je nazadnje varoval španskega opernega pevca Joséja Carrerasa med gostovanjem v Ljubljani, sicer pa domače zvezde, razen kakšne izjeme, ne najemajo svojih varnostnikov. Za varovanje se odločajo predvsem podjetniki, za varnost nekaterih politikov, ki jim varovanje pripada po zakonu, pa tako ali tako poskrbi država.
 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 404