Zadovoljna.si
Več centimetrov imamo, bolj nasmejani smo.

Novice

Sreča je v centimetrih

J.G.
15. 09. 2008 16.35
0

Višji ljudje so v povprečju srečnejši kot tisti srednje ali nižje rasti. Vsak dodaten centimeter v višino doda toliko zadovoljstva kot štiriodstotno povišanje prihodka.

Ameriška študija je pokazala, da so višji ljudje bolj zadovoljni s svojim življenjem, večkrat govorijo o pozitivnih občutjih, kot sta užitek in sreča, in manj pogosto občutijo jezo, žalost ali stres.

Več centimetrov imamo, bolj nasmejani smo.
Več centimetrov imamo, bolj nasmejani smo.FOTO: iStockphoto

V povprečju so ljudje, ki so svoje življenje ocenili zelo slabo, bili skoraj dva centimetra nižji od povprečne velikosti človeka. Podatki študije kažejo, da bi 29-odstotno povišanje prihodka ali pa pridobitev nekaj centimetrov v višino, imelo enak učinek na srečo.

Centimetri vplivajo na marsikaj

Vsak dodaten centimeter ima enak učinek na zadovoljstvo z življenjem kot štiri odstotno povečanje družinskega dohodka. Vendar pa moramo upoštevati še ostale dejavnike, ko poskušamo potegniti vzporednico med osebno srečo in telesno višino.

Ljudje, ki niso dokončali srednje šole, so v povprečju več kot 2,5 centimetra nižji od povprečno visokega človeka in do pet centimetrov nižji od povprečnega človeka s srednješolsko izobrazbo. Vendar so pri ženskah razlike manjše.

Denar sveta vladar

Bolj zadovoljni smo, več denarja imamo?
Bolj zadovoljni smo, več denarja imamo?FOTO: iStockphoto

Ljudje z višjo izobrazbo imajo višje prihodke in boljše službe. In prav denar je dober pokazatelj življenjskega zadovoljstva.

Raziskovalci so se obrnili tudi na druge študije, ki so preučevale, zakaj ljudje višje rasti bolje izkoristijo svoj miselni potencial. Študije potrjuje, da se miselne in fizične funkcije razvijajo sočasno.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413