Zadovoljna.si
Karli je granata prebila lice, a na srečo ni eksplodirala.

Novice

Karla čudežno preživela z granato v ustih

Z.C.
29. 09. 2011 15.25
10

Karla Flores je štirikrat čudežno pobegnila smrti, njena zgodba pa bolj spominja na filmski scenarij kot na resnično življenje. Ulično prodajalko ribjih jedi iz Mehike je v obraz zadela granata, ki pa ni eksplodirala. 32-letnica je čudežno preživela, drugi čudež pa se je zgodil, ko jo je nezavestno na cesti pobral neznanec in jo hitro odpeljal v bolnišnico, saj bi se sicer zadušila. Tretji čudež je bil, ko jo je zdravnik bil pripravljen operirati, kljub temu da bi lahko granato vsak hip razneslo in ubilo vse v njeni bližini. Četrti čudež pa se je zgodil, ko je zahtevna operacija uspela in Karli rešila življenje.

Karli je granata prebila lice, a na srečo ni eksplodirala.
Karli je granata prebila lice, a na srečo ni eksplodirala.FOTO: YouTube
Karla Flores - 2
Karla Flores - 2 FOTO: YouTube
Zgodilo se je 6. avgusta letos, ko je granata nič hudega slutečo Karlo Flores zadela v čeljust, ji odtrgala polovico zob, namesto da bi ji prebila lobanjo in jo ubila, pa se je čudežno ustavila v njeni ustni votlini. 32-letnica se je zgrudila na tla s tujkom v ustih, ki bi lahko vsak hip eksplodiral. Karla bi kljub temu umrla, če se ne bi zgodil drugi čudež. Neznan voznik, Karla mu danes pravi angel, je ustavil avtomobil, jo pobral in odpeljal v bolnišnico. Na urgenci so jo pregledali, naredili rentgensko sliko in z grozo ugotovili, da ima med obraznimi kostmi zagozdeno ‘bombo’, ki bi lahko vsak hip eksplodirala ter ubila vse, ki so bili v območju 10 metrov. V bolnišnici je zavladala prava panika, vsak je bežal na svojo stran, čim dlje od Karle. In takrat se je zgodil tretji čudež. Zdravnik Gustavo Gaxiola Meza je kljub nevarnosti ostal ob nesrečni ženski, vendar posega ni mogel opraviti sam. V roke je vzel telefon in klical zdravnike in medicinske sestre. Mnogi od njegovih kolegov so se potegnili nazaj, a pogumni zdravnik je vztrajal, vse dokler ni sestavil ekipe pogumnih prostovoljcev.

Le zdravnik Gustavo Gaxiola Meza je bil dovolj pogumen, da je Karlo operiral.
Le zdravnik Gustavo Gaxiola Meza je bil dovolj pogumen, da je Karlo operiral.FOTO: YouTube
Nesebična ekipa

Prišla sta dva anestezista, medicinska sestra, usposobljena za asistiranje pri operacijah in še en zdravnik. Mehiška vojska je ponudila pomoč dveh strokovnjakov za rokovanje z eksplozivnimi telesi, ki sta pogumnemu zdravniku svetovala, kako ravnati z granato, da ne bi eksplodirala. Vojaka sta prispela v Hospital General v Culiacánu v zaščitni obleki za razminiranje, vendar sta iz solidarnosti do pogumnih zdravnikov in medicinske sestre, ki so ob nesrečni Karli stali brez zaščite, tudi onadva oblekla običajne zelene halje, ki jih nosi zdravstveno osebje. Kirurški poseg je bil za Karlo četrti čudež, ki se ji je zgodil tisti dan. Ne le da je operacija odlično uspela, granato so ji uspešno odstranili iz glave, ne da bi eksplodirala.

Karla Flores - 3
Karla Flores - 3 FOTO: YouTube

Ni znano, kdo je izstrelil granato

Človek bi težko verjel, da se ulični prodajalki ribjih jedi lahko zgodi kaj takega, vendar pa postane njena zgodba zelo verjetna, če pomislimo, da živi v Culiacánu, ki velja za tradicionalno bazo mamilarskega kartela Sinaloa. Leta 2009 je FBI v ZDA aretiral 750 pristašev te kriminalne združbe in zasegel okrog 40 milijonov evrov gotovine, 200 blindiranih vozil, več sto luksuznih avtomobilov, turističnih letal, zasebnih letal, luksuznih plovil. S tem je zadal kartelu hud udarec, vendar si je kmalu opomogel ter se še dodatno okrepil s povezovanjem z drugimi mehiškimi kriminalnimi združbami. Kakor koli, Karla je imela srečo. Čaka pa jo več operacij, s katerimi ji bodo plastični kirurgi opravili rekonstrukcijo obraza, sapnika in še nekaterih delov, ki jih je granata poškodovala. Kdo je izstrelil granato, ki je zadela nesrečno Karlo, policija ni odkrila.

Mehika v primežu nasilja

Mehika je zadnja leta mamilarska država, saj življenje številnih Mehičanov diktirajo prav mamilarski karteli. Podatki kažejo, da je od začetka leta 2008 v nasilju, povezanem s trgovino z mamili, umrlo že 6.300 ljudi, umirajo pa v glavnem med medsebojnim obračunavanjem med tolpami. V Tijuani, Culiacánu in Ciudad de Mexicu življenje ni več tako, kot je bilo nekoč, Mehika namreč zadnja leta bije srdit boj proti mamilarskim kartelom. Pri tem pa se skorajda ne more zanesti na policijo, carino, sodišča, zapore in vojsko, saj se visokim podkupninam marsikateri politik, sodnik in policist ne more upreti. Zato je tudi v Karlinem primeru bolj malo možnosti, da bo policija poiskala osebo, ki je izstrelila granato.

Mehiko zadnja leta pretresa mamilarska vojna.
Mehiko zadnja leta pretresa mamilarska vojna.FOTO:

 

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413