Zadovoljna.si
Britney Speras in Madona

Novice

Strastni lezbični poljubi zvezdnic

T. G.
20. 01. 2010 15.18
3

'Poljubila sem dekle in všeč mi je bilo,' poje Katy Perry. In ni edina. Javno poljubljanje med ženskami je postala že prava moda med zvezdnicami in to ne samo tujimi. Tudi kakršnokoli namigovanje na lezbičnost ali biseksualnost je zaželjeno. Tabuji so že zdavnaj porušeni.

Meryl Streep in Sandra Bullock sta takole presenetili občinstvo na podelitvi filmskih nagrad.
Meryl Streep in Sandra Bullock sta takole presenetili občinstvo na podelitvi filmskih nagrad.FOTO: Reuters

Zadnji v vrsti zvezdnic, ki sta javnost vznemirili s svojim poljubom, sta bili igralki Sandra Bullock in Maryl Streep na podelitvi nagrad filmskih kritikov. Igralki sta prišli na oder in se strastno poljubili na usta. "Ne vem, kaj naj rečem. Meryl se odlično poljublja,“ je po prireditvi povedala Bullockova. Igralki sta zadnji dve v vrsti domačih in tujih zvezdnic, ki so si drznile poljubiti se v javnosti. Ni pomembno, ali imajo zvezdnice dejansko raje ženske kot moške, važno je, da se z njimi poljubljajo. Vse kaže, da so tovrstna izražanja (lezbične) naklonjenosti med ženskami vse bolj popularna in posnemana. Kar je bil včasih tabu, je danes vse bolj razširjena praksa.

Martina Kajfež in Manca Dorrer sta orali ledino med Slovenkami, ki so si drznile poljubiti se pred kamero. (vir: youtube.com)
Martina Kajfež in Manca Dorrer sta orali ledino med Slovenkami, ki so si drznile poljubiti se pred kamero. (vir: youtube.com)FOTO:

Slovenke, ki so si drznile

Dolgo je že od tega, kar sta se v videospotu skupine 300.000 V. K. strastno poljubljali supermodel Martina Kajfež in igralka Manca Dorrer. Manca Dorrer je takrat dejala, da se ji je ta nova izkušnja zdela zanimiva. Povedala je, da je poljubljati žensko pač drugače kot poljubljati moškega in da med samim snemanjem ni bila pozorna na to, kako se poljublja Martina, saj je bila osredotočena na svojo vlogo.

Tino Gorenjak je že zanikalo, da bi šla z žensko tudi dlje od poljubljanja. (vir: youtube.com)
Tino Gorenjak je že zanikalo, da bi šla z žensko tudi dlje od poljubljanja. (vir: youtube.com) FOTO:

Domišljijo tako moških kot žensk pa je s svojim videospotom Muca Maca spodbudila tudi Tina Gorenjak, ki se na koncu strastno poljubi z rdečelasko. Gorenjakova je priznala, da je poljubljanje z žensko takrat ni zamikalo prvič. "Gre za to, da dekle v spotu išče moškega, nekoga, ki bi jo imel rad. Ampak na koncu ga ne najde in obrne zgodbo. To pa seveda ne pomeni, da je to tudi moja odločitev v privatnem življenju. Gre predvsem za prispodobo,“ je povedala. "Obe sva ugotovili, da se je dobro poljubljati druga z drugo. Vendar tega nisva ponovili.“ Na vprašanje, ali je v spotu prvič poljubljala žensko, pa ni želela odgovoriti. Priznala pa je, da jo je že zamikalo, da bi šla z žensko dlje od poljubljanja.

Še en lezbični poljub pa smo lahko videli v videospotu mladega glasbenika Jacoba. V njem strast izbruhne med mlado igralko Ano Dolinar in Shio Jezebel. Lezbični poljubi za Ano sicer niso tabu, saj mora kot profesionalna igralka početi domala vse, kar ji režiser naroči.

Ana Dolinar in Shia Jezebel sta žgečkljivi prizor zaigrali za videospot.
Ana Dolinar in Shia Jezebel sta žgečkljivi prizor zaigrali za videospot.FOTO: Nejc Vencelberger

Od Madonne do Angeline pa vse do Megan

Med tujimi zvezdnicami je vse bolj popularno namigovanje na svojo domnevno lezbičnost oziroma biseksualnost. In seveda tudi rade sprejmejo vloge v filmih, ki od njih zahetajo lezbične prizore. No, nekatere se tudi pokesajo. Megan Fox tako pravi, da ne mara gledati svojega poljubljanja v filmu Jennifer's Body z zvezdnico filma Mamma Mia! Amando Seyfried. "Tako čudno je vse, tako tiho. Čudno je bilo tudi snemati to.“ Sicer pa je Megan že pred časom dejala, da jo ženske privlačijo prav tako kot moški.

Poljub med Britney Spears in Madonno je bil sicer bolj sterilen, a sta zvezdnici dosegli željeno - šokirati javnost.
Poljub med Britney Spears in Madonno je bil sicer bolj sterilen, a sta zvezdnici dosegli željeno - šokirati javnost. FOTO: Reuters

Angelina Jolie je znana po svoji biseksualni naravnanosti in je v svojih filmih tudi igrala lezbijko. Tako marsikdo še vedno ne more pozabiti lezbičnih prizorov iz filma Gia iz leta 1998. "Če se bom jutri zaljubila v žensko, bi jo seveda hotela poljubiti in se je dotikati,“ je le ena od njenih izjav na temo lezbičnih odnosov.

Leta 2003 sta za na podelitvi MTVjevih nagrad poskrbeli za senzacijo kraljica popa Madonna in njena mlajša kolegica Britney Spears, ko sta se med otvoritvenim nastopom poljubili. Britney je razkrila, da se je poljuba domislila Madonna na vaji.

Lezbični poljubi so postali način, kako dvigniti gledanost serij. Tako so ustvarjalci Razočaranih gospodinj upali, da bo gledalce pritegnil poljub med seksi Evo Longorio in njeno kolegico gospodinjo Teri Hatcher. Nepozabni pa so ostali poljubi iz filma Divje stvari na robu bazena med Denise Richards in Neve Campbell, pa strast med Halle Berry in ponovno Britney Spears v popularni ameriški oddaji Saturday Night Live, med Charlize Theron in Penelope Cruz v filmu Head in The Clouds.

Med zadnjimi, ki sta pred kamerami uprizorili strastni lezbični prizor sta igralki Heather Graham in Jaime Winstone. Igrata lezbijki, ki se spoznata v nočnem lokalu in se potem strastno ljubita.

Jaime Winstone in Heather Graham sta se predali strasti.
Jaime Winstone in Heather Graham sta se predali strasti.FOTO:

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493