Zadovoljna.si
Moamer Gadafi

Novice

Gadafi je imel spolne sužnje

Z.M.
24. 09. 2012 14.32
3

Izšla je nova knjiga o nekdanjem libijskem voditelju Moamerju Gadafiju, ki razkriva srhljive podrobnosti o življenju žensk, ki so bile del njegovega harema. Gadafi naj bi jih dan in noč zlorabljal. Preberite podrobnosti!

Gadafi je ugrabljal mladoletne šolarke in jih zapiral v svoj harem.
Gadafi je ugrabljal mladoletne šolarke in jih zapiral v svoj harem.FOTO: Reuters

Francoska novinarka Annick Cojean je zbrala pretresljiva pričanja žensk, ki so bile del Gadafijevega harema, in jih izdala v knjigi Les Proies: Dans le harem de Kadhafi (Plen: V Gadafijevem haremu). Ubiti libijski diktator je imel v kleti labirint malih sob in apartmajev, kamor je zapiral svoje spolne sužnje. "Gadafi jih je tepel, posiljeval, se izživljal nad njimi, uriniral nanje, jih mučil. Zanj je bil prav ta način ponižanja svojevrstno orožje in način dominiranja drugih," je dejala avtorica knjige.

Ugrabili so jo in zaprli v harem

Ena od deklet, ki je v knjigi predstavljena pod psevdonimom Soraya, je postala njegova sužnja, ko je imela le 15 let. Gadafijevi možje so jo ugrabili, danes se ne more vrniti k družini, ker se jo ta sramuje. "Ne boj se. Sem tvoj očka in tako me boš klicala. Sem pa tudi tvoj starejši brat in ljubimec. Vse to bom zate. Z mano boš ostala za vedno," naj bi ji dejal Gadafi. Ker se mu je upirala, je svojim 'oprodam' ukazal, naj jo odpeljejo in jo naučijo pravilnega vedenja.

Odpeljane proti svoji volji

Podobnih deklet je bilo na stotine, veliko med njimi je bilo tudi mladoletnih, ki so jih navadno ugrabili in jih odpeljali na silo. Nekaj so jih za vstop v harem prepričali tudi z izsiljevanjem in lažnimi obljubami, da bodo pomagali članom njihovih družin.

Oboževal je lepotice

Gadafi je bil sicer kar naprej obkrožen z lepimi ženskami. Varovala ga je skupina ženskih telesnih stražark, ki so jih klicali kar Amazonke, v življenju je bil dvakrat poročen, drugič s Safijo Farkash, ki naj bi lani med libijsko državljansko vojno pobegnila v Alžirijo. Diktator je oboževal lepotice, če je bil do svojih suženj grob in nečloveški, pa je bil do ljubic in žene pozoren in radodaren ter jih zasipal z luksuznimi darili.

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478