Zadovoljna.si
Jerneja P. Zhembrowskyy - 6

Novice

'Svojo strast sem preusmerila v modo'

T. G.
25. 10. 2010 16.35
2

Jernejo P. Zhembrowskyy smo najprej spoznali kot privlačno balerino, ki z vedno brezhibno urejeno zunanjostjo pritegne poglede prisotnih, kjer koli se pojavi. Je velika modna navdušenka, kar je pokazala, ko se je na prireditvah pojavila v lastnih kreacijah, s časom pa kot stilistka pomagala tudi drugim.

Jerneja je vedno brezhibno urejena.
Jerneja je vedno brezhibno urejena.FOTO: osebni arhiv

Danes dvaindvajsetletno Jernejo P. Zhembrowskyy vse bolj spoznavamo kot modno oblikovalko, ki se je javnosti predstavila že s svojo prvo kolekcijo oblačil. A kot pravi, na balet ni pozabila, trenutno je le nekoliko v ozadju.

Spoznali smo vas kot balerino, a kot vemo, je vaša druga ljubezen modno oblikovanje, zadnje čase se vse bolj uveljavljate kot stilistka in oblikovalka. Se na tem področju vidite v prihodnosti?
Ja, res je. Na tem področju se zelo vidim že v sedanjosti, kar tudi uresničujem, pa tudi v prihodnosti. Zaradi prenove opere že tri leta ne jemljejo novih plesalk in jih najbrž še nekaj časa ne bodo, tako da sem svojo ljubezen in strast preusmerila v modo. Še vedno pa vsak dan treniram in ostajam v formi, saj plešem v raznih projektih.

Osvojila je naslov Femme fatale 2009.
Osvojila je naslov Femme fatale 2009. FOTO: J.K.

Od kod v vas želja po ustvarjanju oblek ter naglavnih dodatkov?
Verjamem, da je lahko vsaka ženska videti kot hollywoodska diva z rdeče preproge. In ko pride k meni ženska, ki se mi prepusti in mi zaupa, da najdeva skupno energijo in vizijo obleke, se pot domišljiji odpre. Takrat dobim v roke platno, ki ga predstavlja stranka, ter barve in čopič. V glavi se začne izrisovati blago, čevlji, torbica, nakit, make-up, frizura ... Končni izdelek je čisti glamur in božansko lepa fatalna ženska.

Se pri ustvarjanju osredotočate bolj na trenutne modne trende ali pa morda ustvarjate raje kose, ki bodo večni?
Modne trende določamo kreatorji. Torej mi smo 'trendsetterji' in mi, s svojim stilom, ustvarjamo modo in trende. In ko ima nekdo izoblikovan svoj stil, je ta večen.

Kaj vas vodi pri ustvarjanju, kje iščete navdih in kaj se vam zdi pomembno?
Prvo vodilo je, da je treba kreacijo prilagoditi namenu, postavi, karizmi in energiji stranke. Prvi del navdiha najdem v stranki, nato pa se vse skupaj dopolni z izbiro blaga. Pomembno se mi zdi, da je kreacija 'nosljiva', pa vendar glamurozna, unikatna, posebna.

Obleke šivate tudi sami. Zakaj? Ali predelujete tudi kupljene stvari?
Imam šiviljo, znam pa šivati tudi sama, ker šivam zase že od malega. Zakaj? Najbrž zato, ker znam. Dostikrat kaj kupim, kar potem denimo zožim, ali pa predelam kaj starega iz omare, vendar te obleke nimajo nobene zveze z mojo blagovno znamko in avtorskim delom, to ne bi imelo nobenega smisla.

Kot stilistka sodelujete s Playboyem. Kako to, da ste sprejeli ta izziv?
Sodelovati s Playboyem je prestiž, tu so vidne zares vrhunske fotografije, ki jih spremlja vrhunska organizacija in tudi s stylingom je tako. Zahteva zares izjemne kose, ki morajo zažareti na golem telesu.

Postavna lepotica težko ostane neopažena.
Postavna lepotica težko ostane neopažena.FOTO: Miro Majcen

Dejali ste že, da radi nakupujete. Kaj najraje nakupujete, kaj vas najbolj sprošča?
Čevlji, torbice, nakit ... Predvsem dodatki, tisto, kar težje naredim sama. Najraje nakupujem na potovanjih, takrat me to sprošča.

Kakšen odnos imate do golote? Do kod bi šli sami, ali bi se popolnoma razgalili za kakšno moško revijo?
Tako moška kot ženska golota prikazana na estetski, umetniški način je neverjetno lepa. Tudi sama sem pozirala popolnoma gola za kolekcijo čevljev in torbic, vendar intimnih delov ni bilo videti. Sicer nikoli ne reci nikoli, vendar se ne bi razgalila za moško revijo. Smo premajhno tržišče za kaj takega in sama enostavno ne čutim potrebe po tem. Pri moški reviji sem raje v ozadju, kjer nastopam kot stilistka in tako lepo žensko telo še polepšam.

Večkrat ste se izkazali tudi kot voditeljica prireditev. Vas mika tudi televizija?
Da. Če bi bila ponudba mikavna, bi jo z veseljem sprejela.

Jerneja je predala naslov Femme fatale Niki Kljun.
Jerneja je predala naslov Femme fatale Niki Kljun.FOTO: Miro Majcen
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478