Zadovoljna.si
seks

Novice

'Med seksom vpijeta, kot bi nekoga klali!'

T. G.
15. 11. 2009 19.45
4

Angleškima zakoncema grozi ječa zaradi preglasnega seksa. Prekipelo je sosedom, ki niso več prenesli 'histeričnega, skoraj neprekinjenega vpitja, ki je preglasilo celo televizorje'. Življenje soseske se je spremenilo v pekel.

Caroline in Steve Cartwright ne data spati svojim sosedom, ko glasno vpijeta in povzročata neznosen hrup med seksom.
Caroline in Steve Cartwright ne data spati svojim sosedom, ko glasno vpijeta in povzročata neznosen hrup med seksom.FOTO:
Sosedje opisujejo 'nadnaravne' zvoke

Sosedje Cartwrightovih so na robu živčnega zloma. Že leta trpijo neznosni nočni hrup, ki ga povzročata razgreta zakonca. Pred leti jim je prekipelo in prijavili so ju, saj po cele noči niso mogli spati. Vzeli so v roke celo snemalnik in pripravili dokazno gradivo za sodišče. Sosedje so zvoke, ki so prihajali iz hiše Caroline in Steva Cartwright, opisali kot “nadnaravne”, bili so celo tako grozljivi, da so pomislili, da se v hiši dogaja grozovit umor. "Slišati je glasno stokanje in vpitje in udarjanje postelje ob steno," so povedali. Pritožila sta se celo poštar in neka gospa, ki je slučajno šla mimo hiše, ko je hči pospremila v šolo.

Gospa Cartwright pravi, da ne more drugače seksati, kot da pri tem glasno vpije.
Gospa Cartwright pravi, da ne more drugače seksati, kot da pri tem glasno vpije.FOTO: iStockphoto

Brez vpitja ne more seksati

Devetinštiridesetletna Caroline Cartwright je dobila pogojno kazen, neke vrste prevzgojni ukrep, da ne sme štiri leta povzročati neznosnega hrupa nikjer po Angliji. Sicer bi ji grozil zapor. Toda zakonca sta prepoved takoj po izrečenem ukrepu prekršila in v desetih dneh kar trikrat glasno občevala pozno v noč. Tako zdaj poteka sojenje in morda bosta pristala za rešetkami. Cartwrightova se je na izrečen ukrep takoj pritožila, češ da so kršene osnovne človekove pravice, a ni uspela. Tako zdaj za sodnike ni ovir in že pridno poslušajo posnetke nočnega dogajanja v zdaj že razvpiti soseski. Cartwrightova se zagovarja, da teh svojih zvokov enostavno ne more nadzorovati. Da med seksom s svojim možem tako uživa, da svojega vpitja in ječanja ne more utišati, ker se ne kontrolira.

Sodniki imajo predstavo

Sodnik in dva tožilca iz Newcastla so med prvo obravnavo poslušali desetminutni posnetek "razgrajanja" zakoncev Cartwright, ki so ga posneli sosedje v petih dneh v avgustu. Kot so povedali, se zakonca spravita k stvari običajno okoli polnoči in potem sta aktivna dve do tri ure. In to skoraj vsako noč v tednu. Eden od sosedov, ki je napravil posnetek, je povedal: "Ta hrup je nadležen in vsekakor gre za motenje javnega reda in miru. Vse skupaj je še bolj moteče, ker tako dolgo traja, tudi po več ur naenkrat. Pa še skoraj vsako noč." 

Sosedje so prebedeli cele noči in poslušali vpitje razgretih zakoncev in udarjanje postelje ob steno.
Sosedje so prebedeli cele noči in poslušali vpitje razgretih zakoncev in udarjanje postelje ob steno.FOTO: iStockphoto
Najbližja soseda je pričala, da je večkrat zamudila v službo, ker je zjutraj preslišala budilko, saj je bila izčrpana od nočnega bedenja. "Zvoki, ki so prihajali čez stene, so zveneli tako, kot bi oba trpela neizmerne bolečine. Sploh ne znam opisati tega vpitja. Česa takega v življenju še nisem slišala."

Če radi kričite, to počnite

Psihiater in seksolog Slavko Ziherl pravi, da kar se tiče seksualnih užitkov, ne bi imelo smisla, da bi se gospa Cartwright kontrolirala in skušala brzdati svoj način izražanja tega užitka. Spolnost namreč zahteva čas in sproščenost, če naj bo pravi užitek, in v tem primeru bi radi posegli prav v ta element sproščenosti. Če je narava človeka taka, da svoj užitek izraža tudi skozi vpitje, zvoke, nima smisla tega spreminjati, saj bi s tem izgubil užitek.

Je sosedova žena ljubosumna?

Večina parov želi svojo spolnost živeti v popolni intimi, tako da jih nihče ne vidi ali pa sliši, pravi psihoterapevt dr. Zoran Milivojević. Tako da je zakoncema Cartwright očitno pri srcu to, da drugi vedo, da sta v "akciji". Poleg tega opozarja na težave, ki lahko, poleg neznosnega hrupa, nastanejo pri sosedih. "Predstavljajte si situacijo, ko ima nek par težave v postelji, njuno seksualno življenje je mrtvo. Potem pa moški zasliši te zvoke seksa in se vzburi. Njegova žena pa bo ljubosumna, besna, ker bo mislila, da jo mož vara s to sosedo in se je zato tako vzburil." Skratka, ne samo, da sosedje ne morejo spati, lahko pride tudi do hudih zakonskih težav, za katere sploh ne vemo. Milivojević še dodaja, da si morda gospa Cartwright pa želi kakšni sosedi pokazati, da je ona v seksu boljša, bolj aktivna in gre samo za razkazovanje, primerjanje.

Če svoj užitek med seksom izražate z vpitjem, to tudi počnite, svetuje dr. Ziherl. Vendar ob tem ne smete motiti sosedov.
Če svoj užitek med seksom izražate z vpitjem, to tudi počnite, svetuje dr. Ziherl. Vendar ob tem ne smete motiti sosedov.FOTO: iStockphoto

Sosedje imajo pravico do mirnega spanca

Kar se tiče reakcije gospe Cartwright, da je kazen kršenje njenih človekovih pravic, pa doktor Ziherl opozarja, da tukaj nima prav. Človekove pravice in svoboščine se namreč končajo tam, kjer se začnejo pravice drugega. In zakonca sta s svojim hrupom močno posegla v pravico svojih sosedov do mirnega spanca. Tako da v tem primeru ni moč zameriti sosedom, ki so se odločili za tožbo. Zakonca Cartwright bi morala poskrbeti za takšno zvočno izolacijo, da bosta lahko še naprej v spolnosti uživala tako, kot jima najbolj ustreza, sosedje pa bodo lahko mirno spali. Milivojevič celo predlaga, naj si tak par omisli neko komoro za seks, v kateri lahko uživa v spolnosti, kolikor glasno želi.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493