Zadovoljna.si
Ekaterina je Slovencem pokazala, da je ples ob drogu resen šport.

Novice

Talentka: Nimam zvodnika!

M.V.
2011-06-06 18:58
8

Ekaterina Faskhutdinova je 28-letna Rusinja, ki je Slovencem pokazala, da ples ob drogu ni le erotičen ples, temveč zahteven šport. Ob prepoznavnosti in navdušenju nad njenim profesionalnim nastopom pa so se v eni od slovenskih rumenih revij pojavile tudi prve zlobne govorice, ki namigujejo, da ima simpatična športnica v Sloveniji zvodnika. Slednji naj bi ji narekoval, kako naj komunicira z mediji in ji svetoval, naj za vsak intervju zahteva denar. Ekaterina je govorice označila za navadno laž, ki je zrasla na zelniku jeznega novinarja, ki se ni mogel sprijazniti s tem, da je Fakhutdinova zavrnila vabilo revije na fotografiranje v kopalkah in v spodnjem perilu.

Izkazali ste se kot izvrstna plesalka ob drogu, kjer ste se tega naučili?
Naučila sem se sama. Od 6. leta sem trenirala ritmično gimnastko, nato sem začela plesati še v skupini, ki je plesala šov balet in ravno s slednjo sem za dve leti prišla nastopat v Slovenijo. Ko je skupina razpadla, sem se odločila, da ostanem tukaj, saj sem vmes spoznala ples ob drogu, ki me je prevzel. Od prvega do zadnjega giba sem se naučila sama, nisem imela učiteljev, vse je bila moja želja. Vložila sem ogromno truda, da sem danes, kjer sem!

Koliko časa torej že plešete ob drogu?
Ob drogu plešem že osem let, zadnja tri leta tudi poučujem. Zdaj bom opravila še izpit za pridobitev licence za inštruktorja., da dobim certifikat. Slednjega potrebujem zato, ker je ples ob drogu lahko tudi nevaren šport in hipna nepazljivost lahko hitro pripelje do resnih poškodb.

Koliko ur treningov na dan je potrebnih?
Vsak dan vsaj dve uri treniram sama, nato uro in pol še s skupino deklet. V prostem času kolesarim in hodim na fitnes. Kar naprej se je treba gibati, da vzdržuješ kondicijo, ki jo potrebuješ za ta šport.

Videti pa je tako enostavno, ko se vrtite okoli droga …
Vsi to pravijo. A ko enkrat primejo za drog in poskusijo, vidijo, da ni tako. (smeh)

Kakšno kariero si obetate?
Talenti so bili moja odskočna deska, moja priložnost, da ljudem pokažem, da to ni le erotični ples, temveč zahteven šport. Želim se promovirati kot učiteljica in upam, da bom nekoč imela svojo plesno šolo. Rada bi tudi leta 2012 zastopala Slovenijo na OI in nato vse znanje delila z dekleti v Sloveniji. Želim si ostati tudi v svetu zabave, kot performerka.

Pričakujete zmago na talentih?
Pričakujem, seveda! V to sem vložila veliko truda, v nekem trenutku sem prepoznala svoj talent in veliko trenirala. V tem športu zelo uživam. Upam na zmago, a bo težko, saj je veliko dobrih talentov. Skrbi me tudi, da bodo Slovenci raje glasovali za svoje kot pa zame, ki sem tujka.

Vam ljudje dajo čutiti, da ste tujka? Se drugače obnašajo do vas?
Seveda. To se dogaja že leta. Ko me ljudje vidijo in slišijo, ko govorim, vidijo, da sem drugačna. Potem so tukaj še nekatera ljubosumna dekleta ... Mislim, da sicer ni neke bistvene razlike med Rusinjami in Slovenkami in počasi se tudi odnos do tujcev tukaj spreminja na bolje.

Koliko ste stari in koliko časa še nameravate biti dejavni v tem športu?
Stara sem 28 let in realno gledano lahko moja plesna kariera traja do 35.,38. leta. Potem bi želela delati kot trenerka.

Opravili ste s predsodki, ki jih imajo ljudje glede plesa ob drogu. Kako ljudje ponavadi reagirajo na to, ko jim poveste, kaj počnete?
Pred leti je bilo zgražanja veliko. Večina je ples ob drogu povezovala s striptizom in delom v nočnem klubu, zdaj pa je drugače! Povpraševanja po tem športu je ogromno. Mlajše generacije na to gledajo iz povsem drugega zornega kota in jim je ples ob drogu zanimiv. Starejši imajo več predsodkov.

Slovenskega jezika ne obvladate še prav dobro, kdo vam pomaga pri intervjujih in komuniciranju z mediji?
Nihče. Pred kratkim sem naredila izpit iz slovenščine, na katerem so me ocenili z oceno dobro. Tudi sicer mi ljudje navadno povedo, da se jim moj naglas zdi prisrčen. Zato tudi z mediji komuniciram kar sama.

V enem od slovenskih tabloidov so zapisali, da imate zvodnika, ki vam narekuje, kaj morate narediti. Kako to komentirate?
Sem presenečena. To je čista neresnica. Zanimivo, česa vsega si  ljudje ne izmislijo. Klicali so me, ker so me hoteli slikati v kopalkah in spodnjem perilu ter zraven objaviti seksi intervju. Ko sem jim odgovorila, da take promocije ne potrebujem in da se zastonj ne bom slačila, so bili verjetno jezni in zdaj se mi maščujejo na tak način. Moj komentar na to je: ne, nimam zvodnika (smeh). Ne vem, na podlagi česa so to sploh lahko napisali. Ljudi, ki me poznajo, taka laž ne bo ganila.

O zasebnem življenju ne želite veliko govoriti, zakaj?
Razumem, da določene zadeve ljudi zanimajo, a menim, da je bolje, da zasebnost ohranim zase. Zaenkrat je najbolj pomemben moj šport, ko bom imela kaj deliti z mediji, morda partnerja ali kar koli drugega, pa bom morda spremenila mnenje. Kot sem povedala, fanta nimam, trenutno večino časa posvetim športu. Živim s kolegico in njeno nepokretno babico, prispevam za stroške in večino dneva preživim na treningu. Rusijo sem pred desetimi leti zapustila z diplomo profesorice za telesno vzgojo v žepu, zaljubila sem se v Slovenijo in v drog. Slovenija je postala moj dom, tukaj želim ostati za vedno, v Rusijo pa se bom odpravila le še na dopust.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 152