Zadovoljna.si
'Drill Baby' je delo Jasona Claya Lewisa.

Novice

Neodgovorna mama tetovirala 9-mesečnega otroka

Z.N.
13. 01. 2012 12.11
44

Policija je aretirala Newyorčanko Franny Trokerns, ki naj bi s tetovažo zaznamovala svojega komaj devet mesecev starega otroka. Avtor tetovaže, ki naj bi jo odkrila otrokova varuška, naj bi bil materin partner, sicer tetovator, zgodba pa je javnost dodobra razburila.

Devetmesečni dojenček naj bi dolgo neprekinjeno jokal. Varuška, ki ni vedela, kako naj mu pomaga, naj bi ob previjanju dojenčka ugotovila, da ima ta na desni roki svežo tetovažo.  Varuška naj bi nemudoma poklicala policijo, ta pa naj bi aretirala dojenčkovo mater. Dojenčkova tetovaža naj bi nastala, ko sta malčkova mati Franny Trokerns, sicer striptizeta v lokalnem nočnem klubu, in njen partner Derrek Honsteads nek večer veliko popivala, tetovaža dojenčka pa naj bi se obema zdela zabavna poteza. O dogodku je najprej poročala lokalna radijska postaja Kiss FM, nato pa so zgodbo povzeli še drugi mediji.

'Drill Baby' je delo Jasona Claya Lewisa.
'Drill Baby' je delo Jasona Claya Lewisa. FOTO:

Dvomi o resničnosti zgodbe

Novica naj bi javnost, ki se zgraža nad materino nepremišljenostjo, šokirala. Tetovaža namreč osebo načeloma zaznamuje za vse življenje in zato bi se moral zanjo odločiti vsak posameznik sam. Pojavili so se dvomi o resničnosti zgodbe, to pa prevsem zato, ker ni noben medij objavil fotografije 9-mesečnega otroka. Fotografija, objavljena v medijih, je namreč nastala že pred časom, in sicer je avtor fotografije z naslovom 'Drill Baby' Jason Clay Lewis, ki je s to fotografijo izrazil svoj protest zoper British Petroleum in razlitje nafte v Mehiškem zalivu.

Podobna zgodba že lani

O podobni zgodbi so mediji poročali maja 2010, ko je moški v Ohaiu tetoviral enoletno deklico. Policija je 20-letnega Leeja Deitricka iz Louisvilla obtožila napada na deklico, do katerega naj bi prišlo, ko je mamico skupaj z deklico obiskala Deitricka. Obtoženi naj bi deklici na skrivaj izdelal tovažo na hrbtu, in sicer z orodjem domače izdelave. Deitricka, ki ni dekličin oče, je sodišče spoznalo za krivega in ga obsodilo na tri leta zaporne kazni.

KOMENTARJI (44)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375