Zadovoljna.si
Niqui McCown

Novice

Tik pred poroko odšla v pralnico in izginila v neznano

S. S.
13. 04. 2011 17.12
1

Letos mineva 10 let, odkar je tri tedne pred poroko skrivnostno izginila Niqui McCown. Bodoča nevesta se je neke nedelje odpravila v pralnico in se ni nikoli vrnila. Za njo se je izgubila vsakršna sled. Njena družina še danes upa, da se bo ljubljena mati, hči, sestra in partnerica nekega dne vrnila domov.

Niqui McCown je ljubila življenje in se veselila poroke.
Niqui McCown je ljubila življenje in se veselila poroke.FOTO: YouTube
Priprave na poroko

Na sončno nedeljo, 22. julija 2001, se je v mestu Richmond (Indiana) 28-letna Niqui McCown s svojim zaročencem Bobbyjem Websterjem pripravljala na poroko, ki naj bi se odvila čez tri tedne. Niqui in Bobby sta bila par že v srednji šoli, a sta nato za nekaj časa zvezo prekinila. Vmes je Noqui zanosila in pri svojih osemnajstih povila hčer Payton. Po nekaj letih sta se z Bobbyjem zopet našla in se zaročila. Niqui je v Bobbyju videla moškega svojega življenja in komaj čakala dan, ko bo postala gospa Webster.

Tisto sončno nedeljo sta Niqui in Bobby zjutraj odšla v cerkev in se nato odpravila vsak po svojih opravkih. Bobby je z bratrancem odšel na pomerjanje poročne obleke, Niqui se je najprej odpravila do staršev, kjer je odložila Payton, nato je odšla v pralnico. Tisti večer naj bi skupaj naredila še poročna vabila, a Niqui do večera ni bilo domov.

Razočaranje ob odkritju avtomobila
Razočaranje ob odkritju avtomobilaFOTO: YouTube
Prvi osumljenec

V njenem stanovanju je bilo vse tako, kot mora biti. Razen oblačil, ki jih je Niqui vzela v pralnico, ni manjkalo nič. Doma je pustila tudi svojo torbico, osebne dokumente in telefon. Ko je padla noč in o Niqui še vedno ni bilo sledu, so njeni domači pričeli slutiti, da je nekaj hudo narobe. Dva dni po izginotju policija prične raziskovati primer. Sprva so se zadeve lotili z rezervo, saj ni bilo nikakršnih znakov, ki bi nakazovali, da se je Niqui zgodilo kaj hudega. Predpostavljali so celo, da je Niqui namerno zapustila svojega zaročenca tik pred poroko.

Ker po nekaj dneh še vedno ni nihče videl ali slišal kar koli o Niqui, je policija sprožila obsežno iskalno akcijo. Prečesali so vse hotele, spraševali svojce, ljudi v bližini pralnice, sodelavce, njen avto so iskali s helikopterjem, a zaman. O Niqui ni bilo nobenih sledi. Bilo pa je nekaj, kar je policijo pri preiskavi zmotilo. Bobby Webster, zaročenec izginule, je namreč le dan po nesrečnem dogodku klical na šolo, kjer se je Niqui izobraževala in zahteval denar, ki naj bi ga porabila za šolanje. Prav tako je le tri dni po izginotju Bobby v zastavljalnici želel prodati poročni prstan, ki ga je kupila Niqui. Zelo kmalu je odpovedal poroko in zahteval vračilo denarja. Ker policija ni imela nobenih oprijemljivih dokazov proti Bobbyju, ga niso nikoli aretirali.

Thomas Swint
Thomas SwintFOTO: YouTube

Thomas Swint

Kmalu se policijska raziskava ne premakne nikamor več. Do ponovnega preobrat pride, ko po skoraj štirih mesecih in pol po izginotju v apartmajskem naselju v Ohiu odkrijejo Niquijin avto. Navdušenju nad odkritjem avtomobila sledi razočaranje, saj po temeljiti preiskavi avtomobila ne odkrijejo nič. Kljub temu zanimanje policistov vzbudi lokacija, saj v bližini najdenega avtomobila domuje Thomas Swint, Niquijin sodelavec, s katerim je bila Niqi nekoč v zapletenem razmerju.

Policija je kmalu ugotovila tudi, da sta imela Thomas in Niqui po končanem razmerju različne poglede na njuno prijateljstvo. Niquijina sestra Michelle je tudi povedala, da je bil Thomas do Niqui nasilen. Ker Thomas Swint ni želel sodelovati s policijo, brez dokazov pa ga v sodelovanje niso mogli prisiliti, je primer potihnil.

Grozljivo odkritje

Šest let po skrivnostnem izginotju Niqui McCown policija odkrije, da je Thomas Swint pričel z delom policista v mestu Trotwood. Prepričani, da je Swint povezan s primerom Niqui McCown, so policisti iz Richmonda nad vestjo šokirani. Pod pritiskom Richmondske policije Swint odstopi in sproži tožbo. S tožbo Thomas Swint ne pride nikamor, a ko se zaradi nje pojavi po lokalnih medijih, policija prejme anonimen klic, ki Swinta poveže z nerazrešenim umorom Tine Marie Ivery. Njeno truplo so namreč pred šestnajstimi leti odkrili v gozdu v bližini mesta Dayton. Z njenega trupla so takrat dobili DNK vzorec, a niso imeli osumljenca.

Anonimni klic, ki ga je policija prejela 29. novembra 2007 v Daytonu (Ohio), ki je pokazal na Swinta, je bil odločilen. Analiza je pokazala, da se njegov DNK ujema z DNK, ki so ga našli na truplu Tine Marie Ivery. Prstni odtis, ki so ga našli na lepilnem traku, s katerim je bilo ovito truplo Tine Marie Ivery, se je ujemalo s Swintovim.

3. februarja 2010 je policija izdala nalog za aretacijo Thomasa Swinta za umor Tine Marie Ivery, a so do Swinta prišli prepozno. Policija, ki je upala, da jim bo Swint povedal tudi kaj uporabnega o Niqui McCown, ga je ustreljenega v glavo našla mrtvega v njegovem domu. Swint je storil samomor. Ali je Thomas Swint kriv tudi za izginotje Niqui McCown, ne bomo nikoli izvedeli. Njegova smrt je primer izginule Niqui zopet zamrznil. Vse kaže, da bo izginotje Niqui McCown za vedno ostalo zavito v tančico skrivnosti.

Tina Marie Ivery
Tina Marie IveryFOTO: YouTube

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413