Zadovoljna.si
Heather in Patrick sta bila vesela, da sta lahko s sinom preživela neprecenljivih osem ur.

Novice

Fotografija, ki so jo na Facebooku prepovedali

Z.M.
19. 06. 2012 11.10
165

Heather Walker je v četrtem mesecu nosečnosti izvedela, da pod srcem nosi dečka, ki bo na svet prijokal z redko deformacijo možganov ter bo živel le nekaj ur, a se je vseeno odločila, da ne splavi. Februarja letos je na svet prijokal Grayson, ki je po osmih urah izgubil bitko za življenje, v tem času pa sta ga starša fotografirala, da bi se ga spominjala za vedno. Njegove fotografije sta objavila na Facebooku, kjer so presodili, da fotografije niso primerne in jih odstranili.

Heather in Patrick sta bila vesela, da sta lahko s sinom preživela neprecenljivih osem ur.
Heather in Patrick sta bila vesela, da sta lahko s sinom preživela neprecenljivih osem ur.FOTO: Facebook

Heather in Patrick Walker sta starša dveh otrok, Ellie in Noaha, pred manj kot letom dni pa je Heather zopet zanosila in v četrtem mesecu nosečnosti izvedela, da pod srcem nosi dečka, ki ima redko možgansko okvaro in bo, če bo preživel porod, živel le nekaj ur. S Patrickom sta se odločila, da bosta vseeno vztrajala do konca nosečnosti in mu dala priložnost, da pusti pečat na tem svetu.

Celotna družina je težko pričakovala rojstvo Graysona.
Celotna družina je težko pričakovala rojstvo Graysona. FOTO: Facebook

Odprla sta spletni blog, kjer sta pisala o svojih občutkih do še nerojenega potomca in upala, da bo to pomagalo drugim staršem, ki se soočajo s podobnimi težavami.

Odstranili so Graysonove fotografije

Grayson je na svet prijokal februarja, živel pa je le osem ur. Starša sta spomin nanj ohranila s fotografijami, ki jih je naredil fotograf dobrodelne organizacije 'Now I Lay Me Down To Sleep' – Zdaj se bom ulegel in zaspal, ki je staršem za spomin pripravil tudi odtise dečkovih dlani in stopalc. Fotografije svojega sina je Heather pred nekaj tedni objavila na svojem Facebooku, administratorji družbenega omrežja pa so presodili, da vsebina ni primerna, zato so fotografije odstranili."Obvestili so me, da so fotografije izbrisali zaradi vsebine. Medtem ko ljudem dovolijo, da objavljajo svoje skoraj povsem gole fotografije, meni niso pustili, da bi delila fotografijo prelepe božje kreacije,“ je bila šokirana Heather, ki z možem še vedno globoko žaluje za svojim sinom.

Njegova zgodba bo spremenila življenje mnogih

Po enodnevni blokadi njenega profila je lahko zopet dostopala do Facebooka, čudežno so se na spletu zopet pojavile tudi vse fotografije malega Graysona. "Na koncu so nama le poslali zasebno sporočilo in se nama opravičili,“ je povedala Heather in dodala, da svojega sina vsak dan pogreša ter da je prepričana, da bo njegova zgodba spremenila življenja mnogih ljudi.

Ellie in Noah z bolnim bratcem – ena od fotografij, ki je zmotila administratorje Facebooka.
Ellie in Noah z bolnim bratcem – ena od fotografij, ki je zmotila administratorje Facebooka.FOTO: Facebook

KOMENTARJI (165)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413