Zadovoljna.si
Dominique Strauss-Kahn

Novice

To je najbolj slavna in razvpita sobarica na svetu

Z.B.
13. 07. 2011 12.35
9

Francoski dnevnik 'Le Monde' je objavil fotografijo Ophelie, sobarice v hotelu Sofitel v New Yorku, ki je Dominiqua Strauss-Kahna, zdaj že bivšega prvega moža Mednarodnega denarnega sklada obtožila, da jo je spolno zlorabil. Da bi domnevno žrtev zaščitili, mediji nekaj časa niso objavili njene prave identitete in fotografije, francoski dnevnik pa je na naslovnici objavil fotografije Nafissatou Diallo, do katere se je novinar Le Monda dokopal v njenem rojstnem kraju Tchakulé v Gvineji.

Dominique Strauss-Kahn
Dominique Strauss-KahnFOTO: Reuters

Pred tem so se kljub embargu na nekaterih blogih pojavljale fotografije, na katerih naj bi bila Nafissatou Diallo, prvi pa naj bi, kot trdi, pravo fotografijo najbolj razvpite sobarice na svetu objavil prav Le Monde. Kot je znano, je sobarica, zaposlena v newyorškem hotelu Sofitel, sredi maja prijavila Dominiqua Strauss-Kahna in trdila, da jo je spolno napadel. Policiji je pojasnila, da je v Strauss-Kahnov apartma vstopila, misleč, da je prazen. Ko je pospravljala vežo, je ta iz kopalnice stopil gol in jo poskusil spolno napasti. Zvlekel jo je v spalnico, potisnil na posteljo in potem zaklenil vrata. Uspelo se ji je izmuzniti, a jo je nato v kopalnici spet spolno napadel, prisilil naj bi jo tudi v oralni seks. Ženski je končno uspelo pobegniti, o zadevi pa je obvestila drugo hotelsko osebje ter poklicala policijo. Po policijskih virih je Strauss-Kahn hotelsko sobo zapustil v naglici in v sobi pozabil tako prenosni telefon kot nekaj osebnih stvari.

Nezanesljiva priča?

Novica je pretresla svet, Strauss-Khanu pa so se v trenutku sesule vse možnosti, da bi postal naslednji francoski predsednik. Policija ga je aretirala, pozneje pa je sodišče odredilo hišni pripor. Vendar so tega na začetku julija odpravili, saj so tožilci sami sporočili, da so odkrili nekaj neresnic v izjavah domnevne žrtve, 32-letne priseljenke iz Gvineje. Čeprav se te ne nanašajo na okoliščine samega domnevnega spolnega napada, je to bilo dovolj, da so tožilci podvomili, da jim bo uspelo dokazati spolni napad, saj bo odlična Strauss-Khanova ekipa odvetnikov najverjetneje uspela poroto prepričati, da domnevni žrtvi ne gre verjeti. Predsednik sindikata hotelskih delavcev v New Yorku Peter Ward sicer meni, da to ni razlog za odstop od obtožnice in za medijski linč žrtve. "Mediji jo obtožujejo, da je lagala glede imigracije, pri prijavi za stanovanje in pri davkih. Četudi je to res, potem je le ena od milijonov, ki počnejo enako," je dejal.

Žena mu ves čas stoji ob strani.
Žena mu ves čas stoji ob strani. FOTO: Reuters


 

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 404