Zadovoljna.si
Le dve uri vas ločita do popolnega izgleda vaše vagine.

Novice

Trpela zaradi deformirane vagine

T.M.
09. 02. 2010 18.53
0

Vsaka četrta ženska je nezadovoljna z izgledom svojega mednožja. Večina o tegobah nikoli ne spregovori, ampak le molče prenaša hude bolečine.

Večina žensk o svojih intimnih problemih molči!
Večina žensk o svojih intimnih problemih molči!FOTO:


Skoraj 30 let se je sramovala svojega mednožja, trpela bolečine in o vsem skupaj molčala. Edino rešitev je 50-letna Manuela odkrila pred kratkim, ko se je odločila za operacijo v intimnem predelu. "To je brez dvoma najlepše darilo, ki sem ga dobila v življenju, saj imam občutek, da sem se na novo rodila," je povedala presrečna Manuela takoj po operaciji.

Medicinska sestra iz Nemčije je že v puberteti ugotovila, da se njeno mednožje razlikuje od drugih deklet in da ima tam spodaj nekaj več, kar se je z leti le še povečevalo. "Moj problem je bil v tem, da so bile notranje sramne ustnice enormno velike, kar me je oviralo pri vsakodnevnih opravilih, kot so kolesarjenje, šport, balet, hoja in seks. Tudi kadar sem oblekla pretesne hlače me je začelo neprijetno skeleti in žal je ta občutek trajal v nedogled. Včasih sem celo krvavela, kar je še dodatno zaostrilo situacijo, in tako sem se iz dneva v dan spopadala s hudimi depresijami, se sramovala lastne vagine, se zapirala vase in imela probleme pri navezovanju stikov s fanti. V javnosti sem si morala neprestano popravljati spodnjice, da me je manj bolelo," se spominja nesrečnih najstniških dni.

Le dve uri vas ločita do popolnega izgleda vaše vagine.
Le dve uri vas ločita do popolnega izgleda vaše vagine. FOTO:

Edina rešitev je operacija

Tudi 29-letna Natalie se je že od mladosti spopadala z bolečimi vnetji v predelu genitalij. "Mislila sem, da nekaj ni v redu z mano, pa čeprav sem upala, da se bo to s časom izboljšalo. Notranje oziroma male sramne ustnice so bile vse večje in s tem tudi bolečine, ki so bile še posebej neznosne med kolesarjenjem. O tem sem vselej molčala, niti svoji mami ali najboljši prijateljici se nisem zaupala, saj me je bilo preveč sram. Zdržala sem dolgih 27 let, ko sem na neki spletni strani zasledila, da si lahko pretirano velike ustnice operativno zmanjšam. Nemudoma sem se odločila za poseg in doživela pravi čudež,“ navdušeno opiše trenutke žalosti in sreče lastnica polepšanega mednožja.
Do podobnega spoznanja je po dolgih letih prišla Manuela, ki je imela izredno podporo s strani svojega moža, ki jo je med drugim pospremil na pregled. Estetski kirurg jo je hitro potolažil, da je le ena izmed številnih žensk, ki o teh problemih in hudih bolečinah molčijo. Po njegovem strokovnem mnenju je okoli 20-odstotkov vseh žensk nezadovoljnih z izgledom svojega spolovila.
Po pregledu se je doktor Marwan Nuwayhid začudil, da je Manuela sploh zdržala toliko let v bolečinah, ki so bile pogosto neznosne. Sledila je le še določitev termina in Manuela se bo kmalu poslovila od grozljive preteklosti.

Doktor ji je nazorno narisal, kako jo bo osrečil.
Doktor ji je nazorno narisal, kako jo bo osrečil.FOTO:
Z laserjem do novega mednožja

Dr. Nuwayhid ji je med pogovorom zaupal, da lahko idealni izgled ženskega mednožja določi le tisti zdravnik, ki je v svoji praksi videl med 300 in 400 različnih vagin. "Le tako lahko temeljito določite razliko med normalnimi in nenormalnimi pojavi v predelu genitalij," je še povedal in se osredotočil na naslednji poseg.
Končno je prišel usodni dan in Mihaela se je po dveurni operaciji lahko pohvalila z novim izgledom mednožja. Odstranitev povečanih sramnih ustnic so opravili s prav posebnim laserskim rezilom, ki omogoča natančno obdelavo občutljivega področja.
Le eno uro po operaciji je Manuela izvedela novico, o kateri je sanjala že od pubertete. Njen odrešitelj ji je sporočil, da je operacija odlično uspela in da bo lahko od slej naprej končno  uživala v spolnosti.

Dejstvo je, da se lahko številne nepopolnosti, ki povzročajo neprijetnosti in celo bolečine popravijo s povsem rutinskimi posegi. Vse, kar morate storiti, je, da o svojih problemih ne molčite, ampak jih zaupate svojemu zdravniku.

Manuela je ob pogledu na novo mednožje komaj zadrževala solze.
Manuela je ob pogledu na novo mednožje komaj zadrževala solze.FOTO:

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493