Tuna Siciliana je različica klasične Argeta Tuna paštete, katere okus dopolnjuje dodatek sušenih paradižnikov in vrhunska mešanica začimb. Pašteta, ki združuje vse značilnosti tunine paštete z okusom, ki ga je navdahnila tipična sicilijanska kuhinja, je namenjena vsem ljubiteljem morskega mediteranskega okusa. Tako kot vse Argetine paštete tudi ta ne vsebuje glutena, narejena je iz kakovostnih surovin, začinjena z naravnimi začimbami in izdelana brez dodatnih konzervansov. Na prodajnem mestu jo boste zlahka spoznali po modro zeleni lenti na embalaži.
Do konca meseca imate obilo priložnosti, da na degustacijah na različnih lokacijah po celi Sloveniji poskusite okus, ki dopolnjuje že tako bogat asortiman naših izdelkov.
Razvajajte sebe in svoje najbližje z vrhunskimi paštetami Argeta tudi letošnjo jesen!
Mini paradižniki s tunino pašteto na kumarah s semeni sončnice
Čas priprave: 40 min
Št. oseb: 4
Argeta tuna siciliana pašteta 200 g
maslo 50 g
sončnična semena 50 g
mini paradižniki 12 kos
srednje velika kumara 2 kos
gosta kisla smetana 100 g
sveži koper
sol
poper
jabolčni kis 50 ml
oljčno olje 30 ml
Paradižnikom odrežemo vrhnji del, izdolbemo semena in nadevamo s tunino pašteto, ki smo ji dodali raztopljeno maslo in drobno nasekljana sončnična semena. Pokrijemo s paradižnikovimi pokrovčki. Dekoriramo s semeni, koprom in rezinami kumar. Ostale kumare narežemo na tanke rezine, dodamo kislo smetano, sol, poper, narezan koper, olje in kis. Solatne liste obložimo s pripravljenimi kumarami in nadevanimi paradižniki.
Serviramo ohlajene.