Zadovoljna.si
(Fotografija je simbolična)

Novice

Policist je mislil, da je pijana in jo je pustil umreti

Z.K.
15. 01. 2012 10.07
13

Julie Hawkins je imela prometno nesrečo, po kateri ji je eden od voznikov priskočil na pomoč in takoj opazil, da ima eno stran obraza paralizirano. Britanko je namreč zadela možganska kap. Na kraj nesreče je prišla tudi policija, vendar so 55-letno ženko aretirali, prepričani, da je pijana. Pa čeprav jim je voznik, ki je Julie prvi pomagal, poskušal dopovedati, da kaže znake možganske kapi, poročajo britanski mediji. Mati treh otrok je nekaj ur pozneje umrla, njena zgodba pa je pretresla britansko javnost.

(Fotografija je simbolična)
(Fotografija je simbolična) FOTO:
Niso ji nudili ustrezne pomoči

Julie Hawkins je zaradi možganske kapi doživela prometno nesrečo, mimoidoči motorist pa je takoj opazil, da z gospo nekaj ni v redu. Polovico obraza je imela namreč paralizirano, zato je takoj pomislil, da gre za kap. Ko so na kraj nesreče prispeli policisti, Julie niso nudili ustrezne pomoči, prav tako se niso zmenili za besede motorista, ki jih je poskušal prepričati, da je z gospo nekaj narobe. Bili so mnenja, da je nesrečo povzročila zaradi alkoholiziranosti in jo tako tudi aretirali.

Umrla je za posledicami možganske kapi.
Umrla je za posledicami možganske kapi.FOTO:

V krvi niti kapljice alkohola

55-letna Britanka je težko govorila in slišati je bilo kot, da bi bila omamljena. Mati treh otrok se je pozneje zgrudila in v nekaj urah za posledicami kapi tudi umrla. Hawkinsova se je ta dan vračala z rojstnodnevne zabave, obdukcija pa je pokazala, da v krvi in urinu ni bilo sledi alkohola.

Umrla v nekaj urah

Voznik motorja Jonathan Sharpe je povedal, da je ob pogledu na Julie sprva tudi sam menil, da je pijana, vendar je kmalu pomislil, da gre morda za kaj drugega, da je doživela možgansko kap. "Polovico obraza je imela paralizirano, to so bili klasični simptomi za kap,“ je pojasnil britanskim medijem. Takoj ko je prispela policija, jim je Sharpe povedal svoje mnenje, vendar so žensko kljub temu aretirali. Hawkinsonova se je kmalu zatem zgrudila, zdravniki pa so takoj opazili, da so njene ustnice povsem vijoličaste. Policist Rhodri Wilson je povedal, da je na njegova vprašanja odgovarjala le z eno besedo, zato je tudi menil, da je v vinjenem stanju. Julie je pustila tri otroke, javnost pa se sprašuje, ali je to sploh mogoče.

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368