Zadovoljna.si
Podaljški

Novice

Umrla zaradi lasnih podaljškov

Z.B.
03. 02. 2012 15.30
5

Britanski mediji so se razpisali o 34-letni Atashi Graham, ki naj bi umrla za posledicami alergične reakcije, ki jo je povzročilo lepilo za spajanje lasnih podaljškov. V Veliki Britaniji naj bi zaradi istega vzroka na leto umrlo približno 20 ljudi, v ZDA pa še veliko več.

Podaljški
PodaljškiFOTO:
Atasha ni edini primer

Atasha Graham je lasne podaljške uporabljala 14 let, zdaj pa je za posledicami alergične reakcije, ki jo je povzročilo lepilo za spajanje las, umrla. Michael Heath, patolog, ki je opravil obdukcijo, pravi, da je smrt verjetno povzročilo lepilo ali pa sredstvo za odstranjevanje podaljškov. "Videl sem že primere, ko so ljudje zaradi lepila padli v anafilaktični šok,“ je povedal Heath. "V Veliki Britaniji na leto umre 10 do 20 ljudi, v ZDA pa še veliko več,“ je še pojasnil.

Dolgi lasje-Motovilčica
Dolgi lasje-Motovilčica FOTO:
Reakcija se je pojavila prepozno

Povedal je tudi, da je lepilo, ki ga je Atasha uporabila za spajanje, na osnovi lateksa. Reakcija naj bi se pojavila v roku pol ure po tem, ko je namestila lasne podaljške. Lepilo oziroma sredstvo za odstranjevanje podaljškov naj bi z vdihavanjem prišlo v njen krvni obtok šele v klubu, kjer se je zabavala. Michael je možnost zastrupitve s hrano ali alkoholom izločil. Povedal je tudi, da v njenem telesu niso našli nikakršnih sledi droge.

Doživela naj bi anafilaktični šok

Atasha se je po zabavi odpravila domov in se ob pol sedmih zjutraj zgrudila na pragu hiše. Njen oče je nemudoma poklical rešilca, vendar je bilo za 34-letno Atasho že prepozno. Pri obdukciji v njenem telesu niso našli nič nenavadne, prav tako ni bilo sledi prepovedanih substanc. Tisto noč naj bi pila energijsko in žgano pijačo, vendar je bila količina alkohola v mejah normale. Patolog pravi, da je zagotovo doživela anafilaktični šok, vendar ne ve, kaj točno ga je sprožilo. "Če bi preživela, bi lahko opravili teste in ugotovili vzrok,“ je pojasnil Heath. Tako so lahko ugotovili le, da jo je ubila alergična reakcija, kaj jo je sprožilo, ni povsem jasno. Heath pravi, da je po vsej verjetnosti krivo lepilo. Kljub temu še niso ugotovili, kako je mogoče, da je do reakcije prišlo tako pozno.
 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375