Zadovoljna.si
Usher

Novice

Usher umrl v prometni nesreči?!

Z.M.
13. 04. 2012 09.21
30

Pred dnevi je družbeno omrežje Twitter pretresla novica, da je 33-letni pevec Usher umrl v prometni nesreči v bližini Atlante. Oboževalci po vsem svetu so žalovali, dokler se ni izkazalo, da je žalostna vest le umazana šala enega od spletnih uporabnikov. Ameriški pevec je živ in zdrav, kar je dokazal tudi s fotografijo, objavljeno na svojem Twitter profilu, vsekakor pa ni prvi od zvezdnikov, ki so ga lažno razglasili za mrtvega. V zadnjih letih jih je na podoben način "umrlo" kar nekaj.

Fotografija, ki jo je Usher objavil, potem ko so ga na novičarskem portalu razglasili za mrtvega.
Fotografija, ki jo je Usher objavil, potem ko so ga na novičarskem portalu razglasili za mrtvega.FOTO: Twitter

"Usher je umrl v prometni nesreči blizu svojega domačega mesta Atlante. Reševalci so ga na kraju nesreče razglasili za mrtvega," je neznanec objavil na svojem Twitter profilu, kot dokaz pa k tragični novici priložil še fotografijo domnevno Usherjevega avtomobila, obrnjenega na streho. Vest o pevčevi smrti je po objavi novice na portalu Global Associated News hitro obšla svet in dosegla tudi Usherja, ki je potolažil svoje številne oboževalce in na svojem Twitter profilu objavil fotografijo, na kateri je živ in zdrav, ter spodaj pripisal: "Očitno sem umrl in se zbudil v nebesih. Še sem živ in fino se imam!"

Davida Beckhama so za mrtvega razglasili septembra lani.
Davida Beckhama so za mrtvega razglasili septembra lani. FOTO: Reuters

Skupina "lažno mrtvih" zvezdnikov se povečuje

Usher pa ni edini zvezdnik, ki so ga na internetu lažno razglasili za mrtvega. V zadnjih letih so si podobno privoščili tudi Davida Beckhama, ki naj bi lani septembra umrl v prometni nesreči, novica pa je njegove oboževalce milo rečeno spravila v obup. V prometni nesreči naj bi življenje v lanskem letu izgubila tudi Will Smith in Kanye West, Jackie Chan naj bi umrl zaradi srčnega zastoja, Justin Bieber zaradi prevelikega odmerka mamil, podobno tudi Lindsay Lohan. V zadnjih letih so domnevno mrtvega v hotelski sobi našli pevca Bon Jovija in igralca Billa Cosbyja, podobna usoda naj bi doletela tudi pevki Cher in Lady Gaga. Pogost razlog za domnevno zvezdniško smrt je tudi padec s pečine med snemanjem filma. Tako naj bi, recimo, umrli igralci Russel Crowe, Tom Hanks in Tom Cruise.

Zvezdnike "ubijali" že pred 70 leti

Internetne prevare, ki vključujejo zvezdniške smrti, so v zadnjih letih pogosto pretresle medijski svet, a tovrstne laži niso zrasle na zelniku 21. stoletja. Tako je, recimo že leta 1945, po smrti predsednika Franklina Roosevelta v medije prišla lažna novica o smrti Franka Sinatre, Charlieja Chaplina in Errola Flynna. Podobno se je zgodilo tudi leta 1966, ko je medije preplavila vest, da je član skupine The Beatles Paul McCartney umrl, v skupini pa ga je zamenjal njegov dvojnik. Bizarne laži, ki za širjenje izkoriščajo moč medijev, tako niso nič novega, razlika je le v tem, da danes s pomočjo družbenih omrežij laži v le nekaj minutah dosežejo domala ves svet.

Paul McCartney je za nekoga, ki je "umrl" leta 1966, videti enkratno!
Paul McCartney je za nekoga, ki je "umrl" leta 1966, videti enkratno!FOTO: Reuters

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368