Zadovoljna.si
Ljubljanski spektakel, ki je poleg dobre glasbe ponudil tudi nekaj za oči.

Novice

UTRIP NOČI: Pravnik za mešalno mizo

Saša Osolnik
10. 11. 2009 00.00
1

Ljubljansko prestolnico je pred kratkim obiskal najboljši in dolgo pričakovani DJ svetovnega slovesa, Armin van Buuren, ki je razgrel zbrano množico v nekoliko več kot triurnem setu transe glasbe.

Ljubljanski spektakel, ki je poleg dobre glasbe ponudil tudi nekaj za oči.
Ljubljanski spektakel, ki je poleg dobre glasbe ponudil tudi nekaj za oči.FOTO: Saša Osolnik
Nizozemec, katerega je revija DJ MAG že dvakrat zapored proglasila za najboljšega didžeja na svetu, po vsej verjetnosti pa bo laskavi naslov dočakal tudi letos, ni skrival svojega navdušenja nad polno dvorano. Pred odhodom na oder je odkrito priznal, da je nekoliko nervozen, vendar komaj čaka, da se začne njegov set. Na svojih nastopih (letošnje poletje je obiskal Hrvaško) je srečeval veliko Slovencev, ki so ga prepričali, da je letos Ljubljano prav zares obiskal.

Pravnik in DJ v enem.
Pravnik in DJ v enem. FOTO:


Od prava do poroke

Armin van Buuren je svojo ljubezen do glasbe odkril že v najstniških letih, ko je kot DJ nastopal v različnih lokalnih klubih in pridobival pomembne izkušnje. Kljub svoji ljubezni do elektronskih ritmov, se je odločil za študij. Sprva je poskusil na medicini, ker pa so bila mesta omejena, ga je pot vodila do prava. Študij je med svojim glasbenim vzponom postavil na stranski tir, vendar je zaradi obljube očetu, da bo vztrajal do konca, pridobil diplomo leta 2004, na Oxfordski univerzi. Danes se rad pošali, da mu pridobljena izobrazba pride še kako prav; če ne drugega, ve veliko o davčnem in glasbenem pravu.


Svojo izbranko, ki ga je spremljala tudi med nastopom v Ljubljani, je spoznal med poletjem na Grškem otoku Kreti in tako se je glasbi pridružila še 9-letna ljubezenska pravljica. Letošnje leto, natančneje 18. septembra, pa je par svojo ljubezen potrdil tudi s poroko.
 
 

Že tretje leto najboljši ...

Simpatičnega Nizozemca v tedenskih oddajah preko radia posluša preko 30 milijonov ljudi. Od leta 2001 Buuren pripravlja oddajo A State Of Trance, ki je sestavljena iz dvournega miksa, v katerem predstavlja aktualne trance izvajalce in tudi komunicira s poslušalci preko klepetalnice. Pri 32 letih pa je izdal tudi svojo biografijo, ki opisuje njegovo življenje tekom nastopov, zaradi svojega neverjetnega občutka, ki ga pridobi za mešalno mizo, pa bo po vsej verjetnosti tudi letos prejel laskavi naslov najboljšega DJ-a.

V ljubljanski dvorani, ki je čakala na začetek enega izmed najpomembnejših in težko pričakovanih večerov v letošnjem letu, je za dober zvok poskrbelo 200kW zvočne moči, preko 150 robotiziranih luči in pa ena izmed najsodobnejše moderne vizualne konstrukcije ta hip – Boombox. 16 metrov široko, 8 metrov visoko in 6 metrov globoko konstrukcijo sestavljajo velikanski zasloni v obliki kock, ki so pričarali atraktivne efekte. V sredini pa so poleg Buurna mešalno mizo ogrevali še Rank 1, Blake Jarell in Dean Deen.

Nizozemec je bil nad polno dvorano in prevzetim občinstvom popolnoma navdušen.
Nizozemec je bil nad polno dvorano in prevzetim občinstvom popolnoma navdušen.FOTO: Saša Osolnik
Armin loves Slovenia

Spektakel, ki je zbrano množico ljubiteljev elektronske glasbe presenetil in navdušil, pa zaradi dodelane novodobne tehnologije ni pustil na cedilu tudi tiste, ki so si dogodek prišli le ogledati. Armin je v svojem triurnem setu, ki mu je dodal še nekaj minut, dokazal in upravičil naslov najboljšega DJ-a. K temu je pripomogla tudi njegova energija, skakanje in pa klanjanje publiki, ki je norela ob ritmih tranca. Ob njegovih bolj komercialnih uspešnicah, kot so hiti Unforgivable, In and out of love in pa Going wrong, so dvorano preplavile v srce oblikovane dlani, s katerimi se je Buuren zahvaljeval za podporo in enkraten odziv. Ljubljana je kričala od presenečenja, ko so se na Boomboxu pojavili napisi, kot so Scream if u love Armin in pa Armin loves Slovenia. Med miksom Going wrong pa se je Nizozemec kljub glasnim vzklikom besedila in pa njegovega imena poslovil od občinstva, ki se bo na njegov nastop zagotovo še vrnilo.

Ena izmed najsodobnejše moderne vizualne konstrukcije ta hip - Boombox.
Ena izmed najsodobnejše moderne vizualne konstrukcije ta hip - Boombox.FOTO: Saša Osolnik

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493