Zadovoljna.si
Obrvi - 5

Novice

Obrvi – od gosenice so losangeleškega loka

Z.K.
25. 04. 2012 12.00
0

Obrvi veljajo za okvir obraza in poudarjajo obrazne poteze, pomena lepih obrvi pa se še posebej zavedajo zvezdnice, zato jih skrbno oblikujejo in barvajo. Obrvi se razlikujejo po barvi, velikosti, ukrivljenosti in dolžini. Glede na značilnosti so jih lepotni strokovnjaki razdelili v skupine, ah, ugotovite, v katero spadate ve!

Obrvi - 3
Obrvi - 3FOTO:

Moderna Audrey Hepburn

Modne navdušenke, kot so manekenka Miranda Kerr, fotomodel in igralka Rooney Mara in Natalie Portman, sodijo v skupino legendarne igralke in modne ikone Audrey Hepburn, ki je imela značilne močne in ravne obrvi. Naštete zvezdnice imajo za razliko od Hepburnove sicer malce bolj urejene in tanjše obrvi, ki gredo na zunanji strani rahlo navzdol in ne navzgor, kot pri legendarni igralki. Za tovrsten videz mora ženska imeti razvit okus za modo, saj so sicer lahko videti smešno. Najbolje pristojijo rjavolaskam, ki imajo že po naravi obrvi v ravnem loku. Tiste, ki imate naravno visok lok, tega raje ne poskušajte. Sicer si lahko pri obliki pomagate s svinčnikom in rjavim senčilo, ki ga na obrvi nanašate z ostro pristriženim čopičem.

Obrvi - 4
Obrvi - 4FOTO:

So za naravni videz

Med zvezdnice z obrvmi, ki so videti naravno, kot, da jih ne bi oblikovale, sodijo Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston in Sarah Jessica Parker. Takšne obrvi pristojijo predvsem tistim, ki imajo preprost slog in se ne želijo pretirano truditi za videz. Trend naravnih obrvi, brez očitnega oblikovanja, pristoji predvsem svetlolaskam, ki imajo svetlejše obrvi. Za enak videz ne spreminjajte naravnega loka, s pinceto populite le nekaj dlačic, ki rastejo povsem zunaj loka.

Obrvi - 5
Obrvi - 5FOTO:

Losangeleški lok

Za najbolj zaželeno obliko veljajo tako imenovane 'losangeleške' obrvi, ki jih v ameriških salonih pogosto želijo pripadnice nežnejšega spola. Od zvezdnic imajo priljubljeni lok Angelina Jolie, Kim Kardashian in Megan Fox. Obrvi so srednje debeline s srednje ostrim lokom. Navidezno odprejo oči in imajo učinek obraznega liftinga. Pristajajo vsem oblikam obraza in pripomorejo k lepemu in dovršenemu videzu. Pomembno je, da se čim bolj ujemajo z barvo las.

Obrvi - 6
Obrvi - 6FOTO:

Obrvi kot gosenica

Eden izmed najbolj vročih trendov, ki že dalj časa ostaja aktualen, je trend košatih obrvi, imenovanih tudi 'gosenica'. So zelo košate in videti, kot da jih ne bi urejali, četudi to ne drži. Ima jih slavna Pippa Middleton in številne manekenke. Tiste, ki imate take obrvi, jih nikar ne poudarjajte s svinčnikom ali senčilom, sicer pa dodajmo, da pristojijo predvsem ženskam z bujnimi lasmi in velikimi očmi.

 Novodobna tanka linija

Pogosta napaka, ki jo ženske zagrešijo pri oblikovanju obrvi, je, da jih preveč populijo. Vendar pa obstaja trend tankih obrvi, ki jih lahko vidimo tudi na nekaterih zvezdnicah. Mednje sodijo igralke Michelle Williams, Helen Mirren in Mischa Barton. Vsekakor bodite previdne pri puljenju obrvi in linije ne stanjšajte preveč. Počasi pulite dlačico po dlačico in primerjajte obe strani, preden nadaljujete. Tiste, ki imate naravno košate obrvi, se nikar ne odločite za tovrsten trend.

Obrvi
ObrviFOTO:

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375