Zadovoljna.si
Tako se vsako leto mladoletne device pokažejo kralju, on pa med njimi izbere bodočo ženo ...

Novice

Škandal! Kraljica kralju nataknila roge

Z.V.
10. 08. 2010 19.15
3

V Kraljevini Svazi je izbruhnil hud seksualni škandal. Dvanajsta žena razvpitega kralja Mswatija III. je ljubimkala s pravosodnim ministrom, ki je po razkritju njunega razmerja moral odstopiti. Kakšna bo njegova dokončna usoda, še ni znano.

Kralj Mswati III., njegova nezvesta žena in izdajalski minister
Kralj Mswati III., njegova nezvesta žena in izdajalski ministerFOTO:
Ona, 12. kraljeva žena, se je preoblečena v vojaško uniformo tihotapila iz kraljeve palače in se v bližnjem hotelu, le nekaj kilometrov od kraljeve palače, dobivala z ljubimcem. On, kraljev prijatelj iz otroštva, pravosodni minister kraljevine Svazi, je zaradi ljubimkanja s kraljevo soprogo moral odstopiti z ministrske funkcije. "Že več mesecev se je dogajalo, da si je kraljica oblekla vojaško uniformo in jo popihala iz palače. Seveda, ko je bil kralj odsoten," je povedal anonimni vir z dvora. In nihče se ni vprašal, kam odhaja ta nenavadni 'vojak'. Razmerje med Nothambo Dube, tako je ime 22-letni kraljevi ženi, in pravosodnim ministrom Ndumiso Mamba so odkrile tajne službe, ki so prešuštnici, medtem ko je bil kralj na uradnem obisku na Tajvanu, sledili. Pred kratkim je ministrski predsednik Sibusiso Diamini dal javno izjavo: "Pogovorili smo se s pravosodnim ministrom, ki je takoj odstopil." Zaradi prešuštvovanja s kraljico tvega izgon iz kraljevine, medtem ko kraljici grozi, da se bo morala vrniti nazaj k staršem. Oba bosta najverjetneje kaznovana, kot odkupnino bosta morala podariti čredo krav.

Tako se vsako leto mladoletne device pokažejo kralju, on pa med njimi izbere bodočo ženo ...
Tako se vsako leto mladoletne device pokažejo kralju, on pa med njimi izbere bodočo ženo ...FOTO:
Domači mediji o škandalu ne smejo poročati

O seksualnem škandalu v kraljevini Svazi so se pošteno razpisali južnoafriški časopisi, saj so bili domači mediji prisiljeni k molku, v državi namreč ni svobode tiska. 42-letni Mswati III. je absolutistični kralj in čeprav so pred štirimi leti v kraljevini sprejeli ustavo, ki predvideva parlament, mu ta daje le posvetovalno vlogo in prepoveduje politične stranke. Kdor kakor koli kritizira kralja, zagreši kaznivo dejanje. Na južnoafriškem blogu Swaziland Solidarity Network Forum so poročali, da je telefonskemu operaterju Mtn, edinemu v kraljevini, kralj ukazal, naj v zadnjih tednih prisluškuje vsem pogovorom z nalogo, da ugotovijo, kdo je izdal skrivnost o ženini nezvestobi. 'Globoko grlo' tvega, da se bi znašlo med tistimi, ki bodo pri kralju padli v nemilost. Poleg pravosodnega ministra sta morala pred kratkim odstopiti tudi dva predstavnika za tisk iz parlamenta. Prvi, ker je ukradel kravje blato, drugi pa zaradi ljubezenske afere, prav tako z eno od kraljevih žena.

... in tako ženske v Svaziju protestirajo proti tiranskemu kralju in njegovemu početju.
... in tako ženske v Svaziju protestirajo proti tiranskemu kralju in njegovemu početju.FOTO: Reuters

Kralj in njegovo žene

Zanimivo je, da je kralj, ki ima 14 žena, svojo trinajsto izvoljenko izbral, še preden je vzel dvanajsto. Kralj Mswati III. se je zanjo odločil že leta 2005, ko je takrat 16-letno lepotico dvajset let starejši vladar opazil, ko mu je v skladu z lokalnimi običaji s še 20.000 devicami z razgaljenimi dojkami izkazala spoštovanje. Politika, škandali in strast so stalnica na dvoru zadnje absolutistične monarhije v Afriki. Svazi je majhna hribovita državica, stisnjena med Južno Afriko in Mozambikom, v kateri si kralj lahko privošči tako rekoč vse: 14 žena, več deset dragih bmw-jev in razkošno življenje na eni strani ter kar dve tretjini prebivalcev, ki živijo zgolj z nekaj več kot 50 centi na dan, in državo, ki jo uničuje aids, na drugi strani. Zaradi nedemokratične ureditve in visokih stroškov kraljevske hiše je država tarča kritik mednarodne skupnosti. Kar sploh ni čudno, saj medtem, ko mednarodna skupnost zalaga ljudi z dobrodelno pomočjo, si kralj omišlja najnovejše in najdražje modele avtomobilov, vsaka od njegovih 14 žena pa ima po tri mercedese.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478